Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » čip škoda fabia |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
nalejvač |
Zaslal: po říjen 08, 2012 6:00 am |
|
|
|
dobrý den
jsem tu nový a zajímala by mně jedna věc .
kamarád si koupil flasher mpps v12 a zkoušeli jsme jak to funguje.
On má načipovaného passata 19tdi u CIMBU a tak jsme zkoušeli ten čip dát do fabie a ono to parádně jezdí
Proto nevím co tady pořád melou DIGI a jemu podobní o tom , že to nefunguje?
jezdí to pěkně už skorem měsíc , nekouří to a spotřeba super , kolem 3 litrů na 100km¨
jenom bych chtěl vědět , jestli můžu očekávat nějaký problém a jestli mi ta spotřeba ukazuje správně ?
děkuji za odpovědi .
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukas001 |
Zaslal: po říjen 08, 2012 6:26 am |
|
|
|
neukazuje, teď ukazuje jednou tolik!!!
Digi, máš novej nick?
|
_________________ Vím přesně, co s tím je...je to rozbitý!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
dodoxd |
Zaslal: po říjen 08, 2012 7:30 am |
|
|
|
DIGI ani nikto iny nevravel ze to nejde ..pokial si natrafil na dve,, uplne ,,rovnake jednotky tak to pojde,mno chip je upraveny na mapu ktoru mal v passate to znamena ze tvoja fabia je upravena podla ineho auta a hodnoty nemusia byt spravne takze problemy len mozu nastat...tie pridu casom nie hned ...podpalene ventily,poskodenie trisiek,prepalene piesty,turbo to su najcastejsie zavady ktore su sposobene neodbornym chipovanim , v tvojom pripade sa jedna o ,,neodborny,, pretoze nebol vypracovany na tvoje auto..
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: po říjen 08, 2012 7:53 am |
|
|
|
nalejvač napsal: dobrý den
On má načipovaného passata 19tdi u CIMBU a tak jsme zkoušeli ten čip dát do fabie a ono to parádně jezdí
jezdí to pěkně už skorem měsíc , nekouří to a spotřeba super , kolem 3 litrů na 100km¨
jenom bych chtěl vědět , jestli můžu očekávat nějaký problém a jestli mi ta spotřeba ukazuje správně ?
děkuji za odpovědi .
samozřejmě že to pojede tak jako se mužou mezi sebou křižit jednotky xxx xxx 012xx tak zrovna tak se mužou křižit jednotky xxx xxx 019xx ty motory jsou defakto uplně stejné SW jednotky se liší akorát v takovejch nepodstatnejch věcech jako je třeba konfigurace jako třeba teplotní korekce podle zátěže teplotní korekce podle teploty nafty jiné požadavky na CAN komunikaci jiný immo jiné ABS a asi milion dalších věcí nikdo netvrdí že to nepojede pokud je stejnej kod motoru a stejné vstřikovače tak to asi ani neshoří ale pokud jde o profesionalitu tak je to dost prasárna pokud už někdo chce dělat upravy tímto zpusobem tak snad neni zas až takovej problem vzít editační SW a porovnat soubory a změněné datové oblasti pro řízení motoru prostě a jednoduše překopírovat do orignálního FW co je v autě pak se dá říct že dotyčný tuner projevil inteligenci a snahu danému problému trošku porozumět nj ale co jak říkáš jede to tak co.
Já osobně jsem pro aby se musely upravy zapisovat do velkeho TP a v případě nehody zpusobené upraveným vozem v případě že se prokáže nefunkčnost systemu vozidla zásahem a změnou sw hodit finanční zodpovědnost na firmu co upravu prováděla pak si myslím ten přístup bude trošku zodpovědnější
|
_________________ jak spálit co nejvíc benzínu v co nejkratším čase
|
|
Návrat nahoru |
|
nalejvač |
Zaslal: po říjen 08, 2012 10:20 am |
|
|
|
aha , já myslel že je to jako že 66kw ,74kw,77kw ,96 kw má stejnou mapu podle koní.
a je tam nějaká mapa kde se přepisujou ty koně ?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Libang |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:06 am |
|
|
|
jj je , hledej mapu 32x54 ..... X osa jsou Kone Y osa jsou otacky
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:07 am |
|
|
|
nalejvač napsal: aha , já myslel že je to jako že 66kw ,74kw,77kw ,96 kw má stejnou mapu podle koní.
a je tam nějaká mapa kde se přepisujou ty koně ?
no datových oblastí (map) je tam spousta
na ty "koně" toho potřebuješ trošku víc změnit
u těch motoru i když na první pohled vypadaj stejně je docela spousta HW změn
základ každý upravy je velmi jednoduchý prostě musíš zapálit správné množství paliva ve správný okamžik
mapy jak se tady nesprávně říká jsou jen data která říkají jednotce jak a kdy a v jakej závislosti vstříknout palivo a kolik ho má být jak kterej ventil má mít střídu aby se otevřel na tolik a tolik procent.
Výrobce to nastaví na základě požadavku a kompromisu a pro co nejdelší výdrž motoru
Pokud se do nastavení zasahuje za učelem zvýšení výkonu dochází samozřejmě k většímu namáhání motoru a tím ke zkrácení jeho životnosti
Prostě to zkrátka není jen o tom to pořádně osrat tlakem na turbu které má stejně účinnost jen v omezené oblasti a tlaku pak k tomu nasrat hromadu nafty která nestihne prohořet a v podobě černýho mraku vypadne z výfuku je to o tom si k tomu sednout zapomenout na okolní svět tak na pár let a učit se a učit se pak když se zmáknou zakladní funkce toho jak ten motor funguje a zmákne se jak to všecko změřit tak potom se teprve začne přemejšlet kde se koupí jakej flasher je uplně putna jestli čína nebo origo a koupí se editační sw a začne se tunit
no víc fakt už nevím co bych k tomu povídal
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:12 am |
|
|
|
No na koně je bič,bič z hovna neupleteš,když upleteš tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jen sebe...
Nalej tam 110 leona a neřeš koně,to teprve bude mazec...
On už CIMBU nedává bypase na obd read?
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
kari |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:36 am |
|
|
|
... to sem zvědavej, kdo se asi k tomu nicku přizná
|
|
|
Návrat nahoru |
|
nalejvač |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:43 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:49 am |
|
|
|
|
Naposledy upravil DIGI-DELETED dne st listopad 21, 2012 19:31 pm, celkově upraveno 1 krát.
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
Panoramix |
Zaslal: po říjen 08, 2012 11:57 am |
|
|
|
nalejvač napsal: dobrý den
děkuji za odpovědi .
ved ty si robiš uplnu prdel z ťažko pracujucích ludí .
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: po říjen 08, 2012 12:06 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
marquee |
Zaslal: po říjen 08, 2012 14:17 pm |
|
|
|
ono hlavně celý pan slavný mr.Cimbu = chipy na hovno..... velká reklama..pomlouvání všech ostatních a sám prodává překoupený fake chipy, několik aut jsem po něm opravoval...tak že pokud si někdo myslí, že vyhrál tak ať si to užije
|
_________________ Opravy EDC15/EDC16 po pádu při zápisu, bez pájení a rozebírání ECU, ne vždy je to ovšem možné
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: po říjen 08, 2012 15:13 pm |
|
|
|
marquee napsal: ono hlavně celý pan slavný mr.Cimbu = chipy na hovno..... velká reklama..pomlouvání všech ostatních a sám prodává překoupený fake chipy, několik aut jsem po něm opravoval...tak že pokud si někdo myslí, že vyhrál tak ať si to užije
jj svatá pravda v šuplíku se mi válí asi 30 těch redukcí od EVC po upravách od cimbu
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|