Obsah fóra checksum.cz » Diesel » Marea EDC15C7 Changing speed error |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
Beberik |
Zaslal: út listopad 01, 2011 22:20 pm |
|
|
|
Zdravím. Pořídil jsem si do auta Fiat Marea JTD110 novou ŘJ (předchozí je vadná) EDC15C7 a potřeboval bych resetovat / vypnout immo a ideálně změnit odometer. Galletto mi ale při jednotce zapojené v autě nechce stáhnout data, hází chybu Changing speed error. Tuhle chybu by měl vyvolávat imobilizér.
Jaké mám možnosti? Ve fórech se píše o odblokování imma? Co se tím myslí? To asi bez vyčtení jednotky neudělám. Dalo by se to udělat na stole? Díky
|
|
|
Návrat nahoru |
|
TOMI |
Zaslal: st listopad 02, 2011 4:02 am |
|
|
|
S galettom to nespravis, skoda casu. Prehod eep a frcis.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Beberik |
Zaslal: st listopad 02, 2011 10:43 am |
|
|
|
Stačí eprom 95p08 (tam by měl být key code) na spodní straně PCB? Nebo bude potřeba prohodit i flash 29f400, kde by měla být data motoru?
Odometer se dá pak snížit (vynulovat a ve Fiat ECU Scanu nastavit na správnou hodnotu, aby to bylo jednodušší) už flashem přes Galletto, když už to nebude blokovat immo, že?
Díky!
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po listopad 14, 2011 7:46 am |
|
|
|
immo , klíče a tacho je v eeprom !!!!!
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
Beberik |
Zaslal: po listopad 28, 2011 22:00 pm |
|
|
|
Paráda, díky za radu. EEPROM přehozen, flash jsem nepřehrával, auto startuje a jede. Konečně se zase můžu vozit v chrochtáčku
Na odometru dokonce ubylo 14 000 km oproti původnímu stavu. Čím to je? Dovedu si to vysvětlit jenom tak, že v EEPROM není skutečná hodnota, ale pouze nějaká "univerzální", kterou pak ECU násobí nějakým koeficientem pro konkrétní auto podle dat motoru ve flashi. Jinak nevím, jak se mohly při přehození EEPROM ztratit kilometry.
Tak či onak - ještě jednou díky, zejména DIGI-DELETED, býval bych nechal zbytečně přeletovat i flash a zbytečně riskoval poškození PCB.
Další úkol bude zapojení ovládání tempomatu do ECU
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Pubo |
Zaslal: ne květen 06, 2012 18:06 pm |
|
|
|
Beberik napsal: Paráda, díky za radu. EEPROM přehozen, flash jsem nepřehrával, auto startuje a jede. Konečně se zase můžu vozit v chrochtáčku  ...
Další úkol bude zapojení ovládání tempomatu do ECU 
Ahoj a odkiaľ si vzal tú druhú EEPROM (i s náplňou)?
|
_________________ Pubo
|
|
Návrat nahoru |
|
|