| Obsah fóra checksum.cz » Panely přístrojů, immo » Renault Twingo immo off - SAGEM jednotka |
|
Strana 1 z 1 |
|
| Autor |
Zpráva |
| vopi |
Zaslal: so listopad 12, 2011 14:07 pm |
|
|
|
Ahoj všem,
prosím o pomoc s vypnutím imma v jednotce sagem z Renault Twingo 1997. Jde to vůbec?
Přikládám fotky jednotky.
Díky moc za každou pomoc
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Elektrik |
Zaslal: so listopad 12, 2011 15:59 pm |
|
|
|
|
| Jde to. Máš k té jednotce kód nebo klíček? Pokud ne tak to stejně jde a to tak že smázneš TMSko. Je na to víc způsobů... Rok 97 jsem ale nedávno řešil přes kód a po odpojení linky immo linky zůstala jednotka immo off. V CLIPu je pak závada funkce imobilizéru 2DEF a to znamená že je jednotka čistá a schopná provozu.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| vopi |
Zaslal: so listopad 12, 2011 20:21 pm |
|
|
|
| Ok, jak se k tomu procaku dostanu pres ten hnus co z toho nejde pryc?
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Elektrik |
Zaslal: so listopad 12, 2011 21:07 pm |
|
|
|
|
| takže předpokládám, že kód ani klíček nemáš... Jestli máš čím vytáhnout data z TMS tak musíš přímo k procáku, ale jinak se to řší clock filem přes paměť. Buď je tam 27c512, nebo 28f512. Musíš vydlabat ten sajrajt okolo. Procák je na tvém obrázku dlo uprostřed a paměť je po jeho levé straně (na obrázku není vidět) Jde to blbě, ale chce to jen dávku trpělivosti a hlavně opatrnosti. Já používám frézku s kartáčkem ze silonovým vlasem. Pak ta hmota ubejvá docela rychle a součástky na desce nepoškodíš.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kari |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 8:13 am |
|
|
|
|
| Renault ECU reseter a nemusíš nic dloubat
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| vopi |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 10:20 am |
|
|
|
kdybych měl Renaul ECU reseter nebo vedel kdo ho ma poblíž, tak sem nebudu psat.
jinak všem moooc díky za pomoc
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kari |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 10:37 am |
|
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Elektrik |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 14:37 pm |
|
|
|
|
kari napsal: Renault ECU reseter a nemusíš nic dloubat
Jj a nebo tak. Ten mám doma už asi rok ve stavebnicovým stavu a ještě jsem neměl čas ho dodělat. Zatím nebyl třeba protože to řeším většinou kódem, ale chtěl bych se zeptat jak se ti s tím dělá a jestli s ním není občas problém a hlavně jak dlouho mu to trvá
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Okura |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 15:00 pm |
|
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Elektrik |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 15:16 pm |
|
|
|
|
Okura napsal: nejrychlejší zpusob je to vzít generátorem 
jo to jsem zkoušel taky. Těch způsobů je celá řada, včetně postupného zkratování protilehlých pinů po delších stranách paměti
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kari |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 15:32 pm |
|
|
|
|
Elektrik napsal: kari napsal: Renault ECU reseter a nemusíš nic dloubat
Jj a nebo tak. Ten mám doma už asi rok ve stavebnicovým stavu a ještě jsem neměl čas ho dodělat. Zatím nebyl třeba protože to řeším většinou kódem, ale chtěl bych se zeptat jak se ti s tím dělá a jestli s ním není občas problém a hlavně jak dlouho mu to trvá 
nešel sirius32, dělám s tím hlavně zalitý ecu, trvá to tak čtyři hodiny, takže když jde otevřít, tak je rychlejší to vyndat
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Elektrik |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 18:13 pm |
|
|
|
|
kari napsal: Elektrik napsal: kari napsal: Renault ECU reseter a nemusíš nic dloubat
nešel sirius32, dělám s tím hlavně zalitý ecu, trvá to tak čtyři hodiny, takže když jde otevřít, tak je rychlejší to vyndat
Tak to mi asi ta stavebnice bude ležet v regálu ještě nějakej pátek... Do každý zalitý se dostanu tak po 15 minutách, takže 4 hodinky je docela dost dlouho Na druhou stranu je to s ECU reseterem určitě pohodlnější... Dík za info
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
|