Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Jak na to?
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 2    Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Jak na to?

Autor Zpráva
arci.corsaclub
Zaslal: čt únor 18, 2010 16:35 pm Citovat
chiptuning: Tak emulator kvuli jednomu autu netreba (vyndat rom a prehrat data je otazka 15min) Popripade pouzit vesi pamet do ni nahrat hned treba dve upravene rom a pak uz jen prepnes cudlik a jedes na jinou rom Wink . Jinak jak pracuje motor vim celkem dobre (ptal jsem se o kolik upravit cislo v nastaveni prubehu jiskry abych upravil predstih treba o jeden stupen Wink , ne co a proc upravit), letiste je cca 4Km od meho baraku i s pristupnou plochou 1,5Km pristavaci drahy coz na mereni zrychleni staci Cool Na maximalku je k dispozici nedaleka dalnice mezi Pce a HK Wink .... Snimac klepani neni problem udelat popripade pouzit neco z nejakeho auta a hodnoty z nej zobrazovat na pametovem oscilu (jsem elektronik) (popripade spatne nastavenej predstih u benzinaku je pekne slyset i uchem Wink ) .... Jeste jednou podotykam ze se me jedna puze o me auto!!! Nebudu se tim zivit!!! A muj motor je C16NZ (1.6i , system rizeni motoru multec, vyrobce RJ Delco) Wink Jinak dale mam co jsem psal vise (kabel + software na cteni dat z ecu za behu) Skus si ten soft pustit Wink pak zjistis ze to pri trose stesti pujde a bude co porovnavat....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arci.corsaclub
Zaslal: čt únor 18, 2010 16:41 pm Citovat
vwphun: Jj pocitam i s upravama na motoru. Jinak s omezenym nastavenim pocitam jelikoz tenhle motor dava Rj jen minimum informaci kvuli malemu poctu snimacu. Vim ze nejvic se da dostat chiptuningem z motoru co maj turbo (v planu je casem C20LET)... Proto se to chci zatim nejak naucit jak na to a pak se pustim do neceho pokrocilejisiho.... (prave ze tenhle motor by mohl byt na osvojeni zakladu celkem v pohode jelikoz je to jednoduche, sice na ukor mozneho chiptuningu) PS:Diky za reakci k tematu Wink
LUBO
Zaslal: čt únor 18, 2010 16:56 pm Citovat
arci.corsaclub napsal:
vwphun: Jj pocitam i s upravama na motoru. Jinak s omezenym nastavenim pocitam jelikoz tenhle motor dava Rj jen minimum informaci kvuli malemu poctu snimacu. Vim ze nejvic se da dostat chiptuningem z motoru co maj turbo (v planu je casem C20LET)... Proto se to chci zatim nejak naucit jak na to a pak se pustim do neceho pokrocilejisiho.... (prave ze tenhle motor by mohl byt na osvojeni zakladu celkem v pohode jelikoz je to jednoduche, sice na ukor mozneho chiptuningu) PS:Diky za reakci k tematu Wink

Shocked Shocked Shocked www.esner.cz-široko pasmova LAMBDASONDA-koľko PROFI TUNEROV ju pouźiva???ŚPIČKA TUNER NA BENZINOVE MOTORE BEZ TURBA!!!ZAČNI POČITAŤ KOĽKO KRAT SA KĽUKOVKA OTOČI ZA SEKUNDU-DOBA HORENIA PALIVA ...... Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
arci.corsaclub
Zaslal: čt únor 18, 2010 20:53 pm Citovat
No ja bych taky nevidel sirokopasmovou lamdu za nutnost (prece nepotrebuju vedet jestli jsem spalil 100% paliva ne, jde me o vykon prece ktery neni nejvetsi pokud je lamda 1 tudiz 100% spalena smes (to potrebujem na emise ale ty mam v.....) opravte me jestli se pletu ), konec koncu ten soft co mam ke kabelu obsah CO2 ukaze pomoci dat z RJ.... Jo a proi LUBU: konecne neco co se tematu tyce ale nevim kam jsi tim miril.... Rychlost horeni se prece bude mnenit podle mnozstvi zapaleneho paliva coz se prece meni podle zatizeni motoru, otevreni skrtici klapky a otacek... (s vyssimi otackami musim pocitat ze jsem limitovanej tim aby to stihlo shoret nez se pist dostane do dolni uvrati pokud to bude horet dyl klesa ucinnost) a rychlost horeni benzinu je prece dana fizikalnimi vlastnostmi ne??? (podle mnozstvi) Opravte me jestli melu ptakoviny.... Budu jen rad!!
LUBO
Zaslal: čt únor 18, 2010 21:37 pm Citovat
arci.corsaclub napsal:
No ja bych taky nevidel sirokopasmovou lamdu za nutnost (prece nepotrebuju vedet jestli jsem spalil 100% paliva ne, jde me o vykon prece ktery neni nejvetsi pokud je lamda 1 tudiz 100% spalena smes (to potrebujem na emise ale ty mam v.....) opravte me jestli se pletu ), konec koncu ten soft co mam ke kabelu obsah CO2 ukaze pomoci dat z RJ.... Jo a proi LUBU: konecne neco co se tematu tyce ale nevim kam jsi tim miril.... Rychlost horeni se prece bude mnenit podle mnozstvi zapaleneho paliva coz se prece meni podle zatizeni motoru, otevreni skrtici klapky a otacek... (s vyssimi otackami musim pocitat ze jsem limitovanej tim aby to stihlo shoret nez se pist dostane do dolni uvrati pokud to bude horet dyl klesa ucinnost) a rychlost horeni benzinu je prece dana fizikalnimi vlastnostmi ne??? (podle mnozstvi) Opravte me jestli melu ptakoviny.... Budu jen rad!!

Cool Cool Cool MAXIMALNY VYKON-LAMBDA 0.88 začni sa učiť...www.esner.cz
arci.corsaclub
Zaslal: čt únor 18, 2010 22:00 pm Citovat
Jj prave proto jsem psal ze nepotrbuji lamda 1 to je jen kvuli emisim ze?? Kzdopadne to co si napsal je podstatnej udaj a pisu si ho do notysku Wink diky za info Lubo... Kolik je optimalni pomer smesi na lamda 1? Myslim ze je to 14,7:1 (vzduch:benzin) jestli si to pamatuju dobre.. Tzn pro max vykon potrbuju potrbuju pomer cca 14:1 ne?? Jinak stranku prostuduju Rolling Eyes a myslim ze se s nima zna bratranec ktery zacina se servisem motorek.... (dela deset let v servisu nisan autoelektriku a diagnostiku + na sebe oravy elektroniky motoru s Wagem co si poridil uz asi pred peti lety)
arci.corsaclub
Zaslal: čt únor 18, 2010 22:18 pm Citovat
No kazdopadne jsem zvedavej na ten soft co jsem sehnal k tomu kabelu jak bude ukazovat... Ted me corsa nejezdi jelikoz se me kvuli spatnemu predstihu nejspis podpalil ventil (jede na tri hrnky, druhej valec bez tlaku (muzu za to ja, kdyz jsem to ladil tak jsem to trosku preladil Laughing a rikal si ze to jeste chvilku prezije (bylo slyset ze jsem to prehnal ale jela jako raketa a ja chtel vedet co si necha libit) ale neprezila ).. Kazdopadne v sobotu nahazuju novej motor tak to hned otestuju Wink uz se na to tesim jak to bude fakat... Pak se hned pustim do uprav ROM a uvidime jestli budu zase shanet novej motor (nastesti je na kazdem kroku za par kacek) nebo vykrocim tou spravnou nohou Rolling Eyes .. Nic horsiho se snad nestane Cool
LUBO
Zaslal: čt únor 18, 2010 22:41 pm Citovat
arci.corsaclub napsal:
No kazdopadne jsem zvedavej na ten soft co jsem sehnal k tomu kabelu jak bude ukazovat... Ted me corsa nejezdi jelikoz se me kvuli spatnemu predstihu nejspis podpalil ventil (jede na tri hrnky, druhej valec bez tlaku (muzu za to ja, kdyz jsem to ladil tak jsem to trosku preladil Laughing a rikal si ze to jeste chvilku prezije (bylo slyset ze jsem to prehnal ale jela jako raketa a ja chtel vedet co si necha libit) ale neprezila ).. Kazdopadne v sobotu nahazuju novej motor tak to hned otestuju Wink uz se na to tesim jak to bude fakat... Pak se hned pustim do uprav ROM a uvidime jestli budu zase shanet novej motor (nastesti je na kazdem kroku za par kacek) nebo vykrocim tou spravnou nohou Rolling Eyes .. Nic horsiho se snad nestane Cool

Razz Bohata zmes ti neuškodi-CHUDOBNA ti popali všetko...HORENIE SA ZMENI NA SAMODETONACIU....STIAHNI SI EŠNEROVU LAMBDA SONDA PROGRAM....
LUBO
Zaslal: čt únor 18, 2010 22:51 pm Citovat
arci.corsaclub napsal:
Jj prave proto jsem psal ze nepotrbuji lamda 1 to je jen kvuli emisim ze?? Kzdopadne to co si napsal je podstatnej udaj a pisu si ho do notysku Wink diky za info Lubo... Kolik je optimalni pomer smesi na lamda 1? Myslim ze je to 14,7:1 (vzduch:benzin) jestli si to pamatuju dobre.. Tzn pro max vykon potrbuju potrbuju pomer cca 14:1 ne?? Jinak stranku prostuduju Rolling Eyes a myslim ze se s nima zna bratranec ktery zacina se servisem motorek.... (dela deset let v servisu nisan autoelektriku a diagnostiku + na sebe oravy elektroniky motoru s Wagem co si poridil uz asi pred peti lety)

Shocked Shocked Shocked 12.8:1 POUŽIVAM-PRE ZAVODNE- 4-TAKTY...

EŠNER LAMBDA.jpg
 Komentář:
 Velikost:  228.56 kB
 Zobrazeno:  16994 krát

EŠNER LAMBDA.jpg

arci.corsaclub
Zaslal: pá únor 19, 2010 13:15 pm Citovat
12,7:1 Dalsi super udaj Wink ... Na ten soft. jsem mrknul a vypada to poravdu suprove a ten prevodnik je i za ceklem slusne kese i s tou sondou to nestoji svet... Asi do toho pujdu Wink ... Jinak i procteni navodu toho softu ma smysl... Dik Lubo Shocked

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 2    Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út srpen 19, 2025 5:40 am