Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Hardware  »  Diagnostika Launch
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Diagnostika Launch

Autor Zpráva
Hrony
Zaslal: po září 02, 2024 16:08 pm Citovat
Ahoj, mám prosbu na zkušené. Jsem rozhodnutý pro univerzální diagnostiku od firmy Launch. Bohužel jsem narazil na spoustu označení, modelů, verze globální/evropská apod... jsou v nich nějaké větší rozdíly případně na co si dát pozor a kde je dobré koupit/nekoupit? Koukám po variantě PAD V nebo PRO 5.

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
midnight_man
Zaslal: út září 03, 2024 19:00 pm Citovat
EUR ma oficialnu EURO podporu a funkcne online sluzby SGW a pod. Cina je cina Smile bez podpory a ziadne aktualne a buduce ONLINE služby zabepecujuce login do automobilky v nich nepojdu. Inak standardne diagnosticke funkcie bez login pristupov do automobiliek su rovnake.
chucky
Zaslal: st září 04, 2024 7:18 am Citovat
Nesmysl, SGW normálně funguje na všech modelech stejně jako ONLINE login a funkce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
midnight_man
Zaslal: st září 04, 2024 7:27 am Citovat
urcite...a aj ste to skusali ci len rozpravate? Skuste na europsky fiat vyuzit launch sgw sluzbu cinskoi verziou a uvidite. to ze cinska vam ponuka moznost sgw je fajn..ale treba si docitat dokonca, len USA FCA auta Smile
chucky
Zaslal: st září 04, 2024 11:51 am Citovat
Samozřejmě že je to odkzkoušené na desítkách vozidel, nevařím tady z vody jako vy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
midnight_man
Zaslal: st září 04, 2024 12:41 pm Citovat
tak v tom pripade mate zazracnu verziu kde vam cinsky launch odomkne europsky fiat Very Happy aj ked oficialne prava ma na to len launch europe gmbh.

mame aj EU aj cinu Smile a cina to odomknut nevie, vyzaduje login do fca...eu to odomkne sam automaticky.

takze nech si autor vyberie sam Wink
chucky
Zaslal: st září 04, 2024 13:48 pm Citovat
samozřejmě musíš mít zaplacený FCA login, resp. AutoAuth za 50USD na rok. To že ty to neumíš nebo nevíš jak na to, neznamená že to nejde. Laughing
dreizig5
Zaslal: st září 04, 2024 14:03 pm Citovat
jj na midnight_man nemá cenu reagovat

Zaslal: st září 04, 2024 14:12 pm Citovat
a sme doma Smile..... autoauth a fca login.

EU launch na jeden klik bez dalsich loginov alebo registracii..skuste si ho kupit.

to je ten rozdiel v eu a cina ..... ak sme sa uz donatahovali a vysvetlili si co sme mysleli.

dreizig vas nema vyznam komentovat.....mate co povedat k teme?
FandaTDI
Zaslal: út leden 06, 2026 19:15 pm Citovat
Máte někdo zkušenost s jejich Passthru VCI? Mám(-e) od nich několik kufrů (všechno Global verze) od V4.0, V+, PROS V1.0, atd. ...V+ s VCI DS201, ostatní s VCI DS401, který je mi nejsympatičtější, ale neumí DoIP (vč.jednoho ještě neaktivovanýho v4.0 s tim nejkompaktněším 8" tabletem se "slotem" pro VCI), ale začíná být potřeba DoIP(což třeba ofiko KTS nebo Atal umí, ale co se sw týče, nezřídka toho Launch nabízí víc i oproti Atalu, o KTS nemluvě, Bosch tenhle sw asi trošku "upozadil" a vypadá to, že větší priorita pro ně je dneska dálková diag., což je ve více ohledech nepraktický...), tak přemýšlím, co by bylo nejlepší vzít, jestli např. "obyč." PRO5(nebo V+? Tam je pro nás asi větší výhoda než možnost rozšíření na HD možnost zobrazit si víc hodnot současně v grafu...) s novějším(a větším) VCI, případně rovnou něco s tím Pass-thru...

(pro doplnění k tomu mám i X-PROG3 kufr a další příslušenství, ale např.ten X-PROG jsem využil jen párkrát...)

Nějaký tipy/rady? Díky

edit: Mezi favority jsem zařadil i PRO3S+ ELITE s 10" tablebem, Pass-thru, PAD VII asi plnohodnotně nevyužiju a tam bývají aktualizace jen na rok oproti většinově dvouletým...
chucky
Zaslal: st leden 07, 2026 8:23 am Citovat
Mluvíš mi z duše, to starý malý VCI DS401 je za mě úplnej ideál, ALE přesně jak píšeš, problém je DOIP, CANFD a také RYCHLOST - je pomalejší než novejší céčkové VCI.

Osobně mám tady PRO3S+ ELITE a také PAD V;

PRO3S+ ELITE jednoznačně nejlepší pokud nevyžaduješ programování jednotek přes diag.
Nevýhody jsou ten jejich "novej horší tablet" s nižším rozlišením a menší baterkou a velké VCI(subjektivní nevýhoda).

PAD V je nejlepší varianta pokud chceš i programovat a nechceš zbytečně připlácet třicet tisíc za ten obří krám VII kde nic navíc není. Tablet je stále původní Lenovo takže za mě ideál, má i hezkou dobíjecí stanici na stůl.

Oba mají céčkové VCI a možnost rozšíření na HD.

Pro mě subjektivní zásadní nevýhoda nových VCI je, že nejde použít vlastní obd kabel/extension a musíš používat ten jejich šmejd / nemůžeš si zvolit délku obd kabelu / vyměnit za lepší nejde protože je DB konektor na straně VCI (starý tam měli OBD samici). Také jsou o trošku pomalejší na start/spárování než se rozběhnou oproti tomu starýmu malýmu VCI, ale vývoj prostě nezastavíš Smile)

Zaslal: st leden 07, 2026 21:27 pm Citovat
Je to tak, vývoj nezastavíš... Rolling Eyes
Kabely mě právě občas taky vytáčej(a to jsem na ně pacient/"autista" Laughing ), před x lety jsem k DS201(to rozšíření bylo často nepraktický) dokupoval 1m prodlužku a po několika měsících mě párkrát pěkně potrápila, než jsem na to přišel, vyhodil jí a vrátil se k přiložený "žlutočernočervený pásovině" Very Happy
Imho se bude dát dokoupit i k novým VCI, ale otázka hlavně v jaký kvalitě...
Díky za info/srovnání, přemýšlím, jestli je "programováním" myšleno hlavně flashování(update/úpravy?) nebo i nějaký parametrizace či "pokročilejší" kódování/parametrizace/adaptace... Je u toho PAD-u výrazně větší samotnej "obslužnej sw" nebo je výrazně větší paměť spíš větší úložiště? Když jsem po nich v minulosti koukal, měly PAD-y docela často jen roční aktualizace, teď koukám, že ten aktuální PAD V má taky 2 roky a je s tím C-čkovým VCI - myslíš, že i v tomhle případě ještě s Lenovem? A co to Passthru - používáš(/-te někdo?) - zkušenosti?

Řeším mj. dilema, jestli pořídit(OE?...) 6154 nebo bude novější Odis("offline"...) použitelnej i s Passthru, zatím když vyloženě nepotřebuju(/není to z nejnovějších koncernů,ap.) platit Erwin v práci a chci něco specifičtějšího, beru 5054 se starším Odisem...
Což mě přivádí ke Guided functions pro koncern u Launche - používá někdo? Jsou případně rozdíly v tomhle mezi PRO3S+ a PADem?

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so leden 10, 2026 10:26 am