| Obsah fóra checksum.cz » Hardware » Diagnostika Launch |
|
Strana 1 z 1 |
|
| Autor |
Zpráva |
| Hrony |
Zaslal: po září 02, 2024 16:08 pm |
|
|
|
|
Ahoj, mám prosbu na zkušené. Jsem rozhodnutý pro univerzální diagnostiku od firmy Launch. Bohužel jsem narazil na spoustu označení, modelů, verze globální/evropská apod... jsou v nich nějaké větší rozdíly případně na co si dát pozor a kde je dobré koupit/nekoupit? Koukám po variantě PAD V nebo PRO 5.
Díky
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| midnight_man |
Zaslal: út září 03, 2024 19:00 pm |
|
|
|
|
EUR ma oficialnu EURO podporu a funkcne online sluzby SGW a pod. Cina je cina bez podpory a ziadne aktualne a buduce ONLINE služby zabepecujuce login do automobilky v nich nepojdu. Inak standardne diagnosticke funkcie bez login pristupov do automobiliek su rovnake.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| chucky |
Zaslal: st září 04, 2024 7:18 am |
|
|
|
|
| Nesmysl, SGW normálně funguje na všech modelech stejně jako ONLINE login a funkce.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| midnight_man |
Zaslal: st září 04, 2024 7:27 am |
|
|
|
|
urcite...a aj ste to skusali ci len rozpravate? Skuste na europsky fiat vyuzit launch sgw sluzbu cinskoi verziou a uvidite. to ze cinska vam ponuka moznost sgw je fajn..ale treba si docitat dokonca, len USA FCA auta
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| chucky |
Zaslal: st září 04, 2024 11:51 am |
|
|
|
|
| Samozřejmě že je to odkzkoušené na desítkách vozidel, nevařím tady z vody jako vy.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| midnight_man |
Zaslal: st září 04, 2024 12:41 pm |
|
|
|
|
tak v tom pripade mate zazracnu verziu kde vam cinsky launch odomkne europsky fiat aj ked oficialne prava ma na to len launch europe gmbh.
mame aj EU aj cinu a cina to odomknut nevie, vyzaduje login do fca...eu to odomkne sam automaticky.
takze nech si autor vyberie sam
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| chucky |
Zaslal: st září 04, 2024 13:48 pm |
|
|
|
|
samozřejmě musíš mít zaplacený FCA login, resp. AutoAuth za 50USD na rok. To že ty to neumíš nebo nevíš jak na to, neznamená že to nejde.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| dreizig5 |
Zaslal: st září 04, 2024 14:03 pm |
|
|
|
|
| jj na midnight_man nemá cenu reagovat
|
_________________ linux
|
|
| Návrat nahoru |
|
| midnight_man |
Zaslal: st září 04, 2024 14:12 pm |
|
|
|
|
a sme doma ..... autoauth a fca login.
EU launch na jeden klik bez dalsich loginov alebo registracii..skuste si ho kupit.
to je ten rozdiel v eu a cina ..... ak sme sa uz donatahovali a vysvetlili si co sme mysleli.
dreizig vas nema vyznam komentovat.....mate co povedat k teme?
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| FandaTDI |
Zaslal: út leden 06, 2026 19:15 pm |
|
|
|
|
Máte někdo zkušenost s jejich Passthru VCI? Mám(-e) od nich několik kufrů (všechno Global verze) od V4.0, V+, PROS V1.0, atd. ...V+ s VCI DS201, ostatní s VCI DS401, který je mi nejsympatičtější, ale neumí DoIP (vč.jednoho ještě neaktivovanýho v4.0 s tim nejkompaktněším 8" tabletem se "slotem" pro VCI), ale začíná být potřeba DoIP(což třeba ofiko KTS nebo Atal umí, ale co se sw týče, nezřídka toho Launch nabízí víc i oproti Atalu, o KTS nemluvě, Bosch tenhle sw asi trošku "upozadil" a vypadá to, že větší priorita pro ně je dneska dálková diag., což je ve více ohledech nepraktický...), tak přemýšlím, co by bylo nejlepší vzít, jestli např. "obyč." PRO5(nebo V+? Tam je pro nás asi větší výhoda než možnost rozšíření na HD možnost zobrazit si víc hodnot současně v grafu...) s novějším(a větším) VCI, případně rovnou něco s tím Pass-thru...
(pro doplnění k tomu mám i X-PROG3 kufr a další příslušenství, ale např.ten X-PROG jsem využil jen párkrát...)
Nějaký tipy/rady? Díky
edit: Mezi favority jsem zařadil i PRO3S+ ELITE s 10" tablebem, Pass-thru, PAD VII asi plnohodnotně nevyužiju a tam bývají aktualizace jen na rok oproti většinově dvouletým...
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| chucky |
Zaslal: st leden 07, 2026 8:23 am |
|
|
|
|
Mluvíš mi z duše, to starý malý VCI DS401 je za mě úplnej ideál, ALE přesně jak píšeš, problém je DOIP, CANFD a také RYCHLOST - je pomalejší než novejší céčkové VCI.
Osobně mám tady PRO3S+ ELITE a také PAD V;
PRO3S+ ELITE jednoznačně nejlepší pokud nevyžaduješ programování jednotek přes diag.
Nevýhody jsou ten jejich "novej horší tablet" s nižším rozlišením a menší baterkou a velké VCI(subjektivní nevýhoda).
PAD V je nejlepší varianta pokud chceš i programovat a nechceš zbytečně připlácet třicet tisíc za ten obří krám VII kde nic navíc není. Tablet je stále původní Lenovo takže za mě ideál, má i hezkou dobíjecí stanici na stůl.
Oba mají céčkové VCI a možnost rozšíření na HD.
Pro mě subjektivní zásadní nevýhoda nových VCI je, že nejde použít vlastní obd kabel/extension a musíš používat ten jejich šmejd / nemůžeš si zvolit délku obd kabelu / vyměnit za lepší nejde protože je DB konektor na straně VCI (starý tam měli OBD samici). Také jsou o trošku pomalejší na start/spárování než se rozběhnou oproti tomu starýmu malýmu VCI, ale vývoj prostě nezastavíš )
|
_________________ TUNED.cz - Chiptuning soubory pro profesionály
|
|
| Návrat nahoru |
|
| FandaTDI |
Zaslal: st leden 07, 2026 21:27 pm |
|
|
|
|
Je to tak, vývoj nezastavíš...
Kabely mě právě občas taky vytáčej(a to jsem na ně pacient/"autista" ), před x lety jsem k DS201(to rozšíření bylo často nepraktický) dokupoval 1m prodlužku a po několika měsících mě párkrát pěkně potrápila, než jsem na to přišel, vyhodil jí a vrátil se k přiložený "žlutočernočervený pásovině"
Imho se bude dát dokoupit i k novým VCI, ale otázka hlavně v jaký kvalitě...
Díky za info/srovnání, přemýšlím, jestli je "programováním" myšleno hlavně flashování(update/úpravy?) nebo i nějaký parametrizace či "pokročilejší" kódování/parametrizace/adaptace... Je u toho PAD-u výrazně větší samotnej "obslužnej sw" nebo je výrazně větší paměť spíš větší úložiště? Když jsem po nich v minulosti koukal, měly PAD-y docela často jen roční aktualizace, teď koukám, že ten aktuální PAD V má taky 2 roky a je s tím C-čkovým VCI - myslíš, že i v tomhle případě ještě s Lenovem? A co to Passthru - používáš(/-te někdo?) - zkušenosti?
Řeším mj. dilema, jestli pořídit(OE?...) 6154 nebo bude novější Odis("offline"...) použitelnej i s Passthru, zatím když vyloženě nepotřebuju(/není to z nejnovějších koncernů,ap.) platit Erwin v práci a chci něco specifičtějšího, beru 5054 se starším Odisem...
Což mě přivádí ke Guided functions pro koncern u Launche - používá někdo? Jsou případně rozdíly v tomhle mezi PRO3S+ a PADem?
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
|