Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  info pro lamu
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

info pro lamu

Autor Zpráva
papirex
Zaslal: so červenec 21, 2007 14:21 pm Citovat
Zdarec všem. rád bych se do toho pustil, jsem lama, takže bych vás požádal o start. můžete mi poradit, kde začít s chiptuningem, co k tomu budu potřebovat, co si mám sehnat a jak zkoušet? mám passat TDi, tak bych začal asi tady, že? no jo, jenže co k tomu budu potřebovat. v kabelech je zmatek, v softu mám taky hokej... Sad help plz

Zaslal: so červenec 21, 2007 22:46 pm Citovat
kup si KWP 2000 ,sežen ECM 2001 a mužeš začít. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
papirex
Zaslal: ne červenec 22, 2007 11:50 am Citovat
kwp2000? paxem viděl jště nějaké plus. rozdíl?

Zaslal: ne červenec 22, 2007 14:39 pm Citovat
Site Admin Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 64
KWP2000 Plus umí o pár aut víc a jsou k němu navíc nějaké propojovací kabely.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
papirex
Zaslal: ne červenec 22, 2007 15:55 pm Citovat
fajn, to by byl kabel, a teď SW. stáhl jsem demo winols, a musím uznat, že jsem z toho magor. teda nejen z toho. proč ECM? a netvařte se všichni, že ten soft máte ofiko. Smile z toho jsem už vyrostl... Very Happy

Zaslal: ne červenec 22, 2007 18:43 pm Citovat
ECM je jednoduche kdyz ho koupis a budes mit full podporu, nebo najdes nekde krackle ale nebudes mit zase vsechny ovladace . Nad ols stravis o dost casu vic nez to pochopis jestli to pochopis Wink ale pokud jo ols je super soft ! Asi necekej ze te to bude nekdo ucit , to neni napsat dotaz a ze to pochopis a umis je to na cele nove forum Wink Kazdej kdo to umi nad tim nechal hodne sveho volneho casu .
Jestli chces sem tam udelat auto nekomu zaplat a nech si soft od nekoho kdo to umi udelat . Pokud se tim ches zivit no mozna ani ne i tak je to potreba KWP + ols je asi malo.
dalsi potrebne
- pajka horky vzduch
- mikro pajka
- programator minimalne 44pin
- reduckce na 29Fxxx 44pin pripadne dalsi
- praxe v pajeni !!!

ono ti jednoho krasneho dne kwp padne nebo nenahraje full obsah ( je spolehlive ale jednoho dne se to stane ) a jses vis kde pokud nebudes mit co pisu a nebudes to umet pouzivat budes videt vsechny certy az ti nepojede auto .

papirex
Zaslal: ne červenec 22, 2007 19:13 pm Citovat
DÍKY
konečně rozumný obsah. zatím jsem si myslel, že to tu je samej chytrák, co to umí, ale ne ne ne neřeknu. víš co, já dělám stránky a grafiku a taky si know-how nechávám pro sebe. jen semtam nakopnu, pokud někdo chce, ale základ je to, co jsem si 10 let vydřel a sám se učil na vlastním písečku.
Pájení problém není. co se týče KWP, je to jen elektronika a víme všichni, že se to může vysr... pokazikt kdykoli, to je jasné. chci spíš udělat sem tam něco malého, ale chci se dostat "in" a vědět, co udělat. je mi jasné, že to není hračka. to je jako upravovat BIOS v komplu a assembler bez debuggeru, úprava paměti a takové věci mi moc nešly. proto jsem se rozhod, že do toho vlítnu. nemůže to být těžké, jen to správně pochopit.. hrát si s paměťovými adresami je asi o hubu, ale myslím, že kdo to umí, je machr. každý máme svoje a tohle mě zajímá. takže ECM a KWP. zatím si dál netroufám. vytahovat šváby z jednotky Smile no, ale takto. dá se stáhnout z netu bez úplaty, nebo se to musí kupovat. jen jestli má cenu to hledat... (auto cad stojí 120 litrů a stáhnout jde, tak není boha, že by takový levný soft nešel Smile )
Díky za Tvůj příspěvek

Zaslal: út červenec 24, 2007 22:01 pm Citovat
jestli ti přijde auto-Cad drahej tak nevim proč se ti zda ECM levny (cca 250.000.-),samozřejmně,že se da stahnout ale nesetkal jsem se z žadnym funkčním.Zas jsem ti toho tolik neprozradil.Čím vytahnout soft a v čem ho upravit je všeobecně znamé a kdyby jsi si projel stranky firem,ktere prodavají diag. kabely tak by jsi na to jistě narazil sam Wink
papirex
Zaslal: st červenec 25, 2007 18:33 pm Citovat
jejda, tak to jsem teda viděl asi hodně blbě. asi si zajdu na oční, protože se mi zdálo, že jsem soft viděl za 25-30, tak buď mi oči přepočítávaj automaticky na 10%, nebo potřebuju brejle Sad tak sorry...

Zaslal: st červenec 25, 2007 18:59 pm Citovat
připrav si do začátku tak 250 tisíc a jsi na startu Arrow
papirex
Zaslal: st červenec 25, 2007 20:47 pm Citovat
no tak to je brnkačka Very Happy... tyyy vojtku, to je palka jako prase... no, raději dotáhnu ten torrent. Smile četl jsem o nějakých problemz ohledně craknutých verzí. můžete mi k tomu něco napsat?

Zaslal: čt červenec 26, 2007 9:23 am Citovat
Nevim jestli v tehle dobe se tim uzivis!
Vyplaztnout 300tisKc za flashery,programatory,software tak se Ti to bude dlouho vracet.
Ted to lidi delaji za 3tisKc,tak si spocitej kolik aut musis udelat.A lidi za Tebou nezacnou jezdit ve velkym,bude to hoooodne dlouho trvat.
A vyvoj jde dal,budes potrebovat novy HW,abys umel i nejnovejsi auta,podpora atd.Tak ze za rok musis vytahnout dalsi kilo,abys umel i nejnovejsi auta.Pokud umis jen auta od roku 2000-2003 kWP tak za Tebou prijede par zanemejch.
Musis umet letovat tzn i stary auta.
nepocitane hodin nad Olsem nebo ECM.
Vis jak se rika sevce drz se sveho kopyta!!!
Pro zabavu to muzes delat!.o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
meky
Zaslal: čt červenec 26, 2007 9:26 am Citovat
jo a crackly verze.
Jsou tam chyby hlavne v ecm a i v olsu,kde Ti to muze zapsat v emulatoru nekam jinam a zmeni se cely kodovani jednotky!
V ecm jsou drivery divny,nevidis realny hodnoty tlaku turba,mnozstvi nafty apod.Jsou to jen urcity prepocty!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Antoán
Zaslal: čt červenec 26, 2007 21:16 pm Citovat
Site Admin Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 64
meky napsal:
jo a crackly verze.
Jsou tam chyby hlavne v ecm a i v olsu,kde Ti to muze zapsat v emulatoru nekam jinam a zmeni se cely kodovani jednotky!
V ecm jsou drivery divny,nevidis realny hodnoty tlaku turba,mnozstvi nafty apod.Jsou to jen urcity prepocty!

Realnou hodnotu tlaku turba tam zrovna vidíš Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
papirex
Zaslal: čt červenec 26, 2007 23:47 pm Citovat
meky napsal:
Nevim jestli v tehle dobe se tim uzivis!
Vyplaztnout 300tisKc za flashery,programatory,software tak se Ti to bude dlouho vracet.
Ted to lidi delaji za 3tisKc,tak si spocitej kolik aut musis udelat.A lidi za Tebou nezacnou jezdit ve velkym,bude to hoooodne dlouho trvat.
A vyvoj jde dal,budes potrebovat novy HW,abys umel i nejnovejsi auta,podpora atd.Tak ze za rok musis vytahnout dalsi kilo,abys umel i nejnovejsi auta.Pokud umis jen auta od roku 2000-2003 kWP tak za Tebou prijede par zanemejch.
Musis umet letovat tzn i stary auta.
nepocitane hodin nad Olsem nebo ECM.
Vis jak se rika sevce drz se sveho kopyta!!!
Pro zabavu to muzes delat!.o)

neco na tom je. to pořekladlo jsem už jednou slyšel Smile pro zábavu by to bylo fajn, ale pokud je cena taková, jaká je, tak bych se na to vykvákl... hodiny u komplu mi nevadí, to jsem dnes a denně. no , však uvidíme Smile

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je čt červen 19, 2025 23:58 pm