Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Diagnostika - obecně  »  fabia 1.4 16V BXW občas nechytá.....
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

fabia 1.4 16V BXW občas nechytá.....

Autor Zpráva
šmelcovač
Zaslal: po leden 19, 2015 22:16 pm Citovat
Dopředu upozorňuju že jsem mladej, né moc chytrej, a elektrika není moje největší kámoška..... jde o fabii BXW. dvakrát chytne, po třetí vůbec, potom zase v poho. V paměti závad čidlo vačky- nesmyslnej signál. tak teda hledám měřim.... všechno funguje jak má až na to že mi nesedí signál klika - vačka o čtyři zoubky.(dodám obrázek) tak hledám dál, rozvody seděj, rozvodový kola v přádku, dokonce i vačku jsem vyndal abych se na ni mrknul (těm hadům na osciloskopu moc nevěřim Very Happy ) Pořád nic.... ale co nejsem přece žádnej lenoch, vyškubnu převodovku a kroužek na klice se mi směje. je přesně tam kde má být. určitě je tu spousta hodných a chytrých lidí, může mi někdo PROSÍM vysvětlit co se stalo???
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
šmelcovač
Zaslal: po leden 19, 2015 22:21 pm Citovat
ten obrazek http://uloz.to/xwxjzvPK/spatny-jpg
DIGI-DELETED
Zaslal: út leden 20, 2015 8:02 am Citovat
musíš začit věřit těm hadům na osciloscopu ... Laughing Laughing Laughing

Zaslal: út leden 20, 2015 8:43 am Citovat
moc rád. ale jak je mozny ze je to posunuty kdyz je vsechno mechanicky v poradku?
DIGI-DELETED
Zaslal: út leden 20, 2015 10:59 am Citovat
on takovej střihlej klínek na klice a tim padem posunuté časování zaměstná spousty "diagnostiků"

http://www.czech-press.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=7817:zaklinai-had-sp-2082419412&catid=1731:2011-10&Itemid=14

není diag jako diag . Laughing

Naposledy upravil DIGI-DELETED dne st leden 21, 2015 7:14 am, celkově upraveno 1 krát.

Zaslal: út leden 20, 2015 11:26 am Citovat
jj stim uz jsem se setkal. vsechny rozvodovy kola jsem sundal a dukladne zkontroloval. nejakej dalsi napad? kazdopadne dik ,necekal jsem ze se nekdo ozve Smile
šmelcovač
Zaslal: út leden 20, 2015 11:32 am Citovat
Smile kejklíři na vymření... ty teda umíš pobavit Smile
mecsoun
Zaslal: út leden 20, 2015 11:47 am Citovat
Nemuze tohle delat starter? Setkal jsem se jednou u renaulta nebo co to bylo za kram ze jiskreni uhliku na starteru rozhodilo signal snimace kliky a ten prave pak hazel bludy. Chovalo se to tak ze cas od casu proste tocil a motor nechytnul a v pameti zavad byla zavada snimace.
šmelcovač
Zaslal: út leden 20, 2015 11:59 am Citovat
no ono jde o to že při volnoběhu je posunutej signál z kliky oproti vačce, nezdá se mi že by házel nějaký bludy.... mrkni na foto Confused
mecsoun
Zaslal: út leden 20, 2015 22:03 pm Citovat
No to jsem mel za to ze ti to tuhle zavadu ukazuje jen pri nepodarenem startu a to mereni je ve chvili kdy to nechce chytit. No ja to vidim tedy na to jak psal digi o strizenym klinku. Bude to tam nekde posunute.. Co vacka neni ta praskla? Kdyz postavis rozvod na klice na nulu a vyndas cidlo polohy vacky tak by si mohl videt na vacku jestli tam ma v tu chvili z ceho snimat.
šmelcovač
Zaslal: út leden 20, 2015 22:52 pm Citovat
vačku jsem měl v ruce a je opravdu celá, rozvodový kola sundaný. klínky tam jsou a vůli ani nemají. motor po nastartování běží normálně. já tomu vážně nerozumim Sad když budou špatně rozvody tak to minimálně ztratí výkon ne? tyhle auta dělám poměrně často, kdyby to byla kravina tak neotravuju Smile no nic zítra si to asi zopakuju a uvidim....
exotus
Zaslal: út leden 20, 2015 23:08 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
Dole na klice jsou dvě značky,8V,16v,aby nedošlo k mejlce...
Nebyl by si prvni jsou to dva zoubky na řemenu...
Auťák normálně jezdí Dúchod to nepozná jen svítí check a nejde za pedálem a nebo mizerně,laik to nepozná....
Vidím problěm v nastavení rozvodů!!!

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DIGI-DELETED
Zaslal: st leden 21, 2015 7:12 am Citovat
Auťák normálně jezdí Dúchod to nepozná jen svítí check a nejde za pedálem a nebo mizerně...

to si musím zapsat do seznamu hlášek ... důchod to nepozná
Mr. Green Mr. Green

Zaslal: st leden 21, 2015 13:40 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
To snad není hláška ale rutina Cool děda 78 yearu bez pravidelné lékařské kontroly,hrdina na cestě a drtí 16V,z výfuku kape nespálenej benzín,auťák najeto 17tis za 14let,spojka spálená na tabák to už ani nejty neberou,bohužel jen zkušenost nic víc... To jsou hlášky mejch pubertálních děcek... Ale někdy to fakt sedí Wink

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
šmelcovač
Zaslal: st leden 21, 2015 16:17 pm Citovat
Tak huráá!! problém vyřešen. Napřed kontrolní otázka: Může snímač vačky vysílat signál opožděně???????!!!! Možná to některý z vás nepřekvapí ale..... Jasně že může!!(pokud ho vyrabějí slepí či jinak postižený číňani) posílám obr. http://uloz.to/x9Xxb6EA/snimac-otacek-vacky-jpg kdybych se nesnažil, a prostě vyměnil co diag. napíše, ušetřil bych si dost práce. co na tom že tam byl jen 10 000km Smile aaale chybama se člověk učí, jednou snad ze mně bude starý a moudrý ''krotitel hadů'' Very Happy Ještě mně tak napadá, sli ten snímač neposlat panu Komárkovi ze školícího střediska Bosch. Pokud si dobře vzpomínám, nic podobného se tam neučí Smile

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je st červen 18, 2025 22:54 pm