Obsah fóra checksum.cz » Diagnostika - obecně » fabia 1.4 16V BXW občas nechytá..... |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
šmelcovač |
Zaslal: po leden 19, 2015 22:16 pm |
|
|
|
Dopředu upozorňuju že jsem mladej, né moc chytrej, a elektrika není moje největší kámoška..... jde o fabii BXW. dvakrát chytne, po třetí vůbec, potom zase v poho. V paměti závad čidlo vačky- nesmyslnej signál. tak teda hledám měřim.... všechno funguje jak má až na to že mi nesedí signál klika - vačka o čtyři zoubky.(dodám obrázek) tak hledám dál, rozvody seděj, rozvodový kola v přádku, dokonce i vačku jsem vyndal abych se na ni mrknul (těm hadům na osciloskopu moc nevěřim ) Pořád nic.... ale co nejsem přece žádnej lenoch, vyškubnu převodovku a kroužek na klice se mi směje. je přesně tam kde má být. určitě je tu spousta hodných a chytrých lidí, může mi někdo PROSÍM vysvětlit co se stalo???
|
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: po leden 19, 2015 22:21 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út leden 20, 2015 8:02 am |
|
|
|
musíš začit věřit těm hadům na osciloscopu ...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: út leden 20, 2015 8:43 am |
|
|
|
moc rád. ale jak je mozny ze je to posunuty kdyz je vsechno mechanicky v poradku?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út leden 20, 2015 10:59 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: út leden 20, 2015 11:26 am |
|
|
|
jj stim uz jsem se setkal. vsechny rozvodovy kola jsem sundal a dukladne zkontroloval. nejakej dalsi napad? kazdopadne dik ,necekal jsem ze se nekdo ozve
|
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: út leden 20, 2015 11:32 am |
|
|
|
kejklíři na vymření... ty teda umíš pobavit
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mecsoun |
Zaslal: út leden 20, 2015 11:47 am |
|
|
|
Nemuze tohle delat starter? Setkal jsem se jednou u renaulta nebo co to bylo za kram ze jiskreni uhliku na starteru rozhodilo signal snimace kliky a ten prave pak hazel bludy. Chovalo se to tak ze cas od casu proste tocil a motor nechytnul a v pameti zavad byla zavada snimace.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: út leden 20, 2015 11:59 am |
|
|
|
no ono jde o to že při volnoběhu je posunutej signál z kliky oproti vačce, nezdá se mi že by házel nějaký bludy.... mrkni na foto
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mecsoun |
Zaslal: út leden 20, 2015 22:03 pm |
|
|
|
No to jsem mel za to ze ti to tuhle zavadu ukazuje jen pri nepodarenem startu a to mereni je ve chvili kdy to nechce chytit. No ja to vidim tedy na to jak psal digi o strizenym klinku. Bude to tam nekde posunute.. Co vacka neni ta praskla? Kdyz postavis rozvod na klice na nulu a vyndas cidlo polohy vacky tak by si mohl videt na vacku jestli tam ma v tu chvili z ceho snimat.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: út leden 20, 2015 22:52 pm |
|
|
|
vačku jsem měl v ruce a je opravdu celá, rozvodový kola sundaný. klínky tam jsou a vůli ani nemají. motor po nastartování běží normálně. já tomu vážně nerozumim když budou špatně rozvody tak to minimálně ztratí výkon ne? tyhle auta dělám poměrně často, kdyby to byla kravina tak neotravuju no nic zítra si to asi zopakuju a uvidim....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: út leden 20, 2015 23:08 pm |
|
|
|
Dole na klice jsou dvě značky,8V,16v,aby nedošlo k mejlce...
Nebyl by si prvni jsou to dva zoubky na řemenu...
Auťák normálně jezdí Dúchod to nepozná jen svítí check a nejde za pedálem a nebo mizerně,laik to nepozná....
Vidím problěm v nastavení rozvodů!!!
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: st leden 21, 2015 7:12 am |
|
|
|
Auťák normálně jezdí Dúchod to nepozná jen svítí check a nejde za pedálem a nebo mizerně...
to si musím zapsat do seznamu hlášek ... důchod to nepozná
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: st leden 21, 2015 13:40 pm |
|
|
|
To snad není hláška ale rutina děda 78 yearu bez pravidelné lékařské kontroly,hrdina na cestě a drtí 16V,z výfuku kape nespálenej benzín,auťák najeto 17tis za 14let,spojka spálená na tabák to už ani nejty neberou,bohužel jen zkušenost nic víc... To jsou hlášky mejch pubertálních děcek... Ale někdy to fakt sedí
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
šmelcovač |
Zaslal: st leden 21, 2015 16:17 pm |
|
|
|
Tak huráá!! problém vyřešen. Napřed kontrolní otázka: Může snímač vačky vysílat signál opožděně???????!!!! Možná to některý z vás nepřekvapí ale..... Jasně že může!!(pokud ho vyrabějí slepí či jinak postižený číňani) posílám obr. http://uloz.to/x9Xxb6EA/snimac-otacek-vacky-jpg kdybych se nesnažil, a prostě vyměnil co diag. napíše, ušetřil bych si dost práce. co na tom že tam byl jen 10 000km aaale chybama se člověk učí, jednou snad ze mně bude starý a moudrý ''krotitel hadů'' Ještě mně tak napadá, sli ten snímač neposlat panu Komárkovi ze školícího střediska Bosch. Pokud si dobře vzpomínám, nic podobného se tam neučí
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|