Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Chiptuning 2.0 TFSI / TSI - jaky HW, SW, rady
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 2    Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Chiptuning 2.0 TFSI / TSI - jaky HW, SW, rady

Autor Zpráva
vaha
Zaslal: po srpen 04, 2014 19:46 pm Citovat
GTIWorld napsal:
K napsal:
Jediná totální sračka jsi ty sám, to je jasné. Nemusí tě to mrzet , je jich tu asi další tisíc.
Pořád jsem nepochopil, o co ti vlastně jde/ být zástupcem ještě pěti dalších firem ?/, ale mohu doporučut firmu autochip. Jsou profesionální, a určitě si vyhovíte.

necekal jsem inteligentni odpoved, pouze ubohou, a v tom jsi nejspis mistr Smile

Hele klid,nákup si zařízení a muzes začít...a hlavně peníze na novy jednotky a opravy.MED jednotky jsou docela fajn hlavne když je rozeseres Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Profichip
Zaslal: čt srpen 07, 2014 15:57 pm Citovat
GTIWorld napsal:
Ahoj,

Nejde mi o to sehnat neco nejlevnejsiho nebo z ciny. Chci pouze ozkousene a maximalne funkcni reseni, vyhnout se jakymkoliv problemum.

Jeste dodam ze se jedna o US vozy, takze RJ mohou byt odlisne

Diky moc

Jestli to dobře chápu, tak jste z USA a chtěl byste vedle APR dělat i svoje věci. Pak bychom se mohli nějak domluvit, že bychom Vám poskytli software, který by se ladil na vaší brzdě a my bychom software, na základě vámi zaslaných dat a ověření, vytvořili. Nebo to chcete dělat zde v ČR? To bychom se asi také nějak dohodli...
GTIWorld
Zaslal: čt srpen 07, 2014 17:02 pm Citovat
Ano, presne tak. Jen jsem v podstate chtel odbourat tu "zavislost" na materske firme - tu upravu na zaklade priijatych dat tu dela spousta firem a maji celkem rychlou reakcni dobu. Zeptam se tedy - je potreba napr. pro kazdy 2.0TFSI motor v GTI ladit zvlast? Chapu ze kazdy je jiny a ma trochu odlisne hodnoty, ale zas takove rozdily tam preci nebudou. Z tohoto duvodu me zajimal SW a HW, ktery by dokazal obsah stahnout, upravit a navysit ty spravne hodnoty jako podle nejake sablony (vim, blbej vyraz zrovna u ladeni). Takto to totiz zde funguje, upravy jsou hotove do nekolika minut po odeslani na centralu, zadne odbrzdovani na brzde, takze si nemyslim ze by to vzdy nekdo ladil individualne. Je mozne ze z duvodu kompatibility nejsou hodnoty tak vysponovany, aby sedly na vetsinu motoru, tim padem ale pak nemaji takovy narust vykonu (s tim bych se pro zacatek spokojil)
Profichip
Zaslal: čt srpen 07, 2014 17:11 pm Citovat
A proč ten odklon od APR, vždyt oni ty chipy mají, ne? Kvůli ceně?
DIGI-DELETED
Zaslal: čt srpen 07, 2014 17:49 pm Citovat
Profichip napsal:
A proč ten odklon od APR, vždyt oni ty chipy mají, ne? Kvůli ceně?

přečti od začátku téma a zjistíš že představa je koupě 3 ks softwaru a jejich následné rozléváni do golfa 5-7 generace..
pak ještě třeba eventuelně diagnostika vagcom , kdyby náhodou při te přestavbě bylo vůbec něco tak zbytečného jako je diagnostika potřeba...
a o peníze jde až v první řadě .. Wink

Zaslal: pá srpen 08, 2014 3:07 am Citovat
ano, o penize jde v prvni rade, jestli podnikas z lasky a ne pro penize, tak je to super a jsi charakter, ale ucty ti to nezaplati

jinak jsem nasel produkt Eurodyne, jejich reseni se podoba tomu co hledam, jen je to pouze na 1 vozidlo.. jsou tam 3 mapy a je to na jakekoliv TSI nebo FSI.. pokud by nekdo umel neco podobneho, ale s tim ze to umi vic nez 1 auto, bylo by me hledani u konce Very Happy

http://www.eurodyne.ca/shop/audi/stage-3-maestro-tuning-suite-ccta-cbfa/
http://www.eurodyne.ca/shop/volkswagen/stage-3-maestro-tuning-suite-bpy/
DIGI-DELETED
Zaslal: pá srpen 08, 2014 7:02 am Citovat
podle mně musíš začít od začátku , pokud neumíš ani s diagnostikou (soudě dle toho že jí máš až na druhém místě) tak těžko můžeš ladit motory..
jinak budeš jen bloudit a ten kdo ví o co go se ti bude jen smát...
chápu že v dnešní době je lepší se živit spekulantsvím a překupnictvím (stačí k tomu 1 procento znalostí dané problematiky) nicméně software tuning je úplně jiná liga ...

praxi nelze koupit penězi Rolling Eyes Wink

p.s. radši se opravdu domluv s někým kdo ti to bude ladit , protože než se to sám naučíš tak se bude za golf 7 generace platit ekodan za vrak.. Idea

Zaslal: pá srpen 08, 2014 9:13 am Citovat
DIGI-DELETED napsal:
podle mně musíš začít od začátku , pokud neumíš ani s diagnostikou (soudě dle toho že jí máš až na druhém místě) tak těžko můžeš ladit motory..
chápu že v dnešní době je lepší se živit spekulantsvím a překupnictvím (stačí k tomu 1 procento znalostí dané problematiky) nicméně software tuning je úplně jiná liga ...

p.s. radši se opravdu domluv s někým kdo ti to bude ladit , protože než se to sám naučíš tak se bude za golf 7 generace platit ekodan za vrak.. Idea

Musim souhlasit ...

vaha
Zaslal: pá srpen 08, 2014 9:24 am Citovat
A hlavně tři SW ti nestačí pokryt ani golf V GTI s MED9.x jednotkou
anydraj
Zaslal: pá srpen 08, 2014 10:39 am Citovat
tpower napsal:
DIGI-DELETED napsal:

Musim souhlasit ...

A pak prijde zakaznik, ze mu to udelaji za par kacek nekde vedle....
Tak proc za mnou chodite, nechte si to tam udelat.Jsem myslel, ze mi udelate cenu pane
jako ti vedle.
Takovymu zakaznikovi bych to neupravil, ani za 20T
A to jsou ti, co pak tu prudi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 2    Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je st srpen 06, 2025 19:36 pm