Obsah fóra checksum.cz » Panely přístrojů, immo » Immo emulátor pro Toledo 1L 1,9tdi 66kW r.1996 |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
hadic |
Zaslal: ne prosinec 01, 2013 22:25 pm |
|
|
|
Zdravíčko, ztratil jsem klíč s čipem ale náhodou mám náhradní klíč bez čipu. Nemůžu tedy s tím pekelným strojem odjet. Zjišťoval jsem jak různě (a jakkoliv) obejít imobilizér. Řešení je mi vlastně jedno jak bude auto dál fungovat jestli s immo nebo bez.
Nejlepší řešení mi příjde tento emulátor: http://www.ecutool.com/VAG-IMMO-Emulator_7911.html kdy budu vlastně startovat s klíčkem bez čipu. Píšou že je to pro všechny auta VW, Audi, Seat a Škoda do roku 2000 takže bych do toho měl spadat taky, jenže na soupisu podporovaných aut jsem Toledo nenašel ani zde, ani u jiných prodejců různě po netu a po světě. Máte s tímhle bazmekem někdo zkušenost? Víte jak to zapojit? Podle mě co jsem vyčetl tak se immo-box vyhodí do kšá, a místo toho se napájí toto, ale vzhledem k tomu že toto má 3 piny a immo-box jich má mnohem mnohem víc mi to nejde do hlavy...
Dělal s tím emulátorem už někdo? Je to spolehlivý zařízení? Naprosto stejný prodává kdekdo jak v Číně tak po celý Evropě od 150 do 1500 korun. Jako další možnost by byla vytáhnout immo-box a odnýst ho do zámečnictví. Tam by mi prý celkem za 2500 vyčetli kód a naprogramovali novej klíč (plus vyřezali ze stávajícího), jenže je to dost rozdíl dát 600kč za emulátor nebo 2,5 litru za klíč
Případně máte ještě jinej tip na vyřešení tohodle problému?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Robin |
Zaslal: ne prosinec 01, 2013 22:59 pm |
|
|
|
Problém v emulátoru je že ho napiš na na společnou linku pro diag a propojiš immobox aby ti šel diag a když se posere jakákoli jednotka +radio a začne kostřit atd k-line tak nenatočiš .
V tomto připadĕ bych šel do off nebo udĕlal chip klasická cena 1000kč .2500 je asi už na starý vrak a dobu už asi dost.
|
_________________ VagCom304,china seeprog,tla012
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po prosinec 02, 2013 7:10 am |
|
|
|
hadic napsal: Zdravíčko, ztratil jsem klíč s čipem ale náhodou mám náhradní klíč bez čipu. Nemůžu tedy s tím pekelným strojem odjet. Zjišťoval jsem jak různě (a jakkoliv) obejít imobilizér. Řešení je mi vlastně jedno jak bude auto dál fungovat jestli s immo nebo bez.
Nejlepší řešení mi příjde tento emulátor: http://www.ecutool.com/VAG-IMMO-Emulator_7911.html kdy budu vlastně startovat s klíčkem bez čipu. Píšou že je to pro všechny auta VW, Audi, Seat a Škoda do roku 2000 takže bych do toho měl spadat taky, jenže na soupisu podporovaných aut jsem Toledo nenašel ani zde, ani u jiných prodejců různě po netu a po světě. Máte s tímhle bazmekem někdo zkušenost? Víte jak to zapojit? Podle mě co jsem vyčetl tak se immo-box vyhodí do kšá, a místo toho se napájí toto, ale vzhledem k tomu že toto má 3 piny a immo-box jich má mnohem mnohem víc mi to nejde do hlavy...
Dělal s tím emulátorem už někdo? Je to spolehlivý zařízení? Naprosto stejný prodává kdekdo jak v Číně tak po celý Evropě od 150 do 1500 korun. Jako další možnost by byla vytáhnout immo-box a odnýst ho do zámečnictví. Tam by mi prý celkem za 2500 vyčetli kód a naprogramovali novej klíč (plus vyřezali ze stávajícího), jenže je to dost rozdíl dát 600kč za emulátor nebo 2,5 litru za klíč
Případně máte ještě jinej tip na vyřešení tohodle problému?
hochu radši někomu pošli ecu at ti udelá off , protože jak tak koukám , tak vůbec nevíš která bije....
emulátor koupíš i v cz v ceně 1000 kš -spolehlivý kus a off v ecu vzde zhruba na stejno.....
tři dráty a na druhé straně více drátů jasně vypovídá o tom že asi ani neznáš ohmův zákon (podobne s jeho znalostí je to u většiny majitelů diagnostik AUTOCOM) ... to jako chceš postupně zkoušet kombinace zapojení ????
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
hadic |
Zaslal: po prosinec 02, 2013 15:15 pm |
|
|
|
Dobře, tak to zapojení by se nějak vyřešilo, to jen že nechápu že 3 vývody stačí. Ale nechápu jaká může bejt příčina toho, že když to teď funguje, že někdy v budoucnu bych zase nemusel natočit...
Pokud by se našel někdo kdo to dokáže za 1000Kč vypnout, tak proč ne, to je seriózní nabídka. Jen vůbec nevím co je to ECU a co bych měl vlastně vyndat a posílat. Jsem z Ústí nad Orlicí, takže pokud by byl někdo z okolí, můžu přijet a asi to bude na počkání, že?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: po prosinec 02, 2013 16:05 pm |
|
|
|
Jasně než si osladíš kafe co ti donese natupírovaná bloncka s lakovanejma drápama tak to je hotové a ty už se pak budeš jen čertit jak je možný si účtovat 1500kč za 15min...
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
hadic |
Zaslal: pá prosinec 20, 2013 12:25 pm |
|
|
|
Ty vánoční honičky mě jednou zabijou...
Po 2 týdnech tu straším znovu, potřeboval bych to nějak dát do pohybu. Takže říkáte že za litr mi někdo udělá ECU off, jo? No, to není špatný a do toho bych klidně šel. Je tu někdo z pardubickýho kraje komu bych to mohl svěřit? A fakt mě zajímá jestli to dokáže člověk udělat na počkání nebo ne Nezajímá mě že by si řekl litr za 10 minut práce. Pro mě to nemá hodnotu odpracovaných 10 minut ale hodnotu jezdícího auta
Hledal jsem po netu všude a volal jsem a drtivá většina to dělá na počkání, jenže jsou to firmy tak si říkaj 1500, spíš však 2000. To je na lejno, radši dám típkovi litr - já ušetřím a on je spokojenej.
Takže, někdo z pardubickýho kraje? Nebo v neděli či pondělí jedu do Prahy (jsem z Ústí nad Orlicí) takže kdekoliv na trase to může bejt. Případně dopoledne odevzdat a večer vyzvednout (to pojedu zpět)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: pá prosinec 20, 2013 13:13 pm |
|
|
|
rozebrat , vyletovat , vyčíst, přepsat , nahrat , zaletovat, složit.....
10 minut ?
zkus se zeptat někde kde opravujou formule , třeba to bude ještě rychlejší a levnější...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
paja |
Zaslal: pá prosinec 20, 2013 14:14 pm |
|
|
|
zkus se zeptat někde kde opravujou formule , třeba to bude ještě rychlejší a levnější... [/quote]
TAK TO JE DOBRÝ
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Mzu007 |
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 3:44 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
hadic |
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 11:55 am |
|
|
|
No tak se mi nesmějte Vůbec nevím jak to chodí a co to obnáší... Přišel jsem na fórum jako naprostej amatér s tím, že tu najdu nějakýho odborníka co mi dokáže pomoci nebo poradit. Zákonitě se nechci učit kompletní obor chip tuningu jen proto abych si tu s vámi pokecal "na úrovni" o tom jak to vypnout svépomocí. Pokud by mě obor bavil a zajímal bych se o to, tak proč ne Ale jestliže o autu vím asi tak to že se tam neleje benzín ale na olej taky jede, tak po mě nemůžete chtít tyhle věci přece
Obvolal jsem kolem 10 firem co se zabývají chiptuningem a jen jedni mi řekli že to bude trvat dýl a potřebují přistavit celý auto. Ostatní buď na počkání do 5-10 minut, nebo do druhýho dne s tím že samotný akt taky nebude trvat dýl než půl hodiny. Jenže jak jsem psal, firmy si účtují vyšší ceny až na jednoho típka od Olomouce co si řekl 1000 korun jenže Olomouc je už dost z ruky zase... A i ten říkal že mu stačí řídící jednotka a za 10 minut odjíždím. Tak jsem myslel že vy to tu dokážete za stejnej čas.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Mzu007 |
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 15:21 pm |
|
|
|
Emulátor je na hovno. Když už tak přes programátora flash epromky imma. Na youtube možná najdeš i návod.
Stačí hledat.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 20:50 pm |
|
|
|
proč na hovno ? pokud máš obsah mcu tak si ho uděláš za 150 kč max a jede s tim vše co ma immo 1 a nebo 2 bez jakychkoliv zasahu do ecu - nemusíš ji ani vyndat z auta ,ani jakykoliv diag netřeba ...
samo pokud jde off tak je to asi levnejsi , ale on asi nemá programator ..
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Robin |
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 22:54 pm |
|
|
|
Už jdi do toho vygugluj a státní Cartool tam máš náplň do mcu a máš emmu kupodivu je to jediný co snad číňanům funguje,
nebo programátor za 500 a je to .Já bych tĕm zlodĕjum co za to chtĕji tolik penĕz nedal ani korunu,ať se živí poctivou prací jako my, a imma máme akorát koníček.
|
_________________ VagCom304,china seeprog,tla012
|
|
Návrat nahoru |
|
Mzu007 |
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 3:12 am |
|
|
|
V rámci možností emu ujde pokud si ho sestrojíš sám. Já osobně bych si koupil chip do kličku a pak si ho nakódoval nikdy nevíš kdo ti stím bude chtít odjet i když se na dnešním truhu dají sehnat vypínače které dáš do obd a jedeš ale ještě jsem se s tím nesetkal osobně tak nevím jak to funguje.
Pokud se pokusí si sestrojit emu tak pro něj nejlacinější záležitost.
Nebo koupí emu a jen správně zapojí. To už je vše věcí volby majitele co je pro něj vhodné.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 7:10 am |
|
|
|
Robin napsal: Už jdi do toho vygugluj a státní Cartool tam máš náplň do mcu a máš emmu kupodivu je to jediný co snad číňanům funguje,
nebo programátor za 500 a je to .Já bych tĕm zlodĕjum co za to chtĕji tolik penĕz nedal ani korunu,ať se živí poctivou prací jako my, a imma máme akorát koníček.
já třeba zametam v autorizovaném servisu a jako koníček mam somrování po internetu ....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|