Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  najde sa niekto kto mi naprogramuje EPROM...
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

najde sa niekto kto mi naprogramuje EPROM...

Autor Zpráva
dudo02
Zaslal: ne září 23, 2012 7:12 am Citovat
eazy20 napsal:
mne to nemusis pisat,ja viem ako sa pracuje s programatorom,ako asi vypinam immo na ME7.5...tu neslo o pomoc mne,ja by som na tomto fore pomoc uz neziadal,lebo tej by som sa tu nedockal,stale nejaky OT atd...vidis zase si mimo,v kuse pises co kolko stoji atd,ja viem,ani ti to neberiem,ale opakujem,ide o to,ked nechces pomoct tak ok,ale nepis okolo toho blbosti jak male decko,musis mat velmi nudny osobny zivot ak ta toto bavi dookola
Tak za posledne dva,tri mesiace studujem problematiku chiptuningu a mam aj toto forum prestudovane dost podrobne.

Ono je pravda,zde DIGI je v podstate v kuse off topic-pre forum ako take,to nie je dobre.
Napr. ja ak som nieco hladal,tak mi naslo temu mnou hladanu a som sa potesil.
Napr.-"hej,tu niekto riesi zapojenie EDC 15 na stole-parada".
No po otvoreni vlakna som zistil ze nabehol DIGI+par komplicov.No a na konci vlakna som zistil,ze sa tri strany ujebavam Very Happy .No ale info o mojom probleme som nenasiel ziadne...Cize info 0 bodov,ale aspon sa clovek zasmeje.
A ak je niekto novacik,tak ho dokonca dokazu zmiast-pre nich su to banality,tak je to sranda,ale pre niekoho neznaleho problematiky to vedie k hladaniu nespravnych informacii.Stalo sa mi osobne parkrat.
Moj nazor je taky,ze ak je to forum o odbornej problematike,tak admin by mal offtopic mazat.

Ono druha stranka veci je,ze hociktore odborne forum bude doslova"brat kseft".Mozno nie tebe,ale kolegovi.A mozno napises susedovi o dva bloky dalej nejaku ra]du cez forum a ak by si to nespravil,tak je o dva dni u teba a ty mas job...

To je vsak vseobecny problem internetu.

To ako,ktore forum funguje,je uz na samom Adminovi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DIGI-DELETED
Zaslal: po září 24, 2012 7:02 am Citovat
za dva tři měsíce toho moc nenastuduješ Smile
koukni se zpětně na forum a počítej :
xxx krát dotaz typu kontrola mapy..( k tomu kecy o vlastním voze a tak)
xxx krat dotaz jaky programátor ( je to tu snad 10 krat vysvětlené)
xxx krat dotaz jak začít s chiptuningem (co si koupit na aukru za co nejmín )

chápu že mladí pionýři chtějí hned začít ladit auta , ale k tomu je dlouhá cesta,a stojí to spoustu peněz a znalostí...
ale začít tim , že si koupím za litr kablík , pak se zaregistruju na odborné forum bez znalosti základních věcí a hned to začnu zasírat stokrát zodpovězenými dotazy, to mi přijde přinejmenším podivné ....
spočítej stupidní dotazy za poslední rok a uvidíš sám Smile
jo a jak na stole zapojit edc 15 , to nevim co na to odpovědět .
asi snad jen sežen si schema a zapoj podle něho ne ? napájení , relé , diagnostika...
obvkle bývá co jiný typ ecu , to jiné schéma, zní to aspon trochu logicky ? Wink

Zaslal: út září 25, 2012 4:22 am Citovat
S tou EDC15 som neziadal o pomoc.
To som uviedol len priklad toho,ze ako clovek,ktory najde temu zodpovedajucu jeho problemu zisti,ze namiesto nejakych uzitocnych informacii je tema plna OT.V tej chvily forum straca vyznam.

Problem 100x polozenych otazok je na kazdom odbornom fore.
Da sa to minimalizovat trestanim previnilcov-BAN na dobu urcitu,po opakovanom priestupku BAN forever.
Ja chapem tvoj postoj-ciastocnim riesenim je vytvorenie sekcie VIP kde budu mat pristup len vyvoleni-tam sa nemusis obavat,ze najdes blby dotaz-lamy tam proste nebudu mat pristup.
To uz je vsak na Adminovi-mozno mu vyhovuje forum,take ako je teraz.

Inak Eazy20 ma pravdu v tom,ze clovek ak nechce pomoct,tak nech jednoducho nereaguje.Jednak usetri nervy par ludom a taktiez usetri forum zbytocneho OT...
DIGI-DELETED
Zaslal: út září 25, 2012 6:39 am Citovat
Admin nemá čas se zabývat forem , páč má spoustu své práce a starostí.
druhá věc je že opravdu za poslední 3 rok.y se do tohoto kšeftu nasralo kvantum lidí , kteří chtějí akorát vyzobávat třešničky na dortu a tak nějak jim chybí k teto práci vážnější vztah..
je to přesně vidět v sekci software , kde se kdekdo zkouší uchodit stoleté cracky a debaty kolem Autocomu za 100 usd , co a jak na něm vylepšit , tuto moji domněnku jen utvrzují.

jestli si všímáš , tak k fundovaným dotazům se nijak ironicky nevyjadřuji , protože od toho toto forum je , ale ke stupiditám fakt mlčet nemůžu Smile
nemám problém komukoliv pomoci , když to má nějaký smysl , ale podporovat výrobu nalejvačů , to nechám na jiných MTAPLUSech a SUPERFLASHEech....

třeba jsou moje radikální názory někomu proti srsti (obzvláště těm co chtějí " začít parazitovat")
ale věř že mluvím s duše mnoha lidem ,co tak nějak toto berou vážněji než večerní myšlenku nějakého spekulanta po zhlédnutí Annonce : tak já taky začnu teda čipovat a dělat tachometry když už se na tom vydělává takový ranec ... Laughing Laughing

Zaslal: út září 25, 2012 8:43 am Citovat
DIGI-DELETED napsal:
druhá věc je že opravdu za poslední 3 rok.y se do tohoto kšeftu nasralo kvantum lidí , kteří chtějí akorát vyzobávat třešničky na dortu a tak nějak jim chybí k teto práci vážnější vztah..
je to přesně vidět v sekci software , kde se kdekdo zkouší uchodit stoleté cracky a debaty kolem Autocomu za 100 usd , co a jak na něm vylepšit , tuto moji domněnku jen utvrzují.

jestli si všímáš , tak k fundovaným dotazům se nijak ironicky nevyjadřuji , protože od toho toto forum je , ale ke stupiditám fakt mlčet nemůžu Smile
nemám problém komukoliv pomoci , když to má nějaký smysl , ale podporovat výrobu nalejvačů , to nechám na jiných MTAPLUSech a SUPERFLASHEech....

třeba jsou moje radikální názory někomu proti srsti (obzvláště těm co chtějí " začít parazitovat")
ale věř že mluvím s duše mnoha lidem ,co tak nějak toto berou vážněji než večerní myšlenku nějakého spekulanta po zhlédnutí Annonce : tak já taky začnu teda čipovat a dělat tachometry když už se na tom vydělává takový ranec ... Laughing Laughing

jinymi slovy, nejde o techniku a vec samou, ale o prachy Very Happy
exotus
Zaslal: út září 25, 2012 9:31 am Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
Ale každej nějak přece začínal Mr. Green

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Robin
Zaslal: út září 25, 2012 14:21 pm Citovat
frantacech napsal:
DIGI-DELETED napsal:

jinymi slovy, nejde o techniku a vec samou, ale o prachy Very Happy

To nemáš pravdu ,zrovna já tady slípu abych něco pochytil a mohl o víkendu když
nejsem ve fabrice to dělat lidem za symbolickou cenu a nebo zadarmo a nedal těm
co do toho investovali čas a peníze vydělat Laughing

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so září 06, 2025 7:15 am