Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Diagnostika - obecně  »  DDT2000
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 5    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

DDT2000

Autor Zpráva
Laco19
Zaslal: po březen 24, 2008 20:36 pm Citovat
Pepa1 napsal:
pet napsal:
Zkoušel jsem na Laguně II 1.9dci , našlo to asi 5 jednotek ,motor ,abs,airbag ,klima...,zkoušel jsem i načítat a mazat simulované chyby a vše v pohodě,problém je jen ,že mi to psalo pouze čísla DTC a né jejich popis,jenže čísla jsou nějaká origo Renault či co ,chybové DTC motoru jsem našel ještě v BOSCH ESI ,ale například Airbag (číslo DTC 9004 ,,měl by to být odpojený předpínač pasu řidiče,,) jsem nenašel nikde.
Ví někdo jak je to s těmito kódy?

Na Laguně II Dci mě to taky šlo, ale když jsem chtěl rozluštit kódy motoru pomocí ESI Bosch, tak jsem nenašel kam to v ESI zadat.
Díky za radu.

Chybou je ze pod pojmom diagnostika si kazdy predstavi citanie a mazanie chyb a klikne v menu na prvu ikonku s "failure" v nazve Wink .
Ak v PLAYER MENU kliknes na FAILURES, dostanes zoznam s chyb vo vsetkych najdenych RJ. Podla mna je tento zoznam dobry len na to, aby upozornil ze su nejake chyby a v ktorej RJ su.
Ak si potom pozries v SCREENS prislusnu RJ, mas tam vzdy toho ovela viac. Napriklad pri odpojenom airbagu: v RJ airbagov mas tabulku z odpormi odpalovacov, ak je pri celnom odpor 10,7ohm a navyse zvyrazneny cervenou farbou, vies ze je odpojeny alebo preruseny obvod.
Co sa tyka ostatnych RJ, je to take iste ako cez CLIP. Ako pomocka sa da pouzit originalny servisny manual, len kody chyb sa v programe nepouzivaju. Namiesto kodov program rovno vypisuje ich popis tak ako je uvedeny v servisnom manuali. Tzn. ze rovno vypise napriklad "SNIMAC OTACOK" a "CHYBAJUCI SIGNAL". Mam to vyskusane len na Lagune II dci 2002, pri inych autach to moze byt ine.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pepa1
Zaslal: ne květen 18, 2008 14:22 pm Citovat
DDT2000 jsem úspěšně vyzkoušel i na Opel Movano 2,5Dti 2003. Tato dodávka má totiž motor a snad veškerou elektroniku Renault.
Díky DDT vyhledána a opravena závada, se kterou si v Opelu nevěděli rady. Když jsem toto Movano měl na Ope diagnostice, tak sice komunikovala, ale vypsala bez závad. DDT2000 našel 3 závady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mirec
Zaslal: po květen 19, 2008 9:36 am Citovat
Skusal som thaliu 1.4 r.v.2000 a nedokazal som sa pripojit. Isto som niekde spravil chybu ale neviem kde. Vraj to ide s KKL kablom ale mne sa to nespojilo.
zouvr
Zaslal: po květen 19, 2008 19:01 pm Citovat
Zdar chlapi

Zkoušel jsem to s KKL kabelem na Renault Espace (r.v.1999) a nezadařilo se. Máte někdo schéma kabelu, ze kterým vám funguje. Byl bych vděčen.
Laco19
Zaslal: po květen 19, 2008 19:45 pm Citovat
zouvr napsal:
Zdar chlapi

Zkoušel jsem to s KKL kabelem na Renault Espace (r.v.1999) a nezadařilo se. Máte někdo schéma kabelu, ze kterým vám funguje. Byl bych vděčen.

Napis do PM mailovu adresu, mozem ti poslat schemu co funguje u mna aj kratky postup prace s DDT v pdf.
Pred zhananim interfejsov by som si najprv overil v servisnych manualoch cez aku zbernicu sa diagnostikuje. V casti diagnostika je napisane bud priamo alebo je aspon spomenute ktory pin diagnostickeho konektora sa pouziva. Da sa to zistit aj v nainstalovanom DDT2000, cez vehicles si najdes svoje auto, nalavo mas rozbalovacie skupiny RJ - rozbalis to (ak tam nemas nic, je zle nainstalovane, vid napisane dalej), farba stvorcekov pri nazvoch urcuje cez aku zbernicu modul komunikuje (vysvetlivka je k tomu vpravo hore).
Je nutne dodrzat postup instalacie podla prilozeneho txt, tzn. aj skopirovat data po instalacii. Inac nie su dostupne softverove moduly pre RJ vozidla a s programom sa neda nic najst ani urobit.
Cez prevodnik USB/SR232 to nefunguje bud vobec alebo len ciastocne. Ak nemas notebook so seriovym portom, pouzi PCMCIA kartu - to funguje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
renda
Zaslal: ne červenec 20, 2008 21:57 pm Citovat
Čauky,zajímalo by mě zda DDT bude fungovat i na starších typech vozů (renault safrane 2,2 r.v.95) v případě že si opatřím odpovídající typ zásuvky-redukci-přechodku na kabel.Samozřejmě chápu že některé funkce nemusí fungovat... Zatím dík za info...
Laco19
Zaslal: ne červenec 20, 2008 22:10 pm Citovat
renda napsal:
Čauky,zajímalo by mě zda DDT bude fungovat i na starších typech vozů (renault safrane 2,2 r.v.95) v případě že si opatřím odpovídající typ zásuvky-redukci-přechodku na kabel.Samozřejmě chápu že některé funkce nemusí fungovat... Zatím dík za info...

To neviem, pozrel by som do programu ci sa da Safrane vybrat ale po instalacii Win nemam este DDT nainstalovane. Mozes ho skusit nainstalovat a pozriet, hned zistis aj to akym interfejsom komunikuje.
renda
Zaslal: st červenec 23, 2008 16:23 pm Citovat
ok,díky,,už se na tom pracuje...až budu vědět víc dám vědět zda to chodí...
geri
Zaslal: st srpen 20, 2008 21:01 pm Citovat
měl jsem s tím jednou čest a moc mě to nenadchlo, používám original clipa a super fakt dobrý... stačí k tomu pořádný osciloskop a žádný renault nemá šanci....
renda
Zaslal: st srpen 20, 2008 22:05 pm Citovat
Tak to se máš a přeju ti to... Ne každý ale má zbytečné peníze na vyhazování a kupování clipa pro soukromé účely...
geri
Zaslal: čt srpen 21, 2008 21:47 pm Citovat
zas tak vyhozený peníze mě to nepřipadá používám ho dost často ale planeta a lexii používam o dost víc... ale není nad osciloskop...
yeager
Zaslal: út září 30, 2008 19:04 pm Citovat
A neviete nahodou ci sa daju nastavovat vstreky s DDT? Jedna sa mi o Laguna II a o Daciu. Idealne by bolo odzalohovat povodne nastavenie a potom to obnovit zo zalohy.
Laco19
Zaslal: út září 30, 2008 19:17 pm Citovat
yeager napsal:
A neviete nahodou ci sa daju nastavovat vstreky s DDT? Jedna sa mi o Laguna II a o Daciu. Idealne by bolo odzalohovat povodne nastavenie a potom to obnovit zo zalohy.

Na Lagune II to funguje. Co sa tyka zalohy a nasledneho obnovenia konfiguracie RJ, nehladal som to. Ak by to tam nebolo, vzdy sa da urobit screenshot a potom to rucne z obrazku prepisat.
chicony
Zaslal: út září 30, 2008 19:24 pm Citovat
Odkaz na schema zapojeni kabelu na ru strankach http://www.carhelp.info/forums/attachment.php?attachmentid=20313&d=1172646463
[/img]
yeager
Zaslal: st říjen 01, 2008 10:22 am Citovat
Laco19 napsal:

Na Lagune II to funguje. Co sa tyka zalohy a nasledneho obnovenia konfiguracie RJ, nehladal som to. Ak by to tam nebolo, vzdy sa da urobit screenshot a potom to rucne z obrazku prepisat.

Vies mi povedat, kde to mam hladat? Este som s tym vobec nerobil.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 5    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je pá červen 27, 2025 5:01 am