Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  kontrola chipu
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

kontrola chipu

Autor Zpráva
chiptuning
Zaslal: pá duben 27, 2012 10:25 am Citovat
ladik57 napsal:
vaha: upravim v sw nejaky blok a dole mi winols vypise 1CHks error. predtym sa ma pyta program ze je nejaky checksum incorect a mam moznost zvolit ze to je corect. preto asi si pisal ze nejake bloky su zle spocitane. Ale otazka znie co s tym?

proc porad resis checksum , u tehle jednotky to dopocitava flasher pri zapisu , tak upravu muzes delat uplne bez nej , neni v tom zadny problem

Zaslal: pá duben 27, 2012 10:56 am Citovat
protože mu to muže padnout pokud ten čína klon bude mít starý algo viz třeba některé edc16 mezi roky 2006-2009 už jsem viděl jako to v klidu zapíše a cheksum je blbě a když mu to spadne tak že se nedá udělat recovery tak pak jedině bdm z origo zálohy jenže čína bdm má ten samej problém se starým algo max do roku 2008 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green jediné co tak nějak spolehlivě funguje z klonu je mpps ten bud nezapíše a nebo dobře spočítá Wink Wink

Zaslal: pá duben 27, 2012 15:31 pm Citovat
nemozte mi niekto poslat na sz fungujuci winols? mam len 1226
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin
Zaslal: pá duben 27, 2012 15:50 pm Citovat
a co takhle udělat tak že to pošleš na přepočítání někomu kdo má origo a máš 100% jistotu že to bude ok než se zabejvat crackem kterej stejně funguje na píču a nemá všechny dll myslím že to by asi nikdo neměl námitky když slušně požádáš o přepočet myslím že je tady pár lidí co to udělaj za nějakou uplatu nebo zdarma když budou mit dobrou náladu Very Happy Idea

Zaslal: pá duben 27, 2012 16:44 pm Citovat
exotus napsal:
stres3d napsal:
proc tady zminujes muj nick? zase takovej trapak abych si zakladal novej nick nejsem Laughing a jestli narazis na to jak sem nekde resil (tusim na jinym foru) ze mi nejde prehodit kodovani tak to bylo znicenou origo pameti a tim padem spatnym vyctenim (10% chybne).. furt sem si myslel ze je to checksum i kdyz to chytalo ale nebyl no Laughing

btw co dela spojka v oblasti nejvetsiho kroutaku pokud je zanovni a je tesne pred tim nez zacne klouzat? krome spatnych silenbloku si uz nedovedu predstavit co by to mohlo byt jinyho - kolem 1900-2000 jsou citit vibrace jakoby od podlahy (prevodvky) uz pri mnozstvi 30mg a to jen na 4 a 5 jinak je ticho:? Shocked

A co klouby ty tam máš,a jsou v poho a třeba ten vnitřní na pravé straně????
Ty si jenom vědec a né praktik v tom je problém,no a za další ti chybí minimálně 10let praxe,nemůžeš převádět problém na mg bo tomu nikdo nerozumí,to je jako kdybych řekl že mám 50 pinty v nádrži a kolik to žere galonu na 100km.
Jednoduše řečeno ze svého kočáru si po 4řech měsících vyždímal podle Kpoweru 78kw a teď ti to jebe při tom brutálním zátahu do podlahy,takže ti radím vyměň ten pravej vnitřní kloub a máš pokoj,požádej někoho na ecucon... ať ti poradí co s tím dál a proháněj to kolem Plzně až do uplného vyčerpání a pokud tu chceš fungovat tak nemachruj a budem všichni v pohodě...

no ted sem daval novou sadu ramen (+abs cidlo), a predtim to byly tlumice komplet a predtim komplet brzdy (+ zadni loziska) a predtim predni loziska a predtim cidlo airbagu pod sedackama kvuli tomu ze se to vytopilo, hudbu vzadu - kabel od baterky, kabely od radia vsechno pod kobercem, zesilovac namontovanej na plechovym platu... ale mas pravdu sem nemehlo. tvoje podezreni me nasmerovalo na levej homokinetak - praskla manzeta tak se vymenila, avsak po par set km sem zjistil ze ta mensi sponka se vysvlikla a vyblila mi tudy nejaka vazelina. tak sme tam natlacili novou a sponku nasadili a znovu domackli (o neco vic) - prijde mi ale divni ze to nema vliv na to jak mam zatoceno, ostatne pri "rezani zatacky" mi v kloubu nic necvaka to vim jeste od bejvalyho pezota jaky zvuky to dela.. kde si prisel na nejaky 4 mesice? ja nevim jak to delas ty ale ja kdyz se chci neco naucit tak zacnu nejdriv teorii a v dalsi rade projizdeni ruznych for. Muzu ti rict ze sem schopnej si sednout a procist si (pro me zajimave a zajimave pro to co se zrovna ucim) treba cely forum coz uz sem ostatne zde, na dp i ecutuning udelal uz tak dvakrat. Ono se to do ty hlavy nasrotuje a cim vic lidi resi problemy tim vetsi mam prehled. jednoduchy ucinny. pak sem si nasel winols stahnul si sw na moje auto a zacal si hrat v programu jeste pred tim nez sem vubec mel programator a pameti v paticich - trochu sem si ho osahal, naucil se hledat mapy manualne, naucil se najit svbl, podle navodu na jenom foru jsem nasel prepinac smoke map (+ map smoke map), egr off, volnobeh pri jizde (v>0kmh), teplej volnobeh atd atd. Pak jsem si odfouknul pameti naletoval patice a doma hned zkousel upravovat. myslim si ze sem udelal i vic nez tech 78kw jenomze sem to nemeril protoze pokud uz se mi pocitove nelibil zatah (spis tedy jeho prubeh), pripadne kourivost tak sem to upravil jinak. tyhle verze sem delal tak ze sem prisel z prace nahral sw projel par km a konec. Vetsina map bylo jen nepouzitelny hrozny bastly - kvuli tomu abych si vyzkousel jak se nafukuje turbo, zjistil si podle vahy VE atd atd. ted si stim hraju tak abych dostal nejakej peknej prubeh - tzn trosku vic nafty vespod aby to bylo pruzny a nasledne ve vysokych aby to zase nekourilo... Vzhledem k tomu ze stale cekam na novy striky 0.216 tak nema smysl neco dal upravovat tak sem tam dal proste afr 1:19 aby to trosku lip jelo a nazdar hodiny Smile

prijde mi zajimavy ze msa15 sice ukazuje v diag maximalne 847,9mg/R , pritom ale cte vic zkousel sem tusim 900mg (zmenil jsem popisek sloupce) a i kdyz to v logu videt neni tak se to tam dostane a da to vic nafty Very Happy ted je otazka kolik to dokaze brat jako normalni hodnotu - to se vyzkousi Twisted Evil
stres3d
Zaslal: pá duben 27, 2012 16:46 pm Citovat
martin napsal:
a co takhle udělat tak že to pošleš na přepočítání někomu kdo má origo a máš 100% jistotu že to bude ok než se zabejvat crackem kterej stejně funguje na píču a nemá všechny dll myslím že to by asi nikdo neměl námitky když slušně požádáš o přepočet myslím že je tady pár lidí co to udělaj za nějakou uplatu nebo zdarma když budou mit dobrou náladu Very Happy Idea

a co mu poslat checksum corrector? Razz
stres3d
Zaslal: pá duben 27, 2012 18:01 pm Citovat
martin napsal:
jj exotus to napsal správně a pokud by jsi nevěděl kde ti co klepe a třese se strachy před návalem výkonu ze stlačený ropy tak se prodává takovej elektronickej stetoskop senzor přilepíš na díl odkad se to ozývá a máš k tomu takové hezké sluchátka a v nich uslyšíš jestli je to ten díl nebo ne když mám podezření na klouby tak to lepim na person a krásně to uslyšíš i ložisko který ještě nehučí odhalíš a pak jsou takové jiné sluchátka na ty se zas připojí sensor klepání a ten si šroubneš na motor na jednotlivé příruby a hned slyšíš jak ti to v kterým válci hoří popř detonuje takže pokud třeba to přeženeš s tlakem nebo naftou nebo máš nějakej jeden vstřik podivnej hned se to dozvíš cena za sadu v usa je cca 4tis kč to zas tolik není Idea
tolik ke hledání pazvuků v autě
diky za info, ja lozisko zkousim tak ze roztocim kolo a mam ruku na pruzine tlumice, ovsem nevim jestli to bude tak moc znat jeste predtim nez zacne hucet to ja takhle akorat zkousel z jaky strany to jde (nez sem nakonec stejne vymenil vsechny loziska, cepy s ramenama a dal novy tlumice). az budu mit cas poslu foto myho drzaku stabilizatoru at se pobavis - vzal sem nekde asi peknej sutr(coz pri snizeni 4cm neni zadnej problem) a ta objimka kolem tyce stabiku uplne promackla a celej ten drzak hlinikovej docela pekne rozsklebenej Shocked a tadyduda udelal sem technickou, emise s kourivosti v pohode (limit 1,7 a namereno 0,7) ale smrdi to jako kdyby nefungoval katalizator. Docela napytel ze emise stoji 650 a technicka jenom 600. pritom na emisich to akorat vytoci zmeri a cau Mad
DIGI-DELETED
Zaslal: so duben 28, 2012 7:35 am Citovat
ladik57 napsal:

on už se winols rozdává ? já myslel že se to prodává na evc.de ...

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Zaslal: so duben 28, 2012 19:44 pm Citovat
DIGI-DELETED napsal:
ladik57 napsal:

on už se winols rozdává ? já myslel že se to prodává na evc.de ...

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

jasnee. kazdy ho ma kupeny. aj ja len mi poslali blbu verziu
DIGI-DELETED
Zaslal: ne duben 29, 2012 9:25 am Citovat
tovíš nesmíš to kupovat v Číně ani v Rusku ....

http://www.evc.de/en/product/ols/software/default.asp

zkus jim napsat , třeba ti pošlou zadara do sz Laughing Laughing

Zaslal: ne duben 29, 2012 18:22 pm Citovat
DIGI-DELETED napsal:
tovíš nesmíš to kupovat v Číně ani v Rusku ....

http://www.evc.de/en/product/ols/software/default.asp

zkus jim napsat , třeba ti pošlou zadara do sz Laughing Laughing

uz...v piatok to vsetko dojde. online dozivotna podpora + vsetky upravene mapy vsetkych aut na svete. dik za vecne rady
stres3d
Zaslal: ne duben 29, 2012 20:41 pm Citovat
Laughing Shocked Very Happy Very Happy Very Happy

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je pá květen 01, 2026 18:32 pm