Obsah fóra checksum.cz » Diesel » Passat 1.9TDi 96KW AVF EDC15P nežhaví. |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
jjarda |
Zaslal: pá únor 03, 2012 18:04 pm |
|
|
|
Zdravím, mám tu passata TDi, který nechce žhavit. Dneska ráno, dle palubáku -16 stupňů, ve VAGu na kanále 7 (teplota nafty, vody a nasávanýho vzduchu) všechny teploty cca -16(+- stupeň). Kontrolka žhavení blikla jako když je venku 20 nad nulou. Když odpojím čidlo teploty vody, tak to taky nežhaví, ale otáčky se zvýší. Na jiným edc15P když ho odpojím, tak žhaví. Za provozu teplota vody normálně okolo 90ti. Můj názor je, že bude chyba v softu jednotky. Má někdo podobnou zkušenost? Řešení? Mimo to jsem zjistil, že všechny svíčky jsou KO, ale to už je detail ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
jjarda |
Zaslal: so únor 04, 2012 10:59 am |
|
|
|
Jinak při testu aktivních členů relé žhavení spíná a napětí na svíčky jde, kontrolka taky funguje normálně, v paměti závad pouze závada "chybí komunikace s jednotkou ABS", ale to samozřejmě nemá souvislost ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
petersatan |
Zaslal: so únor 04, 2012 19:30 pm |
|
|
|
Uz som sa s tym stretol u EDC15 riesil som to vymenou za druhu po pricine som moc nepatral ale spravalo sa to presne ako tebe aj ked som cidlo teploty nahradil odporom a simuloval -30 stupnov aj tak to nezhavilo
|
|
|
Návrat nahoru |
|
jjarda |
Zaslal: ne únor 05, 2012 20:20 pm |
|
|
|
Takže pár nových poznatků. Problém musí být doopravdy v softu. Když tam dám soft z verze 85KW A4, která stojí vedle a odpojím zásuvku na čidlo teploty vody, tak to normálně žhaví. Pokud tam dám co tam patří, tzn. 96KW, tak i když nasimuluju -36 stupňů to jen mrkne a hotovo. Zkoušel jsem i jiný čísla jednotek a nic. Mám tam trysky AL, takže podle etky jsou asi 3 čísla jednotek, který můžou s nimi být použity a ani jedna z nich a ani žádná jiná prostě nežhaví. V čem může být rozdíl od 85KW, když obojí je EDC15P? Jelikož je to moje auto se kterým jezdí manželka, tak jsem vyvedl "žhavící tlačítko" a vysvětlil manželce obsluhu. Tím jsem problém dočasně vyřešil, ale do budoucna bych to chtěl nějak rozlousknout ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|