A8 nahodne zdochnutie motora
po namontovani LPG zacali problemy.. hned po prvom nastartovani po montazi som zistil ze otacky motora kolisu od 200 do 500-800 a motor obcas zdochne... vo firme na montaz lpg ma upozornili ze to je problem s benzinom nie lpg lebo na lpg bezal motor ok...otacky sa ako zazrakom upravili po tyzdni. po mesiaci zhorelo palivove cerpadlo.. po jeho vymene bolo auto ok par km a obcas zdochne a neda sa nastartovat... ani na benzin ani na plyn..(chyba nieje v cerpadle-benzin tlaci ok)na druhy den nastartovalo bez problemov... na pc v dielni ukazalo viac chyb no po zresetovani ukazovalo chybnu lambda sondu nic viac.. poradte... zijem v anglicku a tu najst odbornika je vec nemozna priam zazracna... tyzden stalo auto v znackovom servise a neprisli na chybu a v audi zhodnotili ze len hladanie zavady bude stat viac ako cena auta...
motor zdochol pri jazde aj na benzin ale aj na plyn...
Tomasek1234 napsal:
co vymenit lambdu? a proc si vubec do A8 daval plyn?
myslim ze vymena lambda sondy neodstrani problem.. to by polovica aut nejazdila pre chybne sondy... a preco plyn? benzin stoji 1.20libry a plyn 0.55 anglicko slovensko za 200libier na plyn a za 430 libier na benzin... treba k tomu nieco viac dodat?
Takze je tu malo informacii. Aky mas tam LPG. Je to klasika zmiesavac alebo mas sekvencne vstrekovanie plynu riadene pocitacom? Ak mas iba zmiesavac ( co by som do takeho auta nedaval) tak nehladaj zavadu v systeme vstrekovania paliva ale v zapalovani. Zrejme to nema iskru. pricina moze byt rozna. Vtedy ked to nejde tak treba zistit co vlastne nejde. Ci chybaju impulzy od snimaca na kluke alebo vypadlo napajanie RJ alebo blbne immo. Je to treba vysledovat a merat. Inac chyba lambdy je u aut s LPG bezna pri prepnuti na plyn. Je to sposobene viac menej neodbornou montazou ci druhom zariadenia LPG.
Ak mas sekvencne vstrekovanie plynu tak auto startuje a jazdi vzdy na benzin kym sa nezohreje na cca 60 °C kedy sa automaticky prepina na LPG. V takom pripade sa to na kratke trate ani nevyplati a hlavne netreba zabudat na to ze aj ked to je prepnute na plyn tak musim mat aj dost benzinu v nadrzi.
Mirec napsal:
Takze je tu malo informacii. Aky mas tam LPG. Je to klasika zmiesavac alebo mas sekvencne vstrekovanie plynu riadene pocitacom? Ak mas iba zmiesavac ( co by som do takeho auta nedaval) tak nehladaj zavadu v systeme vstrekovania paliva ale v zapalovani. Zrejme to nema iskru. pricina moze byt rozna. Vtedy ked to nejde tak treba zistit co vlastne nejde. Ci chybaju impulzy od snimaca na kluke alebo vypadlo napajanie RJ alebo blbne immo. Je to treba vysledovat a merat. Inac chyba lambdy je u aut s LPG bezna pri prepnuti na plyn. Je to sposobene viac menej neodbornou montazou ci druhom zariadenia LPG.
Ak mas sekvencne vstrekovanie plynu tak auto startuje a jazdi vzdy na benzin kym sa nezohreje na cca 60 °C kedy sa automaticky prepina na LPG. V takom pripade sa to na kratke trate ani nevyplati a hlavne netreba zabudat na to ze aj ked to je prepnute na plyn tak musim mat aj dost benzinu v nadrzi.
dik za rady.. ja som do autoelektriky zaciatocnik takze mi to chvilku potrva... lpg mam najnovsie sekvencne s vlastnou ecu . vymenim lambda sondy a chystam sa kupit vag aby som do toho videl viac... niekedy po nastartovani je chod motora perfektny a niekedy par sekund po nastartovani lietaju otacky hore-dole az pokial motor nezhasne a potom sa uz neda nastarovat.. pojdem pekne po poriadku hadam si poradim... v znackovom servise audi vytiahol pc asi rok vyroby 69 a kedze mu nic neukazalo tak mi povedal ze nic sa neda robit.... inak kde je riadiaca jednotka schovana?
dik este raz za rady
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Nemůžeš stahovat ani prohlížet přiložené soubory

Copyright (c) 2007 CHECKSUM.CZ. Vsechna prava vyhrazena.