Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Diesel  »  obsah eeprom 038906019gq
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

obsah eeprom 038906019gq

Autor Zpráva
jjarda
Zaslal: pá červenec 29, 2011 17:53 pm Citovat
Nazdar pánové, koukám, že je to tady samá hlava pomazaná, tak bych měl pár otázek. Doufám, že nebudou příliš triviální jak se píše v pravidlech, protože google jsem prohnal křížem krážem a bez výsledku. Nevylučuji ale chybu mezi klávesnicí a židlí.

Řeším chybu v jednotce edc15 038906019gq. Chybu jsem nějak způsobil zapnutím a následným vypnutím tempomatu(páčka tempomatu není v autě instalována a podle schématu vím, že to jednotka nemá jak zjistit) a od té doby mi to píše chybu spínače brzdového pedálu. Zkoušel jsem nasimulovat všechny možnosti a spínač brzdy i spojky normálně funguje(ověřeno vagem - 1/0/0, 0/0/0, atd.). Po vložení jednotky se chyba ztratí. Z toho jsem vydedukoval, že chyba je v jednotce. Odvezl jsem tedy obě jednotky do místního autoelektroservisu s tím, že v té druhé potřebuji odblovat imobilizér. Moudrý pán místo aby deaktivoval imobilizér, tak vyčetl eeprom původní jednotky a nahrál ho do té nové, světe div se, obě jednotky vrčí a obě píšou stejnou chybu. Z toho dedukuji, že závada bude v obsahu eepromky, který bych potřeboval sehnat.

Když seženu obsah eepromky co pin?

Je možné imo. trvale vypnout a ne jen nějak přečůrat? Ptám se z důvodu, že se chystám rozchodit jeden motor s EDC15 v autě bez CAN-bus, přístrojovky a podobně.

Domnívám se, že obsah eeprom u všech jednotek EDC15 je stejný a jednotky liší se pouze obsahem flash? Je to tak správně? Pokud by to tak bylo, tak bych měl jednu jednotku ze který bych to mohl vytáhnout, ale tím pádem pořád řeším vypnutí imo?

Nemám příliš zkušeností, protože se touto problematikou zabývám jen okrajově. Objednal jsem si pro mé amatérské úmysly flasher galletto 1260 se kterým tento problém snad mohl vyřešit?

Děkuji za odpovědi jjarda
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so srpen 02, 2025 2:34 am