Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Kontrola mapy Golf 81kW |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
Dejwidos |
Zaslal: so březen 19, 2011 20:52 pm |
|
|
|
Ahoj, přijel za mnou kamarád s novým autem na diagnostiku, jedná se o 2000 VW Golf TDI 81kW .
Říkal, že tam má upravený čip, když jsem testoval hodnoty tak me zarazilo mnozstvi nafty, ktere motorem protéká, nějak se mi to prostě nezdá, to auto nejede tak, na to, kolik tam jde nafty.
Byli byste tak hodní a zkontrolovali tuto mapu, zda-li se nejedna o nějakou tu parodii z EBAY?
Případně jestli by mi někdo mohl poslat origo na 81kW tdi mapu, nechci, aby kamarádovi radost z nového auta zkazila nějaká nekvalitní úprava tuzerem....
díky D.
|
Komentář: |
|
 stáhnout/zobrazit |
Soubor: |
Golf81.zip |
Velikost: |
148.87 kB |
Staženo: |
2668 krát |
|
|
Návrat nahoru |
|
skoda |
Zaslal: so březen 19, 2011 21:42 pm |
|
|
|
To turbo je pekne nooo
skoro 1.5 je mnoho na 1749V
|
|
|
Návrat nahoru |
|
djrjay |
Zaslal: so březen 19, 2011 21:49 pm |
|
|
|
tak to je pekny humus.
Ten kto sa to snazil upravit tak ani nevedel co robi a zrejme je to robene cez ECM.
Je stastie ze nie je upraveny SINGLE LIMITER inak by turbo tahane od 1900ot do 4200ot na 2462mbar s atmosferou vyletelo von vyfukom a mal by vystarane.
Samozrejme N 75 mapa uplne domrvena,neupravena mapa LIMITERU TURBA s atmosferou a vela ineho.
Viacej nafty ti to dava preto lebo je pridane na SMOKE mape a pridane na napati cerpadla.
Ked sa niekto na to pozrie tak je to proste stvorcovo upravene urcitymi percentami takze preto si myslim ze ECM.
Niekedy clovek az zasne ake upravy su v tych autach nahrate.
Myslim ze radsej tam nahraj origo a zrejme to aj normalne pojde.
Tu mas origo soft.
|
|
 stáhnout/zobrazit |
Soubor: |
038906012L 0281010112.rar |
123.08 kB |
Staženo: |
2631 krát |
|
|
Návrat nahoru |
|
marquee |
Zaslal: so březen 19, 2011 22:10 pm |
|
|
|
No ty vole to se někdo posral v kině. Ještě že neuměl hnout limiterama jinak by šlo turbo dávno kukat. Evidentně odborník
|
_________________ Opravy EDC15/EDC16 po pádu při zápisu, bez pájení a rozebírání ECU, ne vždy je to ovšem možné
|
|
Návrat nahoru |
|
Jafan |
Zaslal: so březen 19, 2011 22:16 pm |
|
|
|
Jj lehce zvednutá mapa turba je to v procentech
Taky se přikloním k nahrání origo softu.
|
|
56.38 kB |
Zobrazeno: |
33725 krát |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
djrjay |
Zaslal: so březen 19, 2011 23:37 pm |
|
|
|
aj tak trochu rozmyslam nad jednou vecou.
Ked rozbalite ten subor zo ZIP archivu co sem pridal Dejwidos tak mi vrta hlavou preco to ma priponu .MOD.
Ako keby tento subor nebol vycitany z auta ale upraveny v ECM a hodeny sem na forum.
Nakolko ECM to takto uklada.
No neviem,nebudem podozrievat.Mozno si to takto sam ulozil.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
alpiners2 |
Zaslal: ne březen 20, 2011 0:42 am |
|
|
|
djrjay napsal: aj tak trochu rozmyslam nad jednou vecou.
Ked rozbalite ten subor zo ZIP archivu co sem pridal Dejwidos tak mi vrta hlavou preco to ma priponu .MOD.
Ako keby tento subor nebol vycitany z auta ale upraveny v ECM a hodeny sem na forum.
Nakolko ECM to takto uklada.
No neviem,nebudem podozrievat.Mozno si to takto sam ulozil. 
áno, všetci sem dávajú na kontrolu softy vyčítané z auta a všetky majú príponu mod. hlavne že soft vytiahnutý z ecu má príponu bin
|
|
|
Návrat nahoru |
|
chucky |
Zaslal: ne březen 20, 2011 10:04 am |
|
|
|
řekl bych ze soubor má takovou připonu jakou mu ty dáš....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Dejwidos |
Zaslal: ne březen 20, 2011 12:45 pm |
|
|
|
díky moc pánové, myslel jsem si to, co jste zmínili, auto jede skoro jako serie, je tam vysoký průtok nafty a vysoká spořeba.
mapu jsem neupravoval, jen jsem ji prejmenoval, jestli tam je nějaký zápis nějakých vstupů tak se můžete podívat, že jsem tam nic neupravoval a podobně. Do tohohle se pouštět opravdu nechci, jednoduše tomu nerozumím a nebudu si brát na triko cizí motor....takže je rozhodnuto, mapa jde ven, original taky....
djrjay: ten original kdyz tam nahraju, bude vse ok? aby mi ta jednotka neumrela pod rukama :-/
|
|
|
Návrat nahoru |
|
djrjay |
Zaslal: ne březen 20, 2011 13:29 pm |
|
|
|
Dejwidos napsal: díky moc pánové, myslel jsem si to, co jste zmínili, auto jede skoro jako serie, je tam vysoký průtok nafty a vysoká spořeba.
mapu jsem neupravoval, jen jsem ji prejmenoval, jestli tam je nějaký zápis nějakých vstupů tak se můžete podívat, že jsem tam nic neupravoval a podobně. Do tohohle se pouštět opravdu nechci, jednoduše tomu nerozumím a nebudu si brát na triko cizí motor....takže je rozhodnuto, mapa jde ven, original taky....
djrjay: ten original kdyz tam nahraju, bude vse ok? aby mi ta jednotka neumrela pod rukama :-/
Len tam pekne nahraj ten origo co som sem dal.
Je to z takej jednotky.Sedi a jsoft.verzia.
Tak do toho.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Dejwidos |
Zaslal: ne březen 20, 2011 13:38 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
straki007 |
Zaslal: ne březen 20, 2011 13:54 pm |
|
|
|
djrjay je proste
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Dejwidos |
Zaslal: ne březen 20, 2011 14:24 pm |
|
|
|
tak originál mapa nahraná, auto jede stejně, jen spotřeba šla o dva litry dolů
takže díky moc, kamarád uvažuje o nějaké úpravě, takže případně kdo by měl co nabídnout na tento motor, prosím do zpráv a díky těm, kteří pomohli, vážím si toho
|
|
|
Návrat nahoru |
|
djrjay |
Zaslal: ne březen 20, 2011 16:18 pm |
|
|
|
Dejwidos napsal: tak originál mapa nahraná, auto jede stejně, jen spotřeba šla o dva litry dolů
takže díky moc, kamarád uvažuje o nějaké úpravě, takže případně kdo by měl co nabídnout na tento motor, prosím do zpráv a díky těm, kteří pomohli, vážím si toho 
Len pozor na naljevacov.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|