Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Panely přístrojů, immo  »  Alfa 156 immo problem
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Alfa 156 immo problem

Autor Zpráva
mr.BSE
Zaslal: út listopad 15, 2011 21:09 pm Citovat
zdravim,
ze dne na den mne prestal "fungovat" immo. Pri pokusu o znovunakodovani klicu pohorim na zadani kodu, ktery po mne chce diagnostika. Udajne by mel byt stejny, jako kod, ktery Alfa dodava na tzv. Code card a pouziva se pro nouzove nastartovani auta. Diag vzdy vypise, ze kod je chybny - pritom s nim denne startuju auto pomoci vyslapani tohoto kodu.

Mel jsem jednotku u "elektrikare" od autorizovaneho servisu a ten pry jednotku vycistil (nevim, co si pod tim predstavit - jestli jen smazal udaje o klicich z te 93c56, ve ktere jsou, nebo neco vic).

Napada nekoho co s tim? Popr. jestli je nekdo schopny se na to podivat. Okoli Brna nejlepe.

Jedna se o Alfu Romeo 156 selespeed r.v. 2000 2.0TS. Kod jednotky immo je 606 53 687 (doufam, ze to staci)

Popripade pokud by nekdo umel deaktivovat immo primo v jednotce motoru, bylo by to fajn.

Byl jsem asi u ctyrech "odborniku" a kazdej rekl "Jo, to je tahle mala jednotka? Tak to bohuzel".

Je to BOSCH 7.3.1 - nekterej z tech "odborniku" rikal, ze je tzv. hybridni.

Je to mala hlinikova mrcha se dvema konektory zezhora.

Za kazdou radu a nabidku predem diky Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AEP
Zaslal: út listopad 15, 2011 21:37 pm Citovat
Založen: 29.10.2008 Příspěvky: 1235 Bydliště: doma , přechodné v dílně
kod z code cart kterým jde nastartovat nouzově auto je 100% přístupový kod ke kodování klíčů, podle mne se ti vysypal dump v immo boxu. nevím co přesně máš za systém starší se kodoval master klíč k autu přes diag a ostatní klíče přes master, u novějších to jde vše přes diag a nebo z dumpu immo boxu. i hybridní ecu jdou do stavu virgin a bud se spárují s immo boxem, nebo s emulátorem! popřípadě po úpravě ve flash jede bez immo. ale na to je třeba mít ten dump !

Zaslal: út listopad 15, 2011 21:44 pm Citovat
koukam že se tady už registrovalo docela hodně uživatelů , viz obrázek dole Mr. Green

Zaslal: út listopad 15, 2011 22:41 pm Citovat
AEP napsal:
kod z code cart kterým jde nastartovat nouzově auto je 100% přístupový kod ke kodování klíčů...

Já mam systém bez master klice, tzn. jen pres diagnostiku.
Da se ten dump vytahnout pomoci beznyho ISP programatoru, napr. ISP pro AVR?
Je ta EPROM nejak zamknuta? Ja vim jen, ze to je typ 93c56 plus info z datasheetu.
Co potom s dumpem? Poslat tobe, nebo pohledat na ".ru" nejakej calculator? Smile
Da se dump jen tak opravit, nebo je treba nahrat do EPROM defaultni soft a v nem zmenit pin na ten puvodni (ten, co mam ted).

Zajimavy je, ze pises o odstraneni immo. Jak sem jiz psal- vsichni dotazani meli odpovedi ve kterych byla klicova slova jako - nejde, nikdo neumi, je to zality v epoxidu, do flash se dostanu - do ROM ne, apod.
Laughing

Ja sem chtel situaci resit nakupem cele "sady", tzn. ECU motoru, immo a klice/transpondery.
Ale pro 114kw Selespeed je to v Cechach nadlidsky ukon Sad

Nicmene byl bych rad, kdyby se za pomoci toho fora podarilo problem vyresit nejak lepe a hlavne rychle
vwphun
Zaslal: st listopad 16, 2011 12:05 pm Citovat
Taky bych se přikláněl k pošahanýmu immoboxu. Kdyžtak mi ho přivez, mrknu na něj. Třeba do něj půjde dopsat klíč. Kontakt v SZ.
DIGI-DELETED
Zaslal: st listopad 16, 2011 12:14 pm Citovat
stačí vyčistit ecu eeprom a napojit emulator .... ale na toto opravdu žádný kalkulátor není
zřejmě ti odborníci co říkali že hybrid se nedá vyčistit , asi moc odborníci nejsou

klidně si to můžeš vyčistit sám , tady máš obrázek ecu a tam je taky eeprom

ale pozor , stačí nepatrný pohyb rukou a z operace se hned stane pitva ... Wink Laughing
no a pak už jen stačí koupit nejakej procesor , napsat do něj software aby to chodilo jako emulátor a máš hotovo...
jednoduché že ?
do vybavení ani moc investovat nemusíš , naučíš se to za večer a pak to můžeš dělat levně ostatním Smile

Zaslal: út listopad 22, 2011 20:29 pm Citovat
DIGI-DELETED napsal:
stačí vyčistit ecu eeprom a napojit emulator .... ale na toto opravdu žádný kalkulátor není
zřejmě ti odborníci co říkali že hybrid se nedá vyčistit , asi moc odborníci nejsou

klidně si to můžeš vyčistit sám , tady máš obrázek ecu a tam je taky eeprom

ale pozor , stačí nepatrný pohyb rukou a z operace se hned stane pitva ... Wink Laughing
no a pak už jen stačí koupit nejakej procesor , napsat do něj software aby to chodilo jako emulátor a máš hotovo...
jednoduché že ?
do vybavení ani moc investovat nemusíš , naučíš se to za večer a pak to můžeš dělat levně ostatním Smile

ha, ha Very Happy Very Happy
mr.BSE
Zaslal: po listopad 28, 2011 22:30 pm Citovat
je tu někdo ochotnej a schopnej v motorovce zřušit immo? Very Happy

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne září 07, 2025 21:47 pm