Obsah fóra checksum.cz » Panely přístrojů, immo » Alfa 156 immo problem |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
mr.BSE |
Zaslal: út listopad 15, 2011 21:09 pm |
|
|
|
zdravim,
ze dne na den mne prestal "fungovat" immo. Pri pokusu o znovunakodovani klicu pohorim na zadani kodu, ktery po mne chce diagnostika. Udajne by mel byt stejny, jako kod, ktery Alfa dodava na tzv. Code card a pouziva se pro nouzove nastartovani auta. Diag vzdy vypise, ze kod je chybny - pritom s nim denne startuju auto pomoci vyslapani tohoto kodu.
Mel jsem jednotku u "elektrikare" od autorizovaneho servisu a ten pry jednotku vycistil (nevim, co si pod tim predstavit - jestli jen smazal udaje o klicich z te 93c56, ve ktere jsou, nebo neco vic).
Napada nekoho co s tim? Popr. jestli je nekdo schopny se na to podivat. Okoli Brna nejlepe.
Jedna se o Alfu Romeo 156 selespeed r.v. 2000 2.0TS. Kod jednotky immo je 606 53 687 (doufam, ze to staci)
Popripade pokud by nekdo umel deaktivovat immo primo v jednotce motoru, bylo by to fajn.
Byl jsem asi u ctyrech "odborniku" a kazdej rekl "Jo, to je tahle mala jednotka? Tak to bohuzel".
Je to BOSCH 7.3.1 - nekterej z tech "odborniku" rikal, ze je tzv. hybridni.
Je to mala hlinikova mrcha se dvema konektory zezhora.
Za kazdou radu a nabidku predem diky
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: út listopad 15, 2011 21:37 pm |
|
|
|
kod z code cart kterým jde nastartovat nouzově auto je 100% přístupový kod ke kodování klíčů, podle mne se ti vysypal dump v immo boxu. nevím co přesně máš za systém starší se kodoval master klíč k autu přes diag a ostatní klíče přes master, u novějších to jde vše přes diag a nebo z dumpu immo boxu. i hybridní ecu jdou do stavu virgin a bud se spárují s immo boxem, nebo s emulátorem! popřípadě po úpravě ve flash jede bez immo. ale na to je třeba mít ten dump !
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út listopad 15, 2011 21:44 pm |
|
|
|
koukam že se tady už registrovalo docela hodně uživatelů , viz obrázek dole
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
mr.BSE |
Zaslal: út listopad 15, 2011 22:41 pm |
|
|
|
AEP napsal: kod z code cart kterým jde nastartovat nouzově auto je 100% přístupový kod ke kodování klíčů...
Já mam systém bez master klice, tzn. jen pres diagnostiku.
Da se ten dump vytahnout pomoci beznyho ISP programatoru, napr. ISP pro AVR?
Je ta EPROM nejak zamknuta? Ja vim jen, ze to je typ 93c56 plus info z datasheetu.
Co potom s dumpem? Poslat tobe, nebo pohledat na ".ru" nejakej calculator?
Da se dump jen tak opravit, nebo je treba nahrat do EPROM defaultni soft a v nem zmenit pin na ten puvodni (ten, co mam ted).
Zajimavy je, ze pises o odstraneni immo. Jak sem jiz psal- vsichni dotazani meli odpovedi ve kterych byla klicova slova jako - nejde, nikdo neumi, je to zality v epoxidu, do flash se dostanu - do ROM ne, apod.
Ja sem chtel situaci resit nakupem cele "sady", tzn. ECU motoru, immo a klice/transpondery.
Ale pro 114kw Selespeed je to v Cechach nadlidsky ukon
Nicmene byl bych rad, kdyby se za pomoci toho fora podarilo problem vyresit nejak lepe a hlavne rychle
|
|
|
Návrat nahoru |
|
vwphun |
Zaslal: st listopad 16, 2011 12:05 pm |
|
|
|
Taky bych se přikláněl k pošahanýmu immoboxu. Kdyžtak mi ho přivez, mrknu na něj. Třeba do něj půjde dopsat klíč. Kontakt v SZ.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: st listopad 16, 2011 12:14 pm |
|
|
|
stačí vyčistit ecu eeprom a napojit emulator .... ale na toto opravdu žádný kalkulátor není
zřejmě ti odborníci co říkali že hybrid se nedá vyčistit , asi moc odborníci nejsou
klidně si to můžeš vyčistit sám , tady máš obrázek ecu a tam je taky eeprom
ale pozor , stačí nepatrný pohyb rukou a z operace se hned stane pitva ...
no a pak už jen stačí koupit nejakej procesor , napsat do něj software aby to chodilo jako emulátor a máš hotovo...
jednoduché že ?
do vybavení ani moc investovat nemusíš , naučíš se to za večer a pak to můžeš dělat levně ostatním
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
mr.BSE |
Zaslal: út listopad 22, 2011 20:29 pm |
|
|
|
DIGI-DELETED napsal: stačí vyčistit ecu eeprom a napojit emulator .... ale na toto opravdu žádný kalkulátor není
zřejmě ti odborníci co říkali že hybrid se nedá vyčistit , asi moc odborníci nejsou
klidně si to můžeš vyčistit sám , tady máš obrázek ecu a tam je taky eeprom
ale pozor , stačí nepatrný pohyb rukou a z operace se hned stane pitva ...
no a pak už jen stačí koupit nejakej procesor , napsat do něj software aby to chodilo jako emulátor a máš hotovo...
jednoduché že ?
do vybavení ani moc investovat nemusíš , naučíš se to za večer a pak to můžeš dělat levně ostatním 
ha, ha
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mr.BSE |
Zaslal: po listopad 28, 2011 22:30 pm |
|
|
|
je tu někdo ochotnej a schopnej v motorovce zřušit immo?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|