Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Úprava map |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
Brezka21 |
Zaslal: po únor 14, 2011 16:44 pm |
|
|
|
Mám dotaz jak upravujete mapy? Kolik si můžete a kde dovolit? Například mapu plnícího tlaku, jak mám vědět o kolik si to můžu dovolit zvednout? A kde to vy berete? Jsou to zkušenosti nebo by se na to dali použít něaké tabulky nebo tak něco? Nechci vědět vaše know-how, už sem nějaké to auto chipnul, teda spíš tak 4 a myslím že celkem uspěšně, jenomže to bylo spíše porvnáním už chiplých map a následným přepsáním do originálu. Možná budou mnozí namítat že to není vůbec chiptuning ale ani nevíte jakou sem měl i z toho radost že sem konečně něco dokázal a pochopil. Ted bych potřeboval trochu nakopnout co dál, nebo mi chcete říct (po pročtení tohoto fora) že budu muset rok tupě opisovat už chiplé mapy aniž bych věděl na 100% co dělám a pak teprv pochopím jedno procento jak to funguje?
Díky za každej názor, aspon něco poradte co dál, prosím..
|
|
|
Návrat nahoru |
|
chiptuningpo |
Zaslal: po únor 14, 2011 19:09 pm |
|
|
|
Brezka Brezka ... to co chces vediet ti nikto nepovie pretoze manici si pri tom odsedeli peknych niekolko stoviek az tisiciek hodin a rozum ti nikto neda za 5 korun ceskych ... Ak chces vediet ako na to zaplat si to mas moznosti napriklad VIEZU (http://www.viezu.com/product-range/viezu-academy) robi skolenie alebo sa dohodni s niekym tu na fore ... kazdopadne neviem ci by si rad investoval cca 6000 euro
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: po únor 14, 2011 22:06 pm |
|
|
|
čekal sem to ale taky sem doufal že někdo trošku nakpne, však já si na to přijdu časem sám a aji sem stím počítal.... baví mě to, dělám to rád tak to časem přijde
|
|
|
Návrat nahoru |
|
pajin75 |
Zaslal: so únor 19, 2011 10:08 am |
|
|
|
kamo zkus napsat ty mapy co jsi opsal a oni se chytnou a nakopnou tě,ja to tak dělam,vždycky něco naznačim a ti opravdu dobři se chitnou ,moc jim zato děkuji,protože mnohdy jsem šel do slepe uličky,tak hodně štěsti
|
|
|
Návrat nahoru |
|
MNBM |
Zaslal: st březen 02, 2011 18:28 pm |
|
|
|
Brezka21 napsal: Mám dotaz jak upravujete mapy? Kolik si můžete a kde dovolit? Například mapu plnícího tlaku, jak mám vědět o kolik si to můžu dovolit zvednout? A kde to vy berete? Jsou to zkušenosti nebo by se na to dali použít něaké tabulky nebo tak něco? Nechci vědět vaše know-how, už sem nějaké to auto chipnul, teda spíš tak 4  a myslím že celkem uspěšně, jenomže to bylo spíše porvnáním už chiplých map a následným přepsáním do originálu. Možná budou mnozí namítat že to není vůbec chiptuning ale ani nevíte jakou sem měl i z toho radost že sem konečně něco dokázal a pochopil. Ted bych potřeboval trochu nakopnout co dál, nebo mi chcete říct (po pročtení tohoto fora) že budu muset rok tupě opisovat už chiplé mapy aniž bych věděl na 100% co dělám a pak teprv pochopím jedno procento jak to funguje?
Naučím tě to, chceš?
|
_________________ v chiptuningu od 1995, brzda, diagnostika, analýzy, výpočty a konstrukce motorů, kalibrace pro ECU, výuka v oblasti HW, SW
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: čt březen 03, 2011 14:51 pm |
|
|
|
MNBM napsal: Brezka21 napsal: Mám dotaz jak upravujete mapy? Kolik si můžete a kde dovolit? Například mapu plnícího tlaku, jak mám vědět o kolik si to můžu dovolit zvednout? A kde to vy berete? Jsou to zkušenosti nebo by se na to dali použít něaké tabulky nebo tak něco? Nechci vědět vaše know-how, už sem nějaké to auto chipnul, teda spíš tak 4  a myslím že celkem uspěšně, jenomže to bylo spíše porvnáním už chiplých map a následným přepsáním do originálu. Možná budou mnozí namítat že to není vůbec chiptuning ale ani nevíte jakou sem měl i z toho radost že sem konečně něco dokázal a pochopil. Ted bych potřeboval trochu nakopnout co dál, nebo mi chcete říct (po pročtení tohoto fora) že budu muset rok tupě opisovat už chiplé mapy aniž bych věděl na 100% co dělám a pak teprv pochopím jedno procento jak to funguje?
Naučím tě to, chceš?
No jistě že chci ale?...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
vaha |
Zaslal: čt březen 03, 2011 14:59 pm |
|
|
|
hlásím se do kurzu
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mr.freezer |
Zaslal: čt březen 17, 2011 8:31 am |
|
|
|
v tom pripade aj ja... online chiptuning course for free???
|
|
|
Návrat nahoru |
|
milcesk |
Zaslal: pá březen 18, 2011 9:05 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: pá březen 18, 2011 12:44 pm |
|
|
|
http://chiptuning.ec.cz/
tady je návod jak se ladí 18 turbobenzin .....
tak hurá do kurzu, at to víte taky
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
MNBM |
Zaslal: po březen 21, 2011 15:00 pm |
|
|
|
DIGI-DELETED napsal: http://chiptuning.ec.cz/
tady je návod jak se ladí 18 turbobenzin .....
tak hurá do kurzu, at to víte taky 
zajímavé, měřit auto s jedním malým SMIC ve 38°C...
|
_________________ v chiptuningu od 1995, brzda, diagnostika, analýzy, výpočty a konstrukce motorů, kalibrace pro ECU, výuka v oblasti HW, SW
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: st březen 23, 2011 8:22 am |
|
|
|
copak ono už to v Brně nešlo , tak jsme se přestěhovali do
Kladna ?
jedno staré čínské přísloví říká : nevěř tomu, že se člověk změní...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
|