Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Panely přístrojů, immo  »  BSI P307 nejdou naučit klíče
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

BSI P307 nejdou naučit klíče

Autor Zpráva
stb
Zaslal: út říjen 12, 2010 21:26 pm Citovat
Ahoj všichni,

řeším problém zbořeného softu BSI VALEO na P307 rok 2004. Auto ma zablokovanou ridici jednotku, nejdou blinkry ikdyz na pristroji kontrolky blikaji, nesviti vnitrni osvetleni a spousta dalsich disfunkci.

Ve vypisu BSI jsem vymazal ty sektory aby se BSI zacalo chovat jako nove. Pak jsem zadal novy PIN, ktery byl prijat a doslo k povoleni uceni klicu. Zadal jsem pocet 2 a dal potvrdit. Postupoval jsem podle Peugeot Planetu, tj. vytahnout klic, vlozit klic a vzdy stejny vysledek, "Chybne programovani klicu". Zacinam z toho silet, uz jsem to delal a slo to, tak proc ne ted. Nemam ale jistotu jestli nekdo nevymenil COM (Lucas- packy na volantu). Auto je totiz dovoz a nikdy nebylo pojizdne. Zkusil bych nahrat original VIRGIN dump, ale nemam. Prikladam i puvodni dle meho nazoru vadny dump.

Najde se prosim nekdo kdo by mel vypis do tohoto BSI. Popripade uvitam kazdou uzitecnou radu.

FNR:9631197680 FNC:9651196980 OR
VALEO BSI
J04-00

Pamet 25160 (95160)

Predem dik za reakce
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lech
Zaslal: st říjen 13, 2010 8:41 am Citovat
pin je C91W
stb
Zaslal: st říjen 13, 2010 9:50 am Citovat
PIN znam, ale BSI ho nebere protoze neni sparovano s ridici jednotkou motoru. Kdyz dump BSI upravim tak muzu zadat novy PIN a obe veci se sparuji, ale problem je porad v tech klicich.
Okura
Zaslal: st říjen 13, 2010 10:35 am Citovat
není lepěší sehnat jiné BSI s čipem a dokodovat ecu?
taky je otázka zda máš spravný typ transpondéru

Zaslal: st říjen 13, 2010 11:53 am Citovat
Založen: 29.10.2008 Příspěvky: 1235 Bydliště: doma , přechodné v dílně
stb napsal:
PIN znam, ale BSI ho nebere protoze neni sparovano s ridici jednotkou motoru. Kdyz dump BSI upravim tak muzu zadat novy PIN a obe veci se sparuji, ale problem je porad v tech klicich.

co plácáš , bsi, jestli ho máš (vyčistěné) tak pin ho naučíš ty, ten který mu zadáš, musí být ten samej kterým jsou zacryptované klíče jinak je nenaučíš, to vše se dá dělat i s odpojenou ecu motoru!!!!

Zaslal: st říjen 13, 2010 13:17 pm Citovat
na porovnání
alex.par
Zaslal: st říjen 13, 2010 14:07 pm Citovat
a kdyz uciš bsi tak tam musis zadat tedka nevim presne, ale neco jako konfigurace z vyroby a pak se rozjede budik a jdu naučit klice.
maros4341
Zaslal: st říjen 13, 2010 18:01 pm Citovat
uz raz pouzite kluce sa daju naprogramovat iba s tym istym pinom ako uz boli raz naprogramovane.....nieco podobne ako i immo3 u VW

stb
Zaslal: st říjen 13, 2010 20:23 pm Citovat
AEP napsal:
stb napsal:

co plácáš , bsi, jestli ho máš (vyčistěné) tak pin ho naučíš ty, ten který mu zadáš, musí být ten samej kterým jsou zacryptované klíče jinak je nenaučíš, to vše se dá dělat i s odpojenou ecu motoru!!!!

Asi jsem byl spatne pochopen. BSI s puvodnim softem mi nebere puvodni PIN. Kdyz jsem BSI vycistil, zadal jsem samozrejme puvodni PIN, ktery souhlasi i s databazi Peugeotu, kod byl prijat a vyzvalo me to k uceni klicu jak sem uz psal vyse ale pri uceni vzdy napise "neuspesne uceni klicu". Klice jsem ale jeste necetl tak nevim jestli je PIN totozny i v nich, pujde na ZedBullu precist PIN z klice?? A jeste jedna hypoteticka otazka, pokud by nekdo zamenil prepinace pod volantem za jinou verzi, mohlo by to zpusobit, ze nenactu klice??
stb
Zaslal: st říjen 13, 2010 20:28 pm Citovat
alex.par napsal:
a kdyz uciš bsi tak tam musis zadat tedka nevim presne, ale neco jako konfigurace z vyroby a pak se rozjede budik a jdu naučit klice.

Hm, na tohle se jeste podivam, Peugeot Planet mam teprve par tydnu. Mozna nekde v helpu najdu i presny popis cele procedury pri vymene BSI:-)
geri
Zaslal: st říjen 13, 2010 21:46 pm Citovat
prepinace pod volantem na to nemaji vliv
stb
Zaslal: čt říjen 14, 2010 11:25 am Citovat
Tak vazeni problem je vyresen. Oba klice byly vadne. Bud je nekdo vymenil i se vsemi zamky, coz se mi nezda jako pravdepodobne, nebo se nejak preprogramovaly????? Na programatoru jdou normalne nacist ale s PINem z BSI nekomunikuji. Vzal sem novy EH transponder z klice co jsme si nechali poslat z Asie a naprogramovali jej v aute a AUTO JEZDI !!!!!! Jeste musim doresit, proc nejde naucit dalkac, ale to uz tak nehori.
AEP
Zaslal: čt říjen 14, 2010 11:29 am Citovat
Založen: 29.10.2008 Příspěvky: 1235 Bydliště: doma , přechodné v dílně
stb napsal:
Tak vazeni problem je vyresen. Oba klice byly vadne. Bud je nekdo vymenil i se vsemi zamky, coz se mi nezda jako pravdepodobne, nebo se nejak preprogramovaly????? Na programatoru jdou normalne nacist ale s PINem z BSI nekomunikuji. Vzal sem novy EH transponder z klice co jsme si nechali poslat z Asie a naprogramovali jej v aute a AUTO JEZDI !!!!!! Jeste musim doresit, proc nejde naucit dalkac, ale to uz tak nehori.
PROTOŽE TY KLÍČE MAJÍ JINÝ PIN !!!!!!!!!!!!!!!!! A DÁLKA TI K JINÉMU TAKY NEPŮJDE , NECH SI VYČÍST ORIG PIN Z KLÍČŮ A CELÉ ZNOVA A BUDE FUNGOVAT VŠE !!!!!!!!!!!

Zaslal: čt říjen 14, 2010 19:15 pm Citovat
AEP napsal:
PROTOŽE TY KLÍČE MAJÍ JINÝ PIN !!!!!!!!!!!!!!!!! A DÁLKA TI K JINÉMU TAKY NEPŮJDE , NECH SI VYČÍST ORIG PIN Z KLÍČŮ A CELÉ ZNOVA A BUDE FUNGOVAT VŠE !!!!!!!!!!!

Hm tak to bych rad vedel, cim ten PIN z klicu dostat. Mam ZedBulla ale nikde to tam neni. Poraď ???
stb
Zaslal: so říjen 16, 2010 18:42 pm Citovat
AEP napsal:
stb napsal:

Tak sem s tim, cim to mam vycist. Musis prece vedet jak se to da udelat kdyz to tak razne tvrdis !!!!

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je pá srpen 01, 2025 8:30 am