|
Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Uprava chipu 2l atm. benzin |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
Dan |
Zaslal: čt duben 16, 2009 8:57 am |
|
|
|
Zdravim. Po vymene upraveneho chipu v RJ se ve VAGu ukaze chyba:
65535 - Internal Control Module Memory Error
37-00 - Faulty
Auto jede ale bez problemu. Upravu my delal znamej, poslal jsem mu obsah eeprom jednotky, naletoval do jednotky plcc32 sokl, koupil flash, nahral do ni upraveny obsah a loupnul ji zpet. Motor mam 2l benzin ADY s jednotkou SIMOS 4S 1904. Upravu jsem si nechal udelat jen ze zvedavosti, vim ze to nema u benzinu moc efekt
Chyba se po smazani objevi, ale ne hned. Ale treba az druhej den, nenasel jsem zadnou souvislost.
1. Nevite nekdo, jestli je ta chyba velkej problem ? Nebo si RJ pouze pamatuje predchozi checksum a proto nadava ? Tvurce upravy se s tim nesetkal
2. Je mi tu nekdo schopen posoudit original vs upravenej chip ? Ne ze bych neveril tvurci, ale vice hlav vice nazoru
3. Ctel jsem pomoci logu bloku mer. hodnot 5 6 ve VAGu a sw. KPower ci easyDiag spocitat rozdil vykonu mezi puvodnim a upravenym chipem, ale blok 5 a 6 funguje asi pouze pro diesel ze ? Da se tedy nalogovat jine bloky ze kterych to jde ?
Dik za kazde info.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: čt duben 16, 2009 9:41 am |
|
|
|
muze to byt hodne veci, uprava map zamena 8 a 16 bitu , pouzita pamet ( teplota , rychlost ) zasah do jine oblasti software .
|
_________________ upravy software , "pro stale zakazniky" full HW-SW podpora vcetne nejvetsi databaze orig souboru . upravy chip, Fap, klapky, egr, zavady , start stop, CAR-TRUCK-TRACTOR
https://www.facebook.com/pages/Moravia-tuning-chiptuning/152779668154082
|
|
Návrat nahoru |
|
Dan |
Zaslal: čt duben 16, 2009 10:01 am |
|
|
|
uff, a nejaky postup, cim zacit pri eliminaci ? Pro upresneni, puvodni eeprom AM27C010 byla nahrazena flash AM29F010 -90 JD. koukal jsem, ze pracovni teplota nic moc 0-70st, to budu muset asi jeste poresit
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út červen 24, 2025 23:09 pm
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|