Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Začátek s chip tuningem
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

Začátek s chip tuningem

Autor Zpráva
Honza Kéda
Zaslal: po duben 01, 2013 21:40 pm Citovat
Dobrý den chtěl bych začít s chip tuningem ale nevím co si do začátku pořídit, a jaké mít přesné vybavení abych hned nepoškodil jednotku nebo motor vozu. Máte někdo nějaký typ jak na to?
Děkuji za užitečné rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirka.p
Zaslal: po duben 01, 2013 21:51 pm Citovat
zkus hledat na foru. je to tu resene hodnekrat. a hodne lidi si ted na tobe smlsne Very Happy treba pan vazenej DIGI Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DIGI-DELETED
Zaslal: út duben 02, 2013 6:11 am Citovat
jirka.p napsal:
zkus hledat na foru. je to tu resene hodnekrat. a hodne lidi si ted na tobe smlsne Very Happy treba pan vazenej DIGI Very Happy

já myslim že mu v klidu můžeš poradit ty Smile
vzhledem k tomu , že jsi se před necelým půl rokem sám ptal jak a čím začít (viz tvoje příspěvky z 90% základní dotazy neznalého člověka, třeba tento z lonskeho podzimu :
ahoj. resim ted diagnostiku na auta. kterou by jste doporucily ? cenou neco kolem 10 az 15tis. jedna se o to aby umela mazat chyby ,akcni cleny a atd. co by jste doporucily ?)
ještě je dobré mít nějaký předzáklad před tuningem , třeba znalost rodů českého jazyka a z toho související používání tvrdého a měkkého i.... viz doporucili--doporucily Smile

takže koupit diagnostiku za 10000 , pak koupit kess china za dalších 10000 a pak už stačí jen sehnat "program na úpravu map" a je z tebe tuner jako spousta ostatních zde ...

pak už jen zbývá se dohodnout s konkurencí na cenách (což vidím jako ten největší problém , páč nalejvači se s nikým a o ničem domlouvat nehodlají- proč taky když umí to jen nalejt a az to jim stačí třeba 1000kč ..

doufám že jsem poradil dobře a výstižně , a nikoho snad neurazil... Rolling Eyes

p.s.osobně jsem velmi rád , že se tady nalévají auta v každém dementově , taky jste rádi ???

Zaslal: út duben 02, 2013 7:28 am Citovat
Založen: 3.3.2008 Příspěvky: 342 Bydliště: Frýdek-Místek, Pardubice, Brandýs nad Labem
Ahoj, nějaká konkrétní značka, motorizace?

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
DIGI-DELETED
Zaslal: út duben 02, 2013 7:44 am Citovat
m5668443578 napsal:
Ahoj, nějaká konkrétní značka, motorizace?

ale on nechce načipovat auto , on chce poradit jak si to udělat sám... Mr. Green Mr. Green

Zaslal: út duben 02, 2013 12:45 pm Citovat
Na svoje auta muzes pouzit nejlevnejsi cinsky klony, ale musis pocitat, ze ti to neco pokurvi, na business to teda neni a to nepocitam x let zkusenosti, to na netu nevygooglis. ja si jen hraju se svejma autama a pak se muzu jenom drbat na palici az si neco zkurvim.
Honza Kéda
Zaslal: út duben 02, 2013 15:38 pm Citovat
Firma X-tuning nabízí spolupráci, byl za mnou jeden jejich obchodní cestující, dával mě nějaké nabídky ale moc se mě nezamlouvali. Nabízí 3 varianty a není to nic levného, hlavně prodají jen kabel a už k tomu nedávají softwary. V praxi to funguje tak že si u nich člověk něco koupí dostane jen kabel a přes internet jim pošle mapu auta, a udaje o autě, kolik má najeto, kód motoru, jaká je tam převodovka a oni mu za peníze pošlou upravený software který nahraje do jednotky. Dost velká nevýhoda je že jejich server pracuje jen tak dlouho jak tam někdo sedí, takže všední dny do pěti hodin a pak už má člověk smůlu.
eazy20
Zaslal: út duben 02, 2013 15:59 pm Citovat
Založen: 1.4.2009 Příspěvky: 575 Bydliště: Košice Prešov Regensburg
Honza Kéda napsal:
Firma X-tuning nabízí spolupráci, byl za mnou jeden jejich obchodní cestující, dával mě nějaké nabídky ale moc se mě nezamlouvali. Nabízí 3 varianty a není to nic levného, hlavně prodají jen kabel a už k tomu nedávají softwary. V praxi to funguje tak že si u nich člověk něco koupí dostane jen kabel a přes internet jim pošle mapu auta, a udaje o autě, kolik má najeto, kód motoru, jaká je tam převodovka a oni mu za peníze pošlou upravený software který nahraje do jednotky. Dost velká nevýhoda je že jejich server pracuje jen tak dlouho jak tam někdo sedí, takže všední dny do pěti hodin a pak už má člověk smůlu.

hm to sa da tak fungovat? Very Happy co urobis ked sa stane chyba pri zapise? pridu to opravit?
kari
Zaslal: út duben 02, 2013 16:32 pm Citovat
Založen: 14.10.2010 Příspěvky: 1202 Bydliště: na okraji Dřínovské jámy
zářnej příklad jak frajeři nanutí do tuningu lidi, který by to jinak ani nenapadlo!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jodr
Zaslal: út duben 02, 2013 17:38 pm Citovat
Honza Kéda napsal:
......a oni mu za peníze pošlou upravený software, který nahraje do jednotky...

Třeba další varianta jak prodat 1000+1 sqělých a osvědčenách úprav z CD. Účel světí prostředky jak se dostat k pěnězům... a k těm se může od nepaměti nejhůře!

Zaslal: út duben 02, 2013 17:53 pm Citovat
Honza Kéda napsal:
Dobrý den chtěl bych začít s chip tuningem ale nevím co si do začátku pořídit, a jaké mít přesné vybavení abych hned nepoškodil jednotku nebo motor vozu. Máte někdo nějaký typ jak na to?
Děkuji za užitečné rady.

Nedávno jsem začal,jsem v tom HW cca za xxx tisíc a zkušenosti které jsou zde v oboru nejdůležitější žádné...Držim palce...Honzo.Tak se s tím jdeme prát dál...

Naposledy upravil reset-present dne čt duben 04, 2013 6:49 am, celkově upraveno 1 krát.
tomík
Zaslal: út duben 02, 2013 18:08 pm Citovat
Každému šikovnému držím palce když jsem začal před 15 ti lety věnoval jsem tomu všechen volný čas a všechny volné peníze (stálo mě to rozvod)to co stálo 50 tis se mohlo za 2 roky vyhodit nebot to bylo starý .Musel jsem se tomu věnovat kvuli závodum upravovali jsme si samy závodní auta s kterými se jelo i mistrovství evropy.A ted po 15 letech ?závodní auta nám dělá michl motorsport nebot 10 válce s trakcí bych už stejně nezvládl,a víc mi vydělává servis kterej jsem si před 5 lety postavil...Ale jak říkám držím palce každému kdo to myslí vážně a bude se tomu věnovat na plno zbylých 90% na to hned kašlete tady už balík nevyděláte jen spousta starostí....

Zaslal: út duben 02, 2013 18:17 pm Citovat
Tahle společnost čipovala u jedné nejmenované autodopravy 3 kamiony volvo, měl jsem možnost se snimy svést před a po, udělali to zatím se zdá že dobře. Subjektivně si myslím že pro mě jako člověka který chce dělat co nejkvalitněji a za rozumné peníze je ten jejich program dost nešikovný, ano Flash 2 Plus, velice lákavé umět čipovat i EDC 17 ale ta návratnost v tom není zase tak rychlá na to že to sice umí , a peníze dnes hrají roli, každá věc na sebe musí vydělat to platí dnes ve všem.
Honza Kéda
Zaslal: út duben 02, 2013 18:19 pm Citovat
tomík napsal:
Každému šikovnému držím palce když jsem začal před 15 ti lety věnoval jsem tomu všechen volný čas a všechny volné peníze (stálo mě to rozvod)to co stálo 50 tis se mohlo za 2 roky vyhodit nebot to bylo starý .Musel jsem se tomu věnovat kvuli závodum upravovali jsme si samy závodní auta s kterými se jelo i mistrovství evropy.A ted po 15 letech ?závodní auta nám dělá michl motorsport nebot 10 válce s trakcí bych už stejně nezvládl,a víc mi vydělává servis kterej jsem si před 5 lety postavil...Ale jak říkám držím palce každému kdo to myslí vážně a bude se tomu věnovat na plno zbylých 90% na to hned kašlete tady už balík nevyděláte jen spousta starostí....

Nechtějte vědět kolik peněz jsem investoval do diagnostického vybavení, a kolik se mě jich vrátilo jen samotnou diagnostikou, je to k pláči.
DIGI-DELETED
Zaslal: út duben 02, 2013 19:19 pm Citovat
schválně kolik ? Wink

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út červen 17, 2025 17:35 pm