| Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Super chiptuning OII 1,9TDI |
|
Strana 3 z 4 Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4 Další |
|
| Autor |
Zpráva |
| oliverko |
Zaslal: st leden 09, 2013 22:25 pm |
|
|
|
exotus napsal: oliverko napsal: Zatial drzi....je tam s TDI PD 130--- Svina, ale ako ide ten passatek   Jak vychor 
Zatial
Raz to urobi ten vychor 
Pred tyzdnom uz urobilo vychor, ked tam zahucala hadica Pozri, nikto ma tu nenauci nacipovat auto a ani mi nikto nepovie co su hodnoty na grafe zo 4 stran, takze nemam na vyber ako to zistit sam no i ked mozno nie najlacnejsie... Preto to robim skusobne a zasadne len pre seba sameho
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| DIGI-DELETED |
Zaslal: čt leden 10, 2013 8:14 am |
|
|
|
a tak to má být ...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
| Návrat nahoru |
|
| oliverko |
Zaslal: čt leden 10, 2013 18:03 pm |
|
|
|
DIGI-DELETED napsal: a tak to má být ... 
Jo, len to chce omoc viac casu ako ho mam ja
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| acryll |
Zaslal: čt leden 10, 2013 19:00 pm |
|
|
|
|
tzv.zbrucha-tuning
ukaz na aky soft jazdis teraz
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| oliverko |
Zaslal: čt leden 10, 2013 19:13 pm |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| oliverko |
Zaslal: čt leden 10, 2013 19:15 pm |
|
|
|
acryll napsal: tzv.zbrucha-tuning
ukaz na aky soft jazdis teraz 
A myslim si ze mi nic ine ako tento sposob nepomoze, kratka skusat a asi hodne merat a zas skus a omerat...Tekto sa to mozno casom dostane aj k niecomu inemu ako je teraz ,,vychor,,
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| acryll |
Zaslal: čt leden 10, 2013 19:19 pm |
|
|
|
|
turbo si nastav na 2450... a nad ostatnym mavni rukou
a inak si takto spokojny?
//edit: vlastne... nic som nepovedal, aj tak by si to robil zbytocne...  radsej zaplat niekomu, kto tomu trosku rozumie
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| oliverko |
Zaslal: čt leden 10, 2013 20:12 pm |
|
|
|
acryll napsal: turbo si nastav na 2450... a nad ostatnym mavni rukou
a inak si takto spokojny?
//edit: vlastne... nic som nepovedal, aj tak by si to robil zbytocne...   radsej zaplat niekomu, kto tomu trosku rozumie
Samozrejme ze niesom, idem si kupit inu haraburdu ale benzinovu aspon 8 valec a okolo 4roch litrov..Mam sobotu stretko koli jednej B 5,5 W8 4,0 4 motion... Zaujalo ma to hlavne lebo tento 4 motion na W8 samozrejme 6st manual tlaci vykon hlavne do zadu, nie ako klasicke 4 motion ze iba ak to je fakt treba.
A neviem kam teraz mieris, ci som spokojny alebo co, ja co sa tyka temy software v ECU mam popri volnom casem ani nie ze vo volnom case, takze za spokojnost povazujem aj to ze ten software tu ECU opustil a aj sa do nej znovu vratil (aky taky) ale nastartovalo a odysiel som bez problemov a islo to lepsie ako seria. To ze tu odmrdam dake to turbo ci pumpu ci vstreky, stym ratam.
Myslis ze ,,tvoj kamarat,, pan ,,chiptuner,, alebo ina osoba kturu poznas uz cipovala na zakladke?? no to dost pochybujem, aj ked poznam ludi skutocne s extremnym nadanim, ale snazit sa museli tiez. Zadarmo to nemali nikdy!
Jo tu jen inakl ten Passat http://www.leboncoin.fr/voitures/415911882.htm?ca=12_s
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| acryll |
Zaslal: čt leden 10, 2013 21:03 pm |
|
|
|
|
ale šak sa nedurdi ja len ci si spokojny s tym ako to auto chodi teraz s tou upravou
ja som to poňal ako ty, ked chcem upravu,tak si ju spravim sam, len tie hodnoty som nezobral tak lahkovazne
napr turbo.. to sa da vypocitat podla mapy kompresora, este sa tam pyta korekcia podla interkúúlera
potom porátať pomer vzduchu a paliva ať to neehuulliii, po internete ešte pohľadať nejake rozumy o časovaní vstrekovania a tak...
ono aj ked sa turbo vymeni tak si to pyta celkom rozsiahlu upravu, aby tie mechanizmy regulatora pracovali s mierne inymi parametrami (ktore su original pre 130PD turbo)
fintovič je, že tie auta budu jazdit aj s kadeakymi tjuuningmi,ale dobra uprava sa pozna casom... a pozornejsi vodici aj pocitovo okamzite
ňo... okrem toho este treba vediet nejake specificke veci ohladom riadiaceho systemu... napr by ta mohlo zaujimat ze cidlo tlaku ma maximalny rozsah < 2550mBar . cize viac tlaku po nom pozadovat... nem dobry napad... este ta zachranilo, ze je tam jedna konstanta,ktora limituje plniaci tlak, a je nastavena pod 2 bary aaa tak... staci hladat, je toho plny internet, a keby si mal seriozny zaujem, tak sa mozes fasacky vypracovat
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| exotus |
Zaslal: čt leden 10, 2013 23:48 pm |
|
|
|
Nad tatrou sa blíská hromy divo biju,slovák slováka triska to je prdel
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
| Návrat nahoru |
|
| oliverko |
Zaslal: pá leden 11, 2013 20:47 pm |
|
|
|
acryll napsal: ale šak sa nedurdi  ja len ci si spokojny s tym ako to auto chodi teraz s tou upravou
ja som to poňal ako ty, ked chcem upravu,tak si ju spravim sam, len tie hodnoty som nezobral tak lahkovazne
napr turbo.. to sa da vypocitat podla mapy kompresora, este sa tam pyta korekcia podla interkúúlera
potom porátať pomer vzduchu a paliva ať to neehuulliii, po internete ešte pohľadať nejake rozumy o časovaní vstrekovania a tak...
ono aj ked sa turbo vymeni tak si to pyta celkom rozsiahlu upravu, aby tie mechanizmy regulatora pracovali s mierne inymi parametrami (ktore su original pre 130PD turbo)
fintovič je, že tie auta budu jazdit aj s kadeakymi tjuuningmi,ale dobra uprava sa pozna casom... a pozornejsi vodici aj pocitovo okamzite
ňo... okrem toho este treba vediet nejake specificke veci ohladom riadiaceho systemu... napr by ta mohlo zaujimat ze cidlo tlaku ma maximalny rozsah < 2550mBar . cize viac tlaku po nom pozadovat... nem dobry napad... este ta zachranilo, ze je tam jedna konstanta,ktora limituje plniaci tlak, a je nastavena pod 2 bary aaa tak... staci hladat, je toho plny internet, a keby si mal seriozny zaujem, tak sa mozes fasacky vypracovat 
Nedurdim sa, vpohode, len v rychlosti cosi napisane niekedy znie rozne...ale to je vpodstate normalne...Samozrejme ze by som mal seriozny zaujem, ale musim dost veci zariadit inak a musim si na to vyhradit aj hlavne cas a je mi jasne ze to bude aj ,,cosi stat,, Ale snaha zatial nestoji nic.
Hej, lenze hodil by sa mi nejaky DAMOS ktej 038 906 018 FTm takto skutocne mozem iba hadat co robim, presne ako si pisal.
Jo inak toho passata idem kuknut este dnes Pripomienka este k benzinovym cipom, ma to aspon nejaky vyznam kym to neokompresorujem? Lebo benzin a turbo moc dokopy nejde.... Na to mercedes uz prisiel spolocne s opicami
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| acryll |
Zaslal: pá leden 11, 2013 21:40 pm |
|
|
|
|
oliverko napsal: Pripomienka este k benzinovym cipom, ma to aspon nejaky vyznam kym to neokompresorujem?
cim prisnejsiu emisnu normu to plni, tym vacsi vyznam to ma
kompresorovanie vo vlastnom zaujme vypusti z hlavy, radsej si kup nieco co hned splna tvoje poziadavky na vykon,usetris si tym kopec problemov a penazi
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| oliverko |
Zaslal: pá leden 11, 2013 21:56 pm |
|
|
|
acryll napsal: oliverko napsal: Pripomienka este k benzinovym cipom, ma to aspon nejaky vyznam kym to neokompresorujem?
cim prisnejsiu emisnu normu to plni, tym vacsi vyznam to ma
kompresorovanie vo vlastnom zaujme vypusti z hlavy, radsej si kup nieco co hned splna tvoje poziadavky na vykon,usetris si tym kopec problemov a penazi
Maximalne stym suhlasim co sa kompres. tyka, ale teoreticky mi o peniaze moc nejde a ta komplikovanost veci ma celkom laka, Keby som to teraz isiel s fleku riesit napriklad u passat v6 2,8 tak za ECU s chipom a G2 superchargerom ma to vyde na cca 4 000 dolacov za potrebne veci.
Koplikacii sa tykajuce peniaze casu a problemov neratam. Ale uznaj, nieje super pocit ked si nieco poskladas sam?
A co by som si potom mal kupit? moc nejak neviem ale 350Z tiez neoplyva stadom v zaprahu...
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| acryll |
Zaslal: pá leden 11, 2013 22:01 pm |
|
|
|
|
[quote="oliverko"][quote="acryll"]oliverko napsal: Ale uznaj, nieje super pocit ked si nieco poskladas sam?
ale pravdaze, akurat ked budes mat 3 roky zapratanu garaz rozobratym autom mi o tom zacni cosi hovorit
kup si bmw m3/5 a je
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| vaha |
Zaslal: ne leden 27, 2013 12:01 pm |
|
|
|
|
koca.radim napsal: motor nenaskočil. ale jak jsem tam vrátil origo mapu tak je vše ok. tak se chci zeptt proč to nejelo na tu tvou. velikost map byla stejna i zapsání dopadlo dobře. chtěl jsem ji tam dát protože ji všichni chválí.
koca.radim napsal: Cau prosim o pomoc nahral jsem do své octavie tuhle mapu co jsi sem dával (Chip michal Octavia II) a už mě nechytla. musel jsem vrátit zpět originál. díky za radu
Chlapi tak tady s jedním kolegou chiparem řeším proč to nejde,nenapadá vás něco? Dík za každou radu!
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
|