Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Hardware  »  Univerzální diagnostika
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Univerzální diagnostika

Autor Zpráva
Kenapuc
Zaslal: po listopad 04, 2024 22:34 pm Citovat
Ahoj.

Koukám po nějaké univerzální diagnostice, jde mi převážně o běžné úkony jako čtení chyb všech jednotek, zobrazení live dat, základní servisní funkce jako otevření elektronických brzd, odvzdušnění ABS, testy akčních členů, kódování baterky, reset adaptací čidel a spuštění regenerace dpf. Víc asi úplně nepotřebuju.

Koukám po tabletových diagnostikách jako Autel, Launch, Topdon, ale nevadilo by mi i něco pro použití s vlastním notebookem. Ideálně rozpočet do 30 tis.

Těch modelů je ale tolik, že se v tom už ztrácím a nejsem nějak schopen úplně rozpoznat v čem je Autel za 20 vlastně jinej než Autel za 30 nebo za 70.
Stejně tak u toho Launche. Pak jsem narazil ještě na nějaký Otofix, Foxwell, iCarsoft, DevCom, Nexpeak a další...

Je toho fakt mraky, osobně neznám nikoho kdo by něco z toho měl, takže nemám ani s jednou z nich žádnou zkušenost, ani porovnání jak se s čím pracuje.

Zatím mám zkušenosti jen s počítačovými diagnostikami VCDS a Delphi/Autocom, koupeny ale v číně a rád bych už měl něco oficiálnějšího.

Zatím mi podle popisů připadá nejlepší poměr cena/užitek asi Launch X431 PRO3 APEX. Nějaké zkušenosti, nebo tipy na lepší v té cenové relaci?

Jak je to s podporou diagnostiky online, jako např. na Octavia 4 a dalších novějších autech?

Zaslal: út listopad 05, 2024 18:53 pm Citovat
Mate spravne otazky na ktore vam nik neodpovie Smile ale ze vobec nik.

Ani sam cinan podla mna nevie aký je rozdiel medzi tými jeho modelmi....
Nie je to technické, je to marketingová stratégia. Nehladajte za tým logiku z technickým pozadím.

Áno, drahšie majú viac funkcii, akých? To uplne presne nie je nikde vypísané....

Na základnú údržbu vozidiel, ktorú popisujete Vám bohate stačí štandardná aktuálna X431 od launchu okolo 1000€ alebo MS906 autel.

Vyššie modely obsahujú vačšinou online funkcie alebo specializovane funkcie kodovania, adapt..niečo z imma a pod. Avšak uplne presne porovnanie nemá ani vyrobca sám medzi svojimi modelmi.

Potrebujú každý rok predať nový HW Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kenapuc
Zaslal: st listopad 06, 2024 8:21 am Citovat
Trochu jsem bádal a od jednoho prodejce jsem se dozvěděl ohledně Launche jen že PROS V5.0 a PRO DYNO mají prakticky stejné funkce, 8" displej, jen model DYNO je novější model a PROS V5.0 má v balení navíc kabely pro stará auta bez OBD konektoru.
PRO3 APEX a V+ mají taky prakticky stejné funkce, 10" displej, jen PRO3 APEX je novější model a narozdíl od modelů s 8" displejem umí tyto dva navíc toplogii jednotek.

Co se týče podpory diagnostiky aut s online připojením jsem se zatím nikde nedopídil, srovnání s konkurenčními výrobci nebo dražšími modely taky ne.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je po prosinec 09, 2024 0:41 am