Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Diesel  »  Y22DTH offroad? Erg off,...?
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Y22DTH offroad? Erg off,...?

Autor Zpráva
FandaTDI
Zaslal: ne květen 26, 2019 1:20 am Citovat
Založen: 28.6.2010 Příspěvky: 289
Zdravím,
umíte někdo nějak funkčně/rozumně?
uvedu do situace - je to projekt (Frontera), kterej chtěl pův.majitel sešrotovat, tak se do toho dalo pár nadšenců a už je to upravený (rám,...), dokonce i "pokřtěný" (sice málokdo věřil, že to vůbec dojede, ale nakonec nejen to Wink ).
Jde o to, že občas padá do nouze s P0400 (po vyčištění a rozhýbání lepší, ale občas stejně padne...je sice fajn, že se to dá smáznout i za jízdy, ale trošku nepraktický i "gameboyem"/příruční "čtečkou" DTC) a občas skáče i P0638, což je dle popisu škrtící klapka, ale je to ta podtlaková (vířivka?) a jde o doraz, je tam vyběhaná ta hřídelka k poťáku a nejdřív psalo pořád zápornou, po (zjevně částečný) opravě občas zapíše kladnou odchylku...(ale když je tam jen tahle chyba, aspoň to není v nouzi). Jinak spíš jen pro info, kdyby se toho chtěl chopit nějakej "nadšenec" - turboregulace je taky trošku poladěná (fouká víc, ale s tím zjevně problém není, přefuk nezapíše a jede líp než pův.88kW...), takže to asi není potřeba řešit a i když by nevadilo ještě mírný zvýšení výkonu, tak tohle je pro tyhle účely dostatečný, jde spíš o výdrž a určitě nemá smysl u tohohle řešit nějaký odladění na brzdě (ani finančně).
Takže ideálně "nalejt"(funkční/ozkoušený) EGR off, případně (když už by se flashovalo) třeba i vířivky off (výfuk upravenej už je, u sání se uvidí...) nebo jestli napadá někoho něco, co by bylo pro tyhle účely vhodný(offroad, tj. jízda většinou se čtyřkolkou a redukcí - a nejlépe náhradníma poloosama Very Happy ) a nejlíp za rozumnou cenu(zadarmo to nechcem), bylo by to fajn.
Pro upřesnění je to Frontera 2002, Y22DTH a nejsem si teď jistej, jestli ta PSG16 nebo jiná, každopádně
HW ID je BOSCH010000001401, ECU SW 1105, ECU number B03004, Part number 24451347

Předem díky za nabídky nebo i jen tipy/nápady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DIGI-DELETED
Zaslal: ne květen 26, 2019 7:15 am Citovat
Založen: 21.2.2010 Příspěvky: 3193
Fando ,taková spuchřelá hadička když se opraví ,tak nemusíš žádné off dělat Wink Laughing

_________________
BALLOONFLIGHT.COM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FandaTDI
Zaslal: ne květen 26, 2019 8:20 am Citovat
Založen: 28.6.2010 Příspěvky: 289
Za prvý podtlakovej systém je (už) těsnej, za druhý je to trošku mimo mísu (co je to offroad víš/viděls aspoň ze vzduchu? Laughing ), ale nebudu ti kazit radost, tak si klidně rejpni, přece mě v tom rejpání nenecháš samotnýho Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DIGI-DELETED
Zaslal: ne květen 26, 2019 14:06 pm Citovat
Založen: 21.2.2010 Příspěvky: 3193
egroff , vířivka off atd ...
To mi pověz jak ten systém pozná nefunkci vířivek, když je ovládá podtlakem ??
Není tam žádné čidlo polohy , takže tady asi musíš ještě trochu studovat teorii .
PSG16 není nic moc na reflash , radši bych se do ní nesral .

Jinak fronteru mám x let taky na blbnutí , sice na originál podvozku, ale řeku přebrodí taky .
a co už navozila dřeva, když nebyl hajnej doma Laughing Laughing

_________________
BALLOONFLIGHT.COM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FandaTDI
Zaslal: ne květen 26, 2019 16:21 pm Citovat
Založen: 28.6.2010 Příspěvky: 289
Popravdě jsem neměl moc času se tomu věnovat důkladněji, i když jsem nad tím strávil nejeden večer tenhle týden (ale to jsme tam mj.přidělávali přídavný světla, řešili uspořádání svazků, vyhnilý piny v OBD, atd., atd.) a posl. večer před závodem chtěl zas kolega ukázat, že je větší borec než já a narozdíl ode mně na to měl čas i v prac.době, tak s druhým kuchli negra a rozhýbali to, pak přišli s velkou slávou, že je to hotový, jenže ještě ten večer (před závodem) při popojíždění to jinýmu kolegovi zas padlo do nouze a chyby stejný - P0400 (konkr.P0400-5 - snad "chybný průtok", což ale může být i tím upraveným výfukem a i v tom TISu, kterej nemám, jsou údajně ohledně tý chyby instrukce na bádání/měření na několik stránek...A popravdě i origo KTS ví pí*u - podle měř.hodnot mi přijde, že se pokouší "naroubovat" hodnoty z X22DTH na Y22DTH, i když tvrdí, že Y22DTH zná, ale podobně jako jiný multiznačky píše nesmyslný hodnoty...takže přemýšlím, že bych oprášil starej KKL kabel a nějaký "OP-softy", ale fakt nad tím nechci trávit zas nějak moc hodin, natož abych třeba pak zjistil, že ve finále mi i ten Opeltech/OP-COM neřekne víc než Launch...) a P0638 (tentokrát kladná odchylka místo záporný a vyzkoušel jsem si už před tím, než přišli s tou vyběhanou hřídelkou, že je to ta podtlakem ovládaná klapka, která z druhý strany sání má hlídání, jenže už podle funkce to nevypadá na škrtící ("throttle"), jak píšou diagnostiky, ani na chcípklapku, jak si myslej někteří kolegové...), takže co je to teda za klapku, když říkáš, že vířivka hlídání nemá?


No jestli se nenajde někdo, kdo to umí spolehlivě odstranit za rozum (pár tisíc asi není problém, ale třeba deset už je nesmysl...), tak se asi fakt budu muset "ponořit do análů"(/teorie) už kvůli tomu, že si mě dobíraj, že "takhle jednoduchou věc" nedokážu vyřešit "v mezičase po večerech" (zatímco ostatní - někteří na tom teda odvedli větší kus práce, to zas nechci znevažovat - na tom dělaj v pracovní době...), sice jim teď trochu zavřelo hubu, že ani našemu "nejvíc největšímu mistrovi" se to v pracovní době nepovedlo, ale je to tak trošku výzva "smát se poslední" ... (a nemít to na talíři od lidí, kteří vědí úplnou 3,14ču, co to obnáší ani když jim to vysvětluju, je nezajímá postup, ale výsledek, tj. "je mi jedno jak to uděláš, hlavně ať to do tý nouze před čtyřiadvacítkou nepadá"...)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DIGI-DELETED
Zaslal: st květen 29, 2019 5:25 am Citovat
Založen: 21.2.2010 Příspěvky: 3193
https://www.google.com/search?q=psg16+bdm+adapter&oq=psg16+bdm&aqs=chrome.2.69i57j0l5.6757j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

_________________
BALLOONFLIGHT.COM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pet
Zaslal: st květen 29, 2019 18:01 pm Citovat
Založen: 19.3.2007 Příspěvky: 351
Joo ,tato PSG 16 se dá vyřešit, virtual read a zápis po OBD umí třeba orig Galletto ,další možnost je naflashovat modifikovaný SW přes orig TECH2 ,upravit data na kartě. Wink Jinak BDM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FandaTDI
Zaslal: st květen 29, 2019 19:43 pm Citovat
Založen: 28.6.2010 Příspěvky: 289
Díky za odpovědi, kámoš mi nabízí, že mi půjčí bdm100, ale vzhledem k tomu, že s těma µobvodama zrovna denně nedělám, byl bych spíš pro ten zápis po OBD... No ještě zjišťuju co a jak přesně, tak uvidíme, zatím díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je čt březen 28, 2024 10:02 am
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
 
    DIESELPOWER s.r.o.   Motordiag.cz   Checksumm.com   LogView prohlížeč logů   DIESELPOWER forum  
TOPlist
Copyright (c) 2007 CHECKSUM.CZ. Vsechna prava vyhrazena.