|
Obsah fóra checksum.cz » Benzín » Opel Zafira 1,6 CNG ECU Delphi MT35E |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
stb |
Zaslal: po říjen 19, 2015 10:18 am |
|
|
|
Opel Zafira 1,6 CNG
ECU Delphi
28023583
MT35E 2.4
Problem je nasledujici. Jednotka je vadna, ma vadnou flash AM29BL802, je teplotne zavisla. Nemam na ni patici pro Elnec, tak jsem ji vytahl, dal do EDC16 tam precetl v teplem stavu a nekolikrat verifikoval. No problem. Nahral jsem ji opet pres BDM v EDC16 a strcil do oplacke jednotky. Auto ale nestartuje. Data ve flashi jsou pritom spravna. Dal jsem do oplacke jednotky puvodni tepelne zavislou pamet a vada stav je opet puvodni (reaguje na teplo a za tepla jde nastartovat).
Pri znovunacteni mnou naprogramovane flashe vytazene z nestartujici jednotky je v ni nejaky rozdil, ktery pred vlozenim do auta nebyl. Co se sakra deje?? Opel si hlida nejake vnitrni cislo Flashe nebo co? Nevite nekdo neco o tom proc nova pamet se spravnymi daty v jednotce nechodi?
Flashovat by to mel umet Carprog ale ten muj (a to je original), umi flash jen cist a ne zapsat
Pomozte prosim nekdo
dik
|
|
|
Návrat nahoru |
|
stb |
Zaslal: st říjen 21, 2015 5:32 am |
|
|
|
Tak vazeni, nove informace. Hecnul jsem se a koupil redukci na programovani AM29BL802. Naklonoval jsem vadnou tepelne zavislou pamet. Nekolikrat jsem ji verifikoval pri ruznych teplotach a nahral do nove pameti. Dal jsem do jednotky a motor NENASKOCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zkusil jsem jinou pamet, zkusil jsem asi deset krat znovu precist puvodni pamet. Vzdy jsem nacetl stejna data a NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vysledek je porad stejny. Pri nacteni diagnostikou s vadnou studenou pameti je vada "Vymente vadnou ridici jednotku" a tataz hlaska kdyz dam to jednotky novou naprogramovanou pamet. Kdyz puvodni pamet nahreju tak hlaska zmizi a auto jede.
Jedine moje vysvetleni je, ze Tricore si ocucha novou pamet, podle nejakeho jejiho vnitrniho serioveho cisla, ktere nevim jak precist, zjisti, ze to neni jeho puvodni pamet a nepovoli start. Muze mi nekdo tuto domenku potvrdit, nebo sdelit postup jak to rozchodit?????
|
|
|
Návrat nahoru |
|
amigo |
Zaslal: st říjen 21, 2015 8:02 am |
|
|
|
Ked to nahrievas,nenahrejes aj nieco ine?
|
_________________ Vcds,OP-com,,Autoscop 4.Bee prog.UPA prog,Nec prog,-705-711-908 prog.KTS560,Texa, Focom.Bosch esi2,Autotuner,PCM flash,ioterminal,,Bmw comander,weller atď.
|
|
Návrat nahoru |
|
stb |
Zaslal: st říjen 21, 2015 9:16 am |
|
|
|
To me taky napadlo, ale ne. Tyhle pameti se velmi casto kazi i v jinych jednotkach. Zkousel jsem to i kontaktne primo na pameti ohrat a sprejem chladit . Je to na 10000000% pameti.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je st červen 18, 2025 10:40 am
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|