Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Fap off ,2.2 HDi EDC15C2
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 6    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Fap off ,2.2 HDi EDC15C2

Autor Zpráva
Sayllo
Zaslal: út prosinec 03, 2013 17:50 pm Citovat
tomík napsal:
Ahoj mám BMW M6 a žere mi 7-8 l ale na 50km je to v pohodě nešlo by s tím něco udělat?Smile

Jasne DPF off a jazdis si totez na 100:) Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sayllo
Zaslal: út prosinec 03, 2013 18:45 pm Citovat
maros4341 napsal:
spotreba 6,0 je vela a 5,3 je OK ?????

.....nafukaj pneumatiky na 3,9731 baru a mas hned nizsiu spotrebu, nikdy nemen olej,filtre, naftu kup od kamarata, co ma "zaruceny zdroj" a mas usetrenych kopec penazi .....

.....mal som klientku, ktora sa stazovala na miestny servis Seat, lebo po každej prehliadke jej stupne spotreba na jej cordobe 1,4 MPI.......z 4,3 na 4,7l/100km ...........niekedy ludi nedokazem pochopit

To su sproste reci. Kto nechce platit alebo mu nebolo vyhovene, najde aj 4 desatini...
Sayllo
Zaslal: út prosinec 03, 2013 18:52 pm Citovat
exotus napsal:
Ty vole ten výpočet to dělá 25 halířů na kilák rozdíl,takovej krám bych fakt nechtěl,to se nedá uživit...

Da sa to uzivit uplne vpohode. Tie hodnoty su vrcholne. Ked si choim mesto akolo min 60-70kmh dotoho nejake 4-7km useky dialnice, alebo nejake pheriferie, tak je to okolo 8-8,5 vpodstate stale. Ked to valim fakt ze na maximum, prevody do 4stvorky, a takmer vsetok vykon (vtedy ten motor ide najlepsie) je to zachvilku na 9--9,5....ked neprestanem nejaku tu hodinu ide to nad 11...atd atd...
TycoonX
Zaslal: st prosinec 04, 2013 11:41 am Citovat
martin napsal:

mám octávku II 2,0tdi 6st man a žere mě 7,5-8,5 na sto kombinovaná spotřeba studenej /teplej motor město / mimo město a říkám si jak to malo chlastá asi jsem divnej ale jak se dá jezdit pod 6 litru s autem co má 0,2l větší obsah?
Shocked Shocked Shocked

Jednoducho, mám tam sériových 98kW a nemám zátah vodspoda, ..ja jazdím v pohode, tempomat 100-110.. Spotrebu 8,5 samozrejme nieje problém spraviť, problém je sa dostať pod 6 na dialnici..s druhým autom nemám problém ..pritom prakticky s automatom mám nižšie otáčky na dialnici a žere to viac..jediný rozdiel je FAP

Páni fóraci, trochu nerozumiem vašej téme o mojom egoizme, chcel som len radu či to soft zvládne korektne alebo to môže len zhoršiť ,, jednoduchá odpoveď by tému uzavrela..a bola by tu pre každého kto má rovnakú dilemu, či dať 200€ niekomu kto to spraví s tým istým softom a galletom za 15€ (nebudem menovať) alebo si tu kludne spraviť sám.. čakal som niekoho kto to už robil a či s tým potom musel ešte niečo riešiť..

Miesto toho tu riešite kolko vrážam do auta a či je vôbec umyté a natankované a či mám vymenený olej..som rád že máte na srdci dobro mojej c5 ale tá je v pohode ako som vravel..fap ok,stav ok len by som radšej spotrebu bez fap.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin
Zaslal: st prosinec 04, 2013 11:52 am Citovat
TycoonX napsal:
martin napsal:

mám octávku II 2,0tdi 6st man a žere mě 7,5-8,5 na sto kombinovaná spotřeba studenej /teplej motor město / mimo město a říkám si jak to malo chlastá asi jsem divnej ale jak se dá jezdit pod 6 litru s autem co má 0,2l větší obsah?
Shocked Shocked Shocked

Jednoducho, mám tam sériových 98kW a nemám zátah vodspoda, ..ja jazdím v pohode, tempomat 100-110.. Spotrebu 8,5 samozrejme nieje problém spraviť, problém je sa dostať pod 6 na dialnici..s druhým autom nemám problém ..pritom prakticky s automatom mám nižšie otáčky na dialnici a žere to viac..jediný rozdiel je FAP

Páni fóraci, trochu nerozumiem vašej téme o mojom egoizme, chcel som len radu či to soft zvládne korektne alebo to môže len zhoršiť ,, jednoduchá odpoveď by tému uzavrela..a bola by tu pre každého kto má rovnakú dilemu, či dať 200€ niekomu kto to spraví s tým istým softom a galletom za 15€ (nebudem menovať) alebo si tu kludne spraviť sám.. čakal som niekoho kto to už robil a či s tým potom musel ešte niečo riešiť..

Miesto toho tu riešite kolko vrážam do auta a či je vôbec umyté a natankované a či mám vymenený olej..som rád že máte na srdci dobro mojej c5 ale tá je v pohode ako som vravel..fap ok,stav ok len by som radšej spotrebu bez fap.

jednuchá odpověd je v tom že spotřeba skutečně trošku spadne protože pokud bude fap off tak jednotka nepotřebuje naftu navic na provoz fap (regenerace spalovaní atd) takže ano trochu to spadne ale zase se to bude min dusit trošek vic to pojede ale bude se to ledový trošek pomalej prohřejvat těch proměnejch je spousta mě se o oct osvědčila na zimu jednoduchá píčovina malej mezikus na vodní hadici a do něj jedna žhavka přijedu dom zaparkuju na dvoře zpod sedačky vytáhnu konektor připojim a jdu spokojeně spinkat ráno příjdu odpojim nastartuju a motor má teplotu při venkovní -3 teplotu vody +60 takže žádnej studenej start žádný zamrzlí okno a spotřeba v zimě klesla na příjemnejch 7-8 město když jsem tuhle píčivinu neměl tak se ta paštika ani neohřála takže spotřebu lze řešit i tímto Wink

Zaslal: st prosinec 04, 2013 12:27 pm Citovat
Mám orig nezávislé webasto..ale ja riešim len spotrebu v režime dialnica-tempomat, že je motor studený a krátke trasy to je ok..tam nech to žere aj 20, ale keď idem do zahraničia 1400km trasu v kuse tak tam by sa aj pár deci prejavilo pekne ..
kari
Zaslal: st prosinec 04, 2013 12:45 pm Citovat
Založen: 14.10.2010 Příspěvky: 1202 Bydliště: na okraji Dřínovské jámy
citace: Miesto toho tu riešite kolko vrážam do auta a či je vôbec umyté a natankované a či mám vymenený olej

to si špatně pochopil, nejde o to jestli máš vyměněný olej.
Jde o to, že se chceš pouštět do zásahů, které vyžadují určité znalosti, a základní provozní servis si určitě necháš udělat, protože o tom na inetu nepíšou...
A nebuď blázen dávat někomu 200e. Zkurvi si to sám, a pak dáš třikrát tolik, aby ti to dal někdo dohromady
TycoonX
Zaslal: st prosinec 04, 2013 12:57 pm Citovat
Základní provozní servis si robím sám, brzdy,motor,prevodovka..čokolvek..od roku 2002 idem max nechať prehodiť pneu, kedze na to vybavenie nemám.. niesom majitel servisu ani nepracujem ako mechanik (v minulosti som bol) ale na čo mám vybavenie to robím sám, vrátane rozvodov, nastavenie čerpadiel, oprava elektriky ,diag (v rámci možností lexia/PP2000) etc..

Zato ma zaujala možnosť splašiť KWP alebo galleto a odstrániť, prípadne až raz skončí korupcia na stk tak nahodiť si filter sám..

z toho čo som ako tak vyčítal na nete tak na 2.2 hdi je to jednoduché a funkčné, buď plne automatický ecusafe alebo cez winols sa v tom pohrabať a prepísať pár bitov..len mám taký blbý pocit že bude treba meniť aj iné mapy.. vyhodenie fapu v normálnej firme tu stojí od 250 do 400€ na moje auto..čo je trochu nenormálna čiastka, bol som sa spýtať jedného experta čo tu chipuje ale zabil mi 200€ trochu som sa popozeral a v ntb mal práve ecusafe a v dielni galleto 1260 ... tváril sa dôležito a na cracknutom winolse mi predviedol ako vyzerajú mapy a ako chipuje.. k autu som ho nepustil..
radšej si to skusim dokur..t sám a v pripade problemu tam natiahnem orig a pojdem do protuningu
exotus
Zaslal: st prosinec 04, 2013 15:10 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
Sdílíš názor standartní většiny ''stáda'', proč za něco platit když se to dá vojebat a postahovat a dokoupením různé veteše z číny za pár čmrdliků,na jednu stranu se to snažím pochopit ale na druhou to fakt nepochopím,co jsme tady tak ty vaše krámy děláme + - 20let vědomosti a zkušenosti jsou vydřený a zaplacený to že za sebe mužu říct i já mám nějakou veteš z číny bez toho to asi uplně nejde,ale za brzdy čepy a různý kraviny vykrvácíte u jakéhosi ďoubala (debil co umí vyměnit olej filtr čep atd.) ale pak když MECHANIK opraví co ďoubala neumí a pošle vás za odborníkem tak prskáte co to stojí a to jde většinou o polovinu cifry před tím investované bez keců ale za uplně jinou práci...

Příkladem v létě mi dojel passat 3c 77kw frajer si do faktury za 52tis naučtoval pujčovné přípravků na nastavení rozvodů (to by už měla být povinná výbava dílny) solvinu na pazoury,prací prášek na zahumusený monterky a zaprasil co se dalo, naladil PD vstřiky tak že po pár tis km vačka rozlámala i ten jeden novej co tam za 7 bez dph nasral nová vačka znova zkurvená šály na kopr a nemluvě o dalších věcech co tam byly snad jen nasypany z belíku, slepovalo se to na konec z vrakárny bo kořen už se kroutil jak hadice ale 52 mu tehdá dal skoro bez mrknutí oka...

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
TycoonX
Zaslal: st prosinec 04, 2013 17:27 pm Citovat
s hrdosťou môžem povedať že niesom ďoubal a po mne nikto nič nemusel opravovať, ako s autami tak s pc..bohužial vrtaniu v rj som sa moc nevenoval, max tak konfiguraciu a pretiahnut novsi soft..
DIGI-DELETED
Zaslal: st prosinec 04, 2013 21:24 pm Citovat
TycoonX napsal:
s hrdosťou môžem povedať že niesom ďoubal a po mne nikto nič nemusel opravovať, ako s autami tak s pc..bohužial vrtaniu v rj som sa moc nevenoval, max tak konfiguraciu a pretiahnut novsi soft..

hochu mohu ti upřímně říci , že poslední dobou mám pocit že čím víc toho vím , tím více mám pocit že vlastně nevím vůbec nic....
pokud jsi přesvědčen že edc15 je nějaký stařeček z Merkuru , a že si tam přepneš bit a bude vyřešeno , tak ti fandím , leč věř tomu že bez nějakého cracklého ecusafe které umazává co může , včetně toho co nemá , tak bez tohoto to nedáš ani po ročním studiu .... Wink

Zaslal: st prosinec 04, 2013 23:40 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
TycoonX napsal:

Kolik si udělal aut ? Jde to do tisíců ? Kolik si udělal PC,jde to do tisíců ?
Pokud ne tak jsi ďoubal a to to že se ti povede 5-10-15 krámů poslat z5 na cestu za pár šušňu važ si toho,vaše časy končí s 1.gen oct a jim podobných zaboř se frájo do japonce nebo korejce s lacno zakupenym vagem nic škoda slov škoda textu škoda fora,je to marný je to marný je to marný...

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
garagepower
Zaslal: čt prosinec 05, 2013 8:15 am Citovat
exotus napsal:
TycoonX napsal:

Kolik si udělal aut ? Jde to do tisíců ? Kolik si udělal PC,jde to do tisíců ?
Pokud ne tak jsi ďoubal a to to že se ti povede 5-10-15 krámů poslat z5 na cestu za pár šušňu važ si toho,vaše časy končí s 1.gen oct a jim podobných zaboř se frájo do japonce nebo korejce s lacno zakupenym vagem nic škoda slov škoda textu škoda fora,je to marný je to marný je to marný...

Neni ako sa tu schovavat za nick Very Happy a do kazdeho kto chce radu sit aky si Ty odbornik.... chcel by som vidiet aspon jednu tvoju upravu.... je mi jasne ze to zacne na davke paliva,bude to pokracovat tlakom turba,a skonci akceleracnou davkou a ak sa nahodou podari tak overboost.... uz som videl hodne softov od renomovanych a bolo to takto .... a ked si taky borec ze tu ponizujes vsetkych hod sem mapu nech sa na nu pozrieme vsetci a zhodnotime tvoje kvality.... ake su tam nabehy v akych zavislostiach ako vypadaju grafy od Teba to je dokaz o odbornosti nie tu kazdeho ponizovat aka je lama....
DIGI-DELETED
Zaslal: čt prosinec 05, 2013 10:01 am Citovat
to garagepower : chci se jen zeptat proč sis udelal jiný nick ??
origo ecm a registrace na forum teprve včera ??
to mi nějak nejde na rozum .... Laughing Laughing

Zaslal: čt prosinec 05, 2013 10:09 am Citovat
Popravde neviem o tom ze by som tu mal iny nick Very Happy a registracia na cheksum fore vcera lebo som sa o tom vcera dozvedel ze take forum existuje hladal som na nete spriaznene duse v tejto brandzi a narazil na checksum takze tak tak neviem kam tym mieris? A s tym naladenim je to tak ze neviem kto tu co vie alebo nevie ale proste hned sa tu pustat do ludi ktory sa chcu nieco dozvediet a oponovat vecami ze kolko toho uz urobili mi pride detinske.... keby toho urobili vela tak sa nepytaju.... som reg aj na ruskom chiperskom fore a tam sa ludia aj k uplnym zaciatocnikom chovaju normalne a nie ich hned odsudzuju a ponizuju preto moja reakcia.... a ked o niekom budem nieco tvrdit ako nic nevie tak ukazem ako to viem ja a myslim si ze je to spravne a nie len prazne urazlive reci... takto sa chlap nechova...

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 6    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je po srpen 25, 2025 13:14 pm