Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Začátek s chip tuningem |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
Honza Kéda |
Zaslal: po duben 01, 2013 21:40 pm |
|
|
|
Dobrý den chtěl bych začít s chip tuningem ale nevím co si do začátku pořídit, a jaké mít přesné vybavení abych hned nepoškodil jednotku nebo motor vozu. Máte někdo nějaký typ jak na to?
Děkuji za užitečné rady.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
jirka.p |
Zaslal: po duben 01, 2013 21:51 pm |
|
|
|
zkus hledat na foru. je to tu resene hodnekrat. a hodne lidi si ted na tobe smlsne treba pan vazenej DIGI
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út duben 02, 2013 6:11 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
m5668443578 |
Zaslal: út duben 02, 2013 7:28 am |
|
|
|
Ahoj, nějaká konkrétní značka, motorizace?
|
_________________ More Power By Me TDi Power
-------------------------------------------------------------
Chiptuning, Diagnostika, Přizpůsobení Km, PIN, IMMO
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út duben 02, 2013 7:44 am |
|
|
|
m5668443578 napsal: Ahoj, nějaká konkrétní značka, motorizace?
ale on nechce načipovat auto , on chce poradit jak si to udělat sám...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
parik |
Zaslal: út duben 02, 2013 12:45 pm |
|
|
|
Na svoje auta muzes pouzit nejlevnejsi cinsky klony, ale musis pocitat, ze ti to neco pokurvi, na business to teda neni a to nepocitam x let zkusenosti, to na netu nevygooglis. ja si jen hraju se svejma autama a pak se muzu jenom drbat na palici az si neco zkurvim.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Honza Kéda |
Zaslal: út duben 02, 2013 15:38 pm |
|
|
|
Firma X-tuning nabízí spolupráci, byl za mnou jeden jejich obchodní cestující, dával mě nějaké nabídky ale moc se mě nezamlouvali. Nabízí 3 varianty a není to nic levného, hlavně prodají jen kabel a už k tomu nedávají softwary. V praxi to funguje tak že si u nich člověk něco koupí dostane jen kabel a přes internet jim pošle mapu auta, a udaje o autě, kolik má najeto, kód motoru, jaká je tam převodovka a oni mu za peníze pošlou upravený software který nahraje do jednotky. Dost velká nevýhoda je že jejich server pracuje jen tak dlouho jak tam někdo sedí, takže všední dny do pěti hodin a pak už má člověk smůlu.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
eazy20 |
Zaslal: út duben 02, 2013 15:59 pm |
|
|
|
Honza Kéda napsal: Firma X-tuning nabízí spolupráci, byl za mnou jeden jejich obchodní cestující, dával mě nějaké nabídky ale moc se mě nezamlouvali. Nabízí 3 varianty a není to nic levného, hlavně prodají jen kabel a už k tomu nedávají softwary. V praxi to funguje tak že si u nich člověk něco koupí dostane jen kabel a přes internet jim pošle mapu auta, a udaje o autě, kolik má najeto, kód motoru, jaká je tam převodovka a oni mu za peníze pošlou upravený software který nahraje do jednotky. Dost velká nevýhoda je že jejich server pracuje jen tak dlouho jak tam někdo sedí, takže všední dny do pěti hodin a pak už má člověk smůlu.
hm to sa da tak fungovat? co urobis ked sa stane chyba pri zapise? pridu to opravit?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
kari |
Zaslal: út duben 02, 2013 16:32 pm |
|
|
|
zářnej příklad jak frajeři nanutí do tuningu lidi, který by to jinak ani nenapadlo!
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Jodr |
Zaslal: út duben 02, 2013 17:38 pm |
|
|
|
Honza Kéda napsal: ......a oni mu za peníze pošlou upravený software, který nahraje do jednotky...
Třeba další varianta jak prodat 1000+1 sqělých a osvědčenách úprav z CD. Účel světí prostředky jak se dostat k pěnězům... a k těm se může od nepaměti nejhůře!
|
_________________ Kouř po zapnutí ukáže cestu....
|
|
Návrat nahoru |
|
reset-present |
Zaslal: út duben 02, 2013 17:53 pm |
|
|
|
Honza Kéda napsal: Dobrý den chtěl bych začít s chip tuningem ale nevím co si do začátku pořídit, a jaké mít přesné vybavení abych hned nepoškodil jednotku nebo motor vozu. Máte někdo nějaký typ jak na to?
Děkuji za užitečné rady.
Nedávno jsem začal,jsem v tom HW cca za xxx tisíc a zkušenosti které jsou zde v oboru nejdůležitější žádné...Držim palce...Honzo.Tak se s tím jdeme prát dál...
|
Naposledy upravil reset-present dne čt duben 04, 2013 6:49 am, celkově upraveno 1 krát.
|
|
Návrat nahoru |
|
tomík |
Zaslal: út duben 02, 2013 18:08 pm |
|
|
|
Každému šikovnému držím palce když jsem začal před 15 ti lety věnoval jsem tomu všechen volný čas a všechny volné peníze (stálo mě to rozvod)to co stálo 50 tis se mohlo za 2 roky vyhodit nebot to bylo starý .Musel jsem se tomu věnovat kvuli závodum upravovali jsme si samy závodní auta s kterými se jelo i mistrovství evropy.A ted po 15 letech ?závodní auta nám dělá michl motorsport nebot 10 válce s trakcí bych už stejně nezvládl,a víc mi vydělává servis kterej jsem si před 5 lety postavil...Ale jak říkám držím palce každému kdo to myslí vážně a bude se tomu věnovat na plno zbylých 90% na to hned kašlete tady už balík nevyděláte jen spousta starostí....
|
_________________ bmw,bmw,bmw od roku 1995 stavba závodních aut
|
|
Návrat nahoru |
|
Honza Kéda |
Zaslal: út duben 02, 2013 18:17 pm |
|
|
|
Tahle společnost čipovala u jedné nejmenované autodopravy 3 kamiony volvo, měl jsem možnost se snimy svést před a po, udělali to zatím se zdá že dobře. Subjektivně si myslím že pro mě jako člověka který chce dělat co nejkvalitněji a za rozumné peníze je ten jejich program dost nešikovný, ano Flash 2 Plus, velice lákavé umět čipovat i EDC 17 ale ta návratnost v tom není zase tak rychlá na to že to sice umí , a peníze dnes hrají roli, každá věc na sebe musí vydělat to platí dnes ve všem.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Honza Kéda |
Zaslal: út duben 02, 2013 18:19 pm |
|
|
|
tomík napsal: Každému šikovnému držím palce když jsem začal před 15 ti lety věnoval jsem tomu všechen volný čas a všechny volné peníze (stálo mě to rozvod)to co stálo 50 tis se mohlo za 2 roky vyhodit nebot to bylo starý .Musel jsem se tomu věnovat kvuli závodum upravovali jsme si samy závodní auta s kterými se jelo i mistrovství evropy.A ted po 15 letech ?závodní auta nám dělá michl motorsport nebot 10 válce s trakcí bych už stejně nezvládl,a víc mi vydělává servis kterej jsem si před 5 lety postavil...Ale jak říkám držím palce každému kdo to myslí vážně a bude se tomu věnovat na plno zbylých 90% na to hned kašlete tady už balík nevyděláte jen spousta starostí....
Nechtějte vědět kolik peněz jsem investoval do diagnostického vybavení, a kolik se mě jich vrátilo jen samotnou diagnostikou, je to k pláči.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út duben 02, 2013 19:19 pm |
|
|
|
schválně kolik ?
|