Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Panely přístrojů, immo  »  P307 jiné BSI Siemens/Valeo
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

P307 jiné BSI Siemens/Valeo

Autor Zpráva
Hovi
Zaslal: út únor 04, 2014 21:42 pm Citovat
Ahoj, zatím jsem si vystačil jen se čtením, ale teď potřebuju radu a pomoc.

Stav:
Peugeot 307 HDI, vstřikování Siemens (ECU SID 801), BSI Valeo generace D
Po výměně předního okna začalo téct do BSI a to se pomalu odporoučelo - nejdříve varovalo občasným stíráním, zmateným centrálem, ... až jednoho dne zhasly (resp. nerozsvítily se) budíky a auto nejelo.

Majitel sehnal "stejné" BSI, vyměnil, auto stále nejelo. Na budíkách naskočilo cca o 80 tkm více a servis je přejetý o 55 tkm, ale všechny BSI funkce jsou zpět (budíky svítí, klima panel je OK, stírá, bliká, zamyká).

Po těchto úpravách a cca 4 měsících skončilo auto u mě.

Zkusil jsem základní diagnostiku - mám Autocom z dálného východu - s následujícími výsledky:
Imobilizer: Řídící jednotka vyladěna
Stav ŘJ: Zamčena
Spojení: Čeká na odezvu od BSI

Na straně BSI obdoba - není párované s ECU.

Pokus 1:
Ze starého BSI jsem očistil naoxidovaný sajrajt a zkopíroval Motorolu (hc912dg128) - v příloze.
Motorová ECU stále ve stavu "Zamčena".

Pokus 2:
Pokus 1 jsem prohlásil za neúspěšný a řešil imobilizer motorové ECU - 93C56 orig a off v příloze.
Stav stále "Zamčená".
Nedalo mi a zkusil jsem startovat:
hodnoty se tváří, že auto by mělo vrčet, ale nevrčí
tlak na railu víc než 300 atm
vstřikované množství 28 mg (cca 3 ms)
motor běžel na startovací sprej dohromady víc než minutu, po smradu z nafty nebo snaze ani stopy

Přílohy na fórum bohužel nahrát nejdou, tak alespoň takhle:
http://uloz.to/xSuLFsKw/bsi-307-roman-zip

Problém:
Mám hledat mechanickou závadu, nebo je něco špatně v drátech - nechci dál experimentovat na vlastní pěst. Pokud má někdo zkušenosti, velice bych ocenil radu.

Budu mít k dispozici Peugeot Planet, programátory a věci k pájení a měření jsem nabral u kluků v servisu do dvou kurfů. Jestli mám shánět ještě něco, dejte vědět - rád bych to slyšel o víkendu zase vrčet.

Nepotřebuju rady do života, doporučení ať to dám někomu, kdo tomu rozumí a podobné. Jde o rodinnou záležitost, nedělám to rád, ale taky nechci vidět, jak se na tom autě někdo bohatě zahojí.

NEJSEM KONKURENCE!!! Živí mě výpočetní technika a to tak, že v podobných úpravách bych na podobné ohoodnocení nikdy nedosáhl.

Pokud pomoc nechcete, ocením, když si to necháte pro sebe, popř. mě pošlete do prdele, díky za pochopení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Robin
Zaslal: út únor 04, 2014 23:43 pm Citovat
Osobnĕ si myslím že kecaš když umíš nĕco stáhnout a překopírovat a pak se hrabat v ecu ale budiš .

Máš tam mnoho možnosti zkopírovat celou mot . Na co eeprom když máš jiný fw ,ale když dĕlaš do pc tak to jistĕ víš,nebo clear bsi to dělám nejčastĕji ať nedĕlaš přizpůsobení na nakople eeprom ,nebo jde přepsat pin v ecu sid je to blbuvzdorné ! Ale pak stejnĕ udĕlat znova klíče. Smile

Zaslal: st únor 05, 2014 7:26 am Citovat
rada je jednoduchá : pošli bsi ,klíče , ecu a nějaké love a já ti to spáruju Smile
zajdu ke klukům , tam naberu do kufru nějaké to pájení a programování a jdem na to Smile)))

Zaslal: st únor 05, 2014 9:07 am Citovat
Ahoj,

já neříkal, že se v autech nehrabu, jen můj zdroj obživy je někde jinde a tohle je jen ztrátovej koníček. Mám doma krabici čínskejch věcí, který všechny stály pod sto dolarů i s poštovným a já je všechny moc potřeboval. Počátek studia na informatice před dávnými lety mi dal pocit, že se můžu hrabat v jakýkoli elektronice, kterou potkám a tlačítko DEC>HEX v editoru ze mě udělalo poloboha. Zkoušel jsem odblokování telefonů, region free DVD přehrávače, odemykání herních konzolí a samozřejmě psí kusy s autama (učil jsem se na feldě MPI - tenkrát novince, vic stála než jezdila). Možná nemám ten správnej pohled - nejdřív jsem věděl, co je konečnej automat a teprve potom poznal řídící jednotky aut.

DIGI - nabídni prosím cenu, bude to pro mě snažší než samostudium.
Robin
Zaslal: st únor 05, 2014 10:10 am Citovat
Rolling Eyes na tohle příjdeš sám,když jsem na to přišel i já a to mam nedochozeny učňak kuchař číšník !

Zaslal: st únor 05, 2014 23:21 pm Citovat
Heuréka, všechno je to tam.
- VIN
- PIN - stačí swapnout do ECU
- kódy klíčů
- všechno, co potřebuju

Stačí se jen dívat. Říkám si, jak za to někdo může platit, ale pak si vzpomenu na dnešní ráno Embarassed Embarassed

Naštěstí nabídka nepřišla.

Robin: Díky!!!
Robin
Zaslal: st únor 05, 2014 23:33 pm Citovat
kamošovi svítila kontrolka motoru na palubce a já jsem zrovna byl na praxi na učňaku tak jsem uplacal z tĕsta panáčka a upekl ,pak ho přilepil před kontrolou a problém byl vyřešen a tak jsem v sobě objevil vlohy pro opravu aut .
Vždyť na tĕch opravách nic není Wink

Ps:Děj vĕdĕt jestli ti to nĕkdy pojede ,když tak ti také nĕco upeču .

Zaslal: čt únor 06, 2014 7:21 am Citovat
Hovi napsal:
Heuréka, všechno je to tam.
- VIN
- PIN - stačí swapnout do ECU
- kódy klíčů
- všechno, co potřebuju

Stačí se jen dívat. Říkám si, jak za to někdo může platit, ale pak si vzpomenu na dnešní ráno Embarassed Embarassed

Naštěstí nabídka nepřišla.

Robin: Díky!!!

no mám autocom z dálného východu , stříkám startspray do diesla co se tam vejde třeba hodinu a živí mě výpočetní technika ???
to tě jako živí tak že si objednáš bednu sraček z číny a říkáš tomu IT servis ?
ty jsi fakt srandista ...
odkud jsi začnu ti vozit auta na opravu..

to Robin : potřeboval bych upést dvojpanáčka na kontrolky abs-esp jso asi 2 centimetry od sebe . tak mi zkus udělat panáčka s panenkou at má zakazník aspon nějakou radost.. Laughing

Zaslal: so únor 08, 2014 21:02 pm Citovat
Tak už to jezdí, nadšení u klávesnice bylo sice trochu předčasné, ale podařilo se (k mému velkému podivu je CRC na začátku.

Robin: Díky, jestli můžu, nechám si tě v záloze, třeba bude ještě příležitost, zatím všechno svítí a zhasíná tak, jak by mělo.

DIGI prokaž prosím elementární respekt a čti celé příspěvky, než na ně budeš odpovídat a napadat autory. Já si z tebe taky nedělám srandu, že píšeš jako negramot. ...a to jsou Pravidla českého pravopisu zdarma ke stažení a fungují i bez licence Wink
DIGI-DELETED
Zaslal: ne únor 09, 2014 7:46 am Citovat
kolik tě to celkově stálo času a poradil sis úplně sám ?
pokud to přepočteš na své údajné ohodnocení jinde , tak to asi bylo dražší než je cena kryšota 307 ne ?

jinak na můj pravopis kašli , spíše se zamysli nad tím co to znamená když jedna věta popírá tu druhou....
viz tvůj obsáhlý příspěvek 1 a 2
majitel sehnal stejné bsi , auto po 4 měsících skončilo u mně, jde rodinnou záležitost, nedělám to rád, ale taky nechci vidět, jak se na tom autě někdo bohatě zahojí.

co se licencí týká , tak asi tvoje bedna čínských sraček pod 100 usd které jsi nutně potřeboval k tomu aby tě živila výpočetní technika , žádný takový pojem nezná vid ? nebo máš pocit že licencí netřeba a vývoj zaplatí čínan ??? taky se takto živíš výpočetní technikou jak píšeš ? to potom vypadá na jasné ctrc a ctrlv...

jinak cena řešení (nikoliv informace jak to spáchat sám) je někde kolem 3000...

Zaslal: ne únor 09, 2014 14:31 pm Citovat
Tak v tomhle ti musím dát za pravdu, kryšoti by za to možná byli i dva.

Tu dobu, než se to dostalo ke mě trvalo, než jsem si vůbec prosadil, že je hovadina opravovat centrál, stěrače, páčky, ..., ale že za to všechno může ta chudák krabička, o který jsme zatím něvěděli, že se od výměny čelního okna koupe ve směsi vody a ostřikovače. Pak jsem byl zase za vola, když jsem tvrdil, že to nebude stačit jen vyměnit. Ale teď - vysloužil jsem si mizivý bezvýznamný plus.

Čínský srágory jsem potřeboval k odblokování telefonů, konzolí, pokusům na autech (ano mám i CAN Commander a MPPS flasher). V práci mi nepomáhá ani jediná. Ani jedná si nic nevydělala, jsou to jen hračky - koukal jsem do statistiky autocomu - licencích si to hlídá spuštění - a od upgradu na 2013.1 (v dubnu 2013) tam vidím 11x spuštění a 14x inicializace s vozidlem.

V práci je to jiný. Naštěstí v naší branži zatím nejsou zkurvený ceny jako jinde a v nejbližší době ani nebudou. Vendoři si účtujou sakra vysoký výpalný za nesmyslná školení a certifikace. Na jednu stranu je to opruz, na druhou stranu se nám nestane, že by nás kdejakej loupák podstřelil o 0,5% lepší cenou, protože bez nákladnejch ceritikací tu technologii nemůže ani prodávat, natož potom instalovat a servisovat. Instalujeme infrastruktury pro velké zákazníky, školy a státní sféru. Bohužel je to hlavně o ceně licencí a HW, naše služby mají ve výsledné ceně jen minimální podíl.

Kdybys mi napsal rovou, že mi to za trojku rozchodíš, rozjel bych se za tebou.

Poraď mi pro příště, kdybych narazil na podobný problém, co mám dělat?
DIGI-DELETED
Zaslal: ne únor 09, 2014 14:59 pm Citovat
no bud vypnout immo a nebo virgin bsi a dopárovat ostatní věci diagnostikou ..
immo na sid801 jde udelat..
jinak startspray dokáže taky nakopnout rozvody , pokud se náhodou směs rozhodne vznítit dříve než má.. Wink

Zaslal: ne únor 09, 2014 17:04 pm Citovat
Díky moc, tohle už jsem vyřešil.

Spíš mi jde o to, kam se obrátit, když si sám nebudu vědět rady. Nemám problém zaplatit dobrou práci, ale tady na Vysočině na Havlíčkobrodsku jsem zatím na schopného člověka nenarazil. Na fórech se ptám nerad, o elektronice sice vim kulový, ale nerad to slyším od jiných.

S tím startsprayem to byla moje blbost, mám ho do motokrosu, když se mu po zimě nechce a já si potřebuju někde nabít hubu. Jak mi padnul do oka, nedalo mi to (to jsem ještě nevěděl, že jsem to immo neudělal správně). ...jenže nejsnažší bylo sundat hadici z filtrboxu a než všechno to, co jsem udatně nastříkal (nejdřív minimum, pak víc, nakonec dávku, co by nastartovala trajekt) prošlo přes turbo až do válců bylo toho množství větší než malé. Pak už to chytlo a nejchytřejší, co mě napadlo, bylo dělat škrtící klapku dlaní. Hovadina, vim, ale naštěstí proběhla bez následků.
Robin
Zaslal: ne únor 09, 2014 18:31 pm Citovat
DIGI-DELETED napsal:
no bud vypnout immo a nebo virgin bsi a dopárovat ostatní věci diagnostikou ..
immo na sid801 jde udelat..
jinak startspray dokáže taky nakopnout rozvody , pokud se náhodou směs rozhodne vznítit dříve než má.. Wink

Ty vogo tak šel do sebe ,taková stručná odpovĕď, jsem rad že jsi vzal k srdci "pomáhat bližnímu svému" pánbůh ti to oplatí !!!!

Jinak start sprej mĕ ještĕ nikdy nic neposlal když ho stříkáš s mírou ,ke mĕ jezdí borci když jim padá nafta tak to tam nahulakaj
I přes vzdochoví filtr Rolling Eyes

Zaslal: ne únor 09, 2014 21:22 pm Citovat
já už jsem právě viděl i přeskočený řetěz , konkretně motorizace opel 22dti..
byla přelámané koníky na ventilech , asi byla na start "bohatá směs" Laughing Laughing Laughing

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne červenec 06, 2025 7:56 am